Rog met ratatouille en gebakken krieltjes
Rog met ratatouille en gebakken krieltjes
Rog met ratatouille en gebakken krieltjes
Rog met ratatouille en gebakken krieltjes
Ingrediënten
4 personen
Krielaardappelen
800 g
Olijfolie
1 een flinke scheut
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Venkels
0,5
Courgettes
0,5
Rode paprika's
0,5
Gele paprika's
0,5
Aubergine
0,5
Zwarte peper
Zout
Rozemarijn
Oregano
Tijm
Ansjovisfilets
8
Kappertjes
2 el
Olijven
4 el
Tomatenblokjes
1 blik
Boter
1 een flinke klont
Rogvleugels
1.000 g
Peterselie
Benodigdheden
Keukentouw, keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g krielaardappelen
1
Spoel de krieltjes onder koud water en kook ze gaar in de schil, in gezouten water.
1 een flinke scheut olijfolie
2
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pan.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel de ui, snijd in blokjes en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look en voeg toe.
0,5 venkels, 0,5 courgettes, 0,5 rode paprika's, 0,5 gele paprika's, 0,5 aubergine
4
Snijd de venkel en de courgette in blokjes en stoof de groenten mee aan. Schil de paprika en aubergine, snijd in blokjes en stoof ze mee aan.
zwarte peper, zout, rozemarijn, oregano, tijm
5
Kruid de groenten met peper en zout. Maak een kruidentuil van de tijm, rozemarijn en oregano en voeg toe.
8 ansjovisfilets, 2 el kappertjes, 4 el olijven
6
Snijd de ansjovis fijn en voeg toe. Schep er ook de olijven en kappertjes bij.
1 blik Tomatenblokjes
7
Laat de groenten even bakken en voeg de tomatenblokjes toe. Breng de saus op een zacht vuur aan de kook.
1 een flinke klont boter
8
Laat in een andere grote pan een flinke klont boter smelten.
1.000 g rogvleugels
9
Kruid de rog met peper en zout en bak de vis aan beide kanten goudbruin in de boter.
10
Giet de krieltjes af wanneer ze gaar zijn en leg ze bij de vis in de pan (of bak ze in een aparte pan in boter).
11
Kruid de aardappelen met peper en zout en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier wanneer ze gebakken zijn.
12
Schep een stuk gebakken rog op een bord en lepel er wat ratatouille en gebakken krieltjes bij.
peterselie
13
Werk af met wat fijngesneden peterselie.
800 g krielaardappelen
1
Spoel de krieltjes onder koud water en kook ze gaar in de schil, in gezouten water.
1 een flinke scheut olijfolie
2
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pan.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel de ui, snijd in blokjes en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look en voeg toe.
0,5 venkels, 0,5 courgettes, 0,5 rode paprika's, 0,5 gele paprika's, 0,5 aubergine
4
Snijd de venkel en de courgette in blokjes en stoof de groenten mee aan. Schil de paprika en aubergine, snijd in blokjes en stoof