dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Scampi bearnaise met gepekelde komkommer (thumbnail)Scampi bearnaise met gepekelde komkommer

Scampi bearnaise met gepekelde komkommer

30m
17
-
2K
Recepten

Scampi bearnaise met gepekelde komkommer

Jeroen maakt een fijn aperitiefhapje klaar met kroepoek, zoetzure komkommer en scampi. Een lepeltje zelfgemaakte koude bearnaise maakt het helemaal af.
Scampi bearnaise met gepekelde komkommer (thumbnail)Scampi bearnaise met gepekelde komkommer

Scampi bearnaise met gepekelde komkommer

30m
17
-
2K
Recepten

Scampi bearnaise met gepekelde komkommer

Jeroen maakt een fijn aperitiefhapje klaar met kroepoek, zoetzure komkommer en scampi. Een lepeltje zelfgemaakte koude bearnaise maakt het helemaal af.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Water
0,1 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Bloemsuiker
40 g
Komkommers
0,5
Eierdooiers
2
Gastrique
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Kurkumapoeder
1 snuifje
Peper
Zout
Arachideolie
0,1 l
Dragon
Kervel
Kroepoek
8 vellen
Scampi
8
Olijfolie
Mini-waterkers
1 bakje

Benodigdheden

Staafmixer, een friteuse, keukenpapier, een elektrische staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De komkommer

0,1 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn, 40 g bloemsuiker
1
Meng het water met de azijn en de bloemsuiker. Verwarm het eventueel een beetje.
0,5 komkommers
2
Snijd de komkommer eerst in zo dun mogelijke plakken rond de zaadjes. Dat gaat het eenvoudigst met een mandoline. De zaadjes gebruik je niet. Snijd de plakken dan in fijne repen (julienne).
TIPDe zaadjes van de komkommer gebruikt Jeroen niet omdat ze te nat zijn. Maar je moet ze niet weggooien. Mix ze bijvoorbeeld in de blender en pers de pulp uit door een schone neteldoek. Het pure komkommersap dat je zo krijgt, gebruikt Jeroen in gin-tonic.
3
Marineer de komkommerjulienne in het azijn-suikermengsel.

De bearnaise

2 eierdooiers, 1 scheutje gastrique, 1 tl mosterd, 1 snuifje kurkumapoeder, peper, zout
4
Doe de eierdooiers in een maatbeker met een scheutje gastrique (of dragonazijn), de mosterd en een scheutje water. Kruid met kurkuma, peper en zout.
0,1 l arachideolie
5
Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot bearnaise.
dragon, kervel
6
Rits de blaadjes van de dragon en de kervel en snipper ze fijn. Meng ze door de bearnaise.

De kroepoek en scampi

7
Verwarm de friteuse tot 190 °C.
8 vellen kroepoek
8
Frituur de kroepoek en laat uitlekken op keukenpapier.
8 scampi
9
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Snijd ze eventueel doormidden.
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de scampi kort in de olie en kruid met peper en zout.
1 bakje mini-waterkers
11
Spoel de waterkers en laat uitlekken.
12
Doe wat bearnaise op een stuk kroepoek. Leg er een scampi op. Werk af met gemarineerde komkommer en waterkers.
1
Meng het water met de azijn en de bloemsuiker. Verwarm het eventueel een beetje.
2
Snijd de komkommer eerst in zo dun mogelijke plakken rond de zaadjes. Dat gaat het eenvoudigst met een mandoline. De zaadjes gebruik je niet. Snijd de plakken dan in fijne repen (julienne).

Instructies

De komkommer

0,1 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn, 40 g bloemsuiker
1
Meng het water met de azijn en de bloemsuiker. Verwarm het eventueel een beetje.
0,5 komkommers
2
Snijd de komkommer eerst in zo dun mogelijke plakken rond de zaadjes. Dat gaat het eenvoudigst met een mandoline. De zaadjes gebruik je niet. Snijd de plakken dan in fijne repen (julienne).
TIPDe zaadjes van de komkommer gebruikt Jeroen niet omdat ze te nat zijn. Maar je moet ze niet weggooien. Mix ze bijvoorbeeld in de blender en pers de pulp uit door een schone neteldoek. Het pure komkommersap dat je zo krijgt, gebruikt Jeroen in gin-tonic.
3
Marineer de komkommerjulienne in het azijn-suikermengsel.

