Instructies
4 personen
De komkommer
0,1 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn, 40 g bloemsuiker
1
Meng het water met de azijn en de bloemsuiker. Verwarm het eventueel een beetje.
0,5 komkommers
2
Snijd de komkommer eerst in zo dun mogelijke plakken rond de zaadjes. Dat gaat het eenvoudigst met een mandoline. De zaadjes gebruik je niet. Snijd de plakken dan in fijne repen (julienne).
TIPDe zaadjes van de komkommer gebruikt Jeroen niet omdat ze te nat zijn. Maar je moet ze niet weggooien. Mix ze bijvoorbeeld in de blender en pers de pulp uit door een schone neteldoek. Het pure komkommersap dat je zo krijgt, gebruikt Jeroen in gin-tonic.
3
Marineer de komkommerjulienne in het azijn-suikermengsel.
De bearnaise
2 eierdooiers, 1 scheutje gastrique, 1 tl mosterd, 1 snuifje kurkumapoeder, peper, zout
4
Doe de eierdooiers in een maatbeker met een scheutje gastrique (of dragonazijn), de mosterd en een scheutje water. Kruid met kurkuma, peper en zout.
0,1 l arachideolie
5
Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot bearnaise.
dragon, kervel
6
Rits de blaadjes van de dragon en de kervel en snipper ze fijn. Meng ze door de bearnaise.
De kroepoek en scampi
7
Verwarm de friteuse tot 190 °C.
8 vellen kroepoek
8
Frituur de kroepoek en laat uitlekken op keukenpapier.
8 scampi
9
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Snijd ze eventueel doormidden.
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de scampi kort in de olie en kruid met peper en zout.
1 bakje mini-waterkers
11
Spoel de waterkers en laat uitlekken.
12