dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Borsjt (thumbnail)Borsjt

Borsjt

2u
20
-
1.7K
Recepten

Borsjt

Toen Jeroen in Siberië was voor Goed Volk, kregen we haast elke dag borsjt voorgeschoteld. Dat is een stevige, winterse soep boordevol groenten die vooral in landen waar het serieus koud kan zijn gegeten wordt. De typische rode kleur komt van de rode bieten.
Borsjt (thumbnail)Borsjt

Borsjt

2u
20
-
1.7K
Recepten

Borsjt

Toen Jeroen in Siberië was voor Goed Volk, kregen we haast elke dag borsjt voorgeschoteld. Dat is een stevige, winterse soep boordevol groenten die vooral in landen waar het serieus koud kan zijn gegeten wordt. De typische rode kleur komt van de rode bieten.
Type gerechtSoep
Totale tijd2u
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes1.7K

Ingrediënten

4 personen
Rapen
2
Wortels
2
Spitskool
0,5
Rode bieten
6
Aardappelen
500 g
Soep vlees
400 g
Spek
200 g
Kippenbouillon
3 l
Rode uien
3
Look
2 teentjes
Boter
1 klontje
Laurier
1 blaadje
Tijm
3 takjes
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
7
Steranijs
1
Zout
Peper
Zure room
200 g
Peterselie

Benodigdheden

Een grove rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

1
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon. Je kan ook zelf een verse ketel bouillon klaarmaken.

De soep

2 rapen, 2 Wortels, 0,5 spitskool, 6 Rode bieten, 500 g aardappelen, 400 g soep vlees, 200 g spek, 3 l Kippenbouillon, 3 rode uien, 2 teentjes Look, 1 klontje boter, 1 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 2 kruidnagels, 7 Jeneverbessen, 1 Steranijs, zout, peper
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook en snipper hem fijn. Schil de rapen en de wortelen en snijd ze in (niet te kleine) stukken. Maak de spitskool schoon en snijd ze in reepjes.
3
Schil de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken. Schil de rode bieten en snijd 3 bieten in stukken.
TIPGebruik eventueel wegwerphandschoenen als je met de bieten werkt, want ze kleuren alles rood.
4
Verhit een klont boter in een grote kookpot. Fruit de uien op een middelhoog vuur.
5
Doe er look, rapen, wortelen en spitskool bij en roer goed om. Laat de groenten even stoven.
6
Voeg er de aardappelblokjes en de bietenblokjes aan toe. Rasp de 3 resterende bieten grof boven de kookpot.
7
Giet de warme bouillon bij de groenten en leg het soepvlees in de kookpot.
8
Snijd de zwoerd van het spek en leg hem ook in de pot. Snijd de rest van het spek in stevige blokken en laat mee koken.
9
Kruid de soep met laurier, tijm, kruidnagel, steranijs, peper en een snuif zout. Kneus de jeneverbessen met de bodem van een steelpan en doe ze bij de soep.
10
Laat de soep minstens een uur garen met het deksel schuin op de pot op een laag vuur.

Afwerken en serveren

200 g Zure room, peterselie
11
Haal de zwoerd en het soepvlees uit de soep. Pluk het soepvlees van het bot en doe het bij de borsjt.
12
Breng eventueel op smaak met peper en een snuif zout.
13
Schep de borsjt in kommen of diepe borden en werk af met een toef zure room en wat grofgehakte peterselie.
1
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon. Je kan ook zelf een verse ketel bouillon klaarmaken.

Instructies

Voorbereiding

1
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon. Je kan ook zelf een verse ketel bouillon klaarmaken.