De bearnaise

2 eierdooiers, 1 scheutje gastrique, 1 tl mosterd, 1 snuifje kurkumapoeder, peper, zout
4
Doe de eierdooiers in een maatbeker met een scheutje gastrique (of dragonazijn), de mosterd en een scheutje water. Kruid met kurkuma, peper en zout.
0,1 l arachideolie
5
Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot bearnaise.
dragon, kervel
6
Rits de blaadjes van de dragon en de kervel en snipper ze fijn. Meng ze door de bearnaise.

De kroepoek en scampi

7
Verwarm de friteuse tot 190 °C.
8 vellen kroepoek
8
Frituur de kroepoek en laat uitlekken op keukenpapier.
8 scampi
9
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Snijd ze eventueel doormidden.
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de scampi kort in de olie en kruid met peper en zout.
1 bakje mini-waterkers
11
Spoel de waterkers en laat uitlekken.
12
Doe wat bearnaise op een stuk kroepoek. Leg er een scampi op. Werk af met gemarineerde komkommer en waterkers.
1
Meng het water met de azijn en de bloemsuiker. Verwarm het eventueel een beetje.
2
Snijd de komkommer eerst in zo dun mogelijke plakken rond de zaadjes. Dat gaat het eenvoudigst met een mandoline. De zaadjes gebruik je niet. Snijd de plakken dan in fijne repen (julienne).

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Scampi bearnaise met gepekelde komkommer (thumbnail)Scampi bearnaise met gepekelde komkommer
4 personen
30m
Ingrediënten
Water
0,1 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Bloemsuiker
40 g
Komkommers
0,5
Eierdooiers
2
Gastrique
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Kurkumapoeder
1 snuifje
Peper
Zout
Arachideolie
0,1 l
Dragon
Kervel
Kroepoek
8 vellen
Scampi
8
Olijfolie
Mini-waterkers
1 bakje

Scampi bearnaise met gepekelde komkommer

Jeroen maakt een fijn aperitiefhapje klaar met kroepoek, zoetzure komkommer en scampi. Een lepeltje zelfgemaakte koude bearnaise maakt het helemaal af.
Instructies

De komkommer

0,1 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn, 40 g bloemsuiker
1
Meng het water met de azijn en de bloemsuiker. Verwarm het eventueel een beetje.
0,5 komkommers
2
Snijd de komkommer eerst in zo dun mogelijke plakken rond de zaadjes. Dat gaat het eenvoudigst met een mandoline. De zaadjes gebruik je niet. Snijd de plakken dan in fijne repen (julienne).
TIPDe zaadjes van de komkommer gebruikt Jeroen niet omdat ze te nat zijn. Maar je moet ze niet weggooien. Mix ze bijvoorbeeld in de blender en pers de pulp uit door een schone neteldoek. Het pure komkommersap dat je zo krijgt, gebruikt Jeroen in gin-tonic.
3
Marineer de komkommerjulienne in het azijn-suikermengsel.

De bearnaise

2 eierdooiers, 1 scheutje gastrique, 1 tl mosterd, 1 snuifje kurkumapoeder, peper, zout
4
Doe de eierdooiers in een maatbeker met een scheutje gastrique (of dragonazijn), de mosterd en een scheutje water. Kruid met kurkuma, peper en zout.
0,1 l arachideolie
5
Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot bearnaise.
dragon, kervel
6
Rits de blaadjes van de dragon en de kervel en snipper ze fijn. Meng ze door de bearnaise.

De kroepoek en scampi

7
Verwarm de friteuse tot 190 °C.
8 vellen kroepoek
8
Frituur de kroepoek en laat uitlekken op keukenpapier.
8 scampi
9
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Snijd ze eventueel doormidden.
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de scampi kort in de olie en kruid met peper en zout.
1 bakje mini-waterkers
11
Spoel de waterkers en laat uitlekken.
12
Doe wat bearnaise op een stuk kroepoek. Leg er een scampi op. Werk af met gemarineerde komkommer en waterkers.