De soep

2 rapen, 2 Wortels, 0,5 spitskool, 6 Rode bieten, 500 g aardappelen, 400 g soep vlees, 200 g spek, 3 l Kippenbouillon, 3 rode uien, 2 teentjes Look, 1 klontje boter, 1 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 2 kruidnagels, 7 Jeneverbessen, 1 Steranijs, zout, peper
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook en snipper hem fijn. Schil de rapen en de wortelen en snijd ze in (niet te kleine) stukken. Maak de spitskool schoon en snijd ze in reepjes.
3
Schil de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken. Schil de rode bieten en snijd 3 bieten in stukken.
TIPGebruik eventueel wegwerphandschoenen als je met de bieten werkt, want ze kleuren alles rood.
4
Verhit een klont boter in een grote kookpot. Fruit de uien op een middelhoog vuur.
5
Doe er look, rapen, wortelen en spitskool bij en roer goed om. Laat de groenten even stoven.
6
Voeg er de aardappelblokjes en de bietenblokjes aan toe. Rasp de 3 resterende bieten grof boven de kookpot.
7
Giet de warme bouillon bij de groenten en leg het soepvlees in de kookpot.
8
Snijd de zwoerd van het spek en leg hem ook in de pot. Snijd de rest van het spek in stevige blokken en laat mee koken.
9
Kruid de soep met laurier, tijm, kruidnagel, steranijs, peper en een snuif zout. Kneus de jeneverbessen met de bodem van een steelpan en doe ze bij de soep.
10
Laat de soep minstens een uur garen met het deksel schuin op de pot op een laag vuur.

Afwerken en serveren

200 g Zure room, peterselie
11
Haal de zwoerd en het soepvlees uit de soep. Pluk het soepvlees van het bot en doe het bij de borsjt.
12
Breng eventueel op smaak met peper en een snuif zout.
13
Schep de borsjt in kommen of diepe borden en werk af met een toef zure room en wat grofgehakte peterselie.
1
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon. Je kan ook zelf een verse ketel bouillon klaarmaken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Borsjt (thumbnail)Borsjt
4 personen
2u
Ingrediënten
Rapen
2
Wortels
2
Spitskool
0,5
Rode bieten
6
Aardappelen
500 g
Soep vlees
400 g
Spek
200 g
Kippenbouillon
3 l
Rode uien
3
Look
2 teentjes
Boter
1 klontje
Laurier
1 blaadje
Tijm
3 takjes
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
7
Steranijs
1
Zout
Peper
Zure room
200 g
Peterselie

Borsjt

Toen Jeroen in Siberië was voor Goed Volk, kregen we haast elke dag borsjt voorgeschoteld. Dat is een stevige, winterse soep boordevol groenten die vooral in landen waar het serieus koud kan zijn gegeten wordt. De typische rode kleur komt van de rode bieten.
Instructies

Voorbereiding

1
Ontdooi en verwarm 3 l kippenbouillon. Je kan ook zelf een verse ketel bouillon klaarmaken.

De soep

2 rapen, 2 Wortels, 0,5 spitskool, 6 Rode bieten, 500 g aardappelen, 400 g soep vlees, 200 g spek, 3 l Kippenbouillon, 3 rode uien, 2 teentjes Look, 1 klontje boter, 1 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 2 kruidnagels, 7 Jeneverbessen, 1 Steranijs, zout, peper
2
Pel de uien en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook en snipper hem fijn. Schil de rapen en de wortelen en snijd ze in (niet te kleine) stukken. Maak de spitskool schoon en snijd ze in reepjes.
3
Schil de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken. Schil de rode bieten en snijd 3 bieten in stukken.
TIPGebruik eventueel wegwerphandschoenen als je met de bieten werkt, want ze kleuren alles rood.
4
Verhit een klont boter in een grote kookpot. Fruit de uien op een middelhoog vuur.
5
Doe er look, rapen, wortelen en spitskool bij en roer goed om. Laat de groenten even stoven.
6
Voeg er de aardappelblokjes en de bietenblokjes aan toe. Rasp de 3 resterende bieten grof boven de kookpot.
7
Giet de warme bouillon bij de groenten en leg het soepvlees in de kookpot.
8
Snijd de zwoerd van het spek en leg hem ook in de pot. Snijd de rest van het spek in stevige blokken en laat mee koken.
9
Kruid de soep met laurier, tijm, kruidnagel, steranijs, peper en een snuif zout. Kneus de jeneverbessen met de bodem van een steelpan en doe ze bij de soep.
10
Laat de soep minstens een uur garen met het deksel schuin op de pot op een laag vuur.

Afwerken en serveren

200 g Zure room, peterselie
11
Haal de zwoerd en het soepvlees uit de soep. Pluk het soepvlees van het bot en doe het bij de borsjt.
12
Breng eventueel op smaak met peper en een snuif zout.
13
Schep de borsjt in kommen of diepe borden en werk af met een toef zure room en wat grofgehakte peterselie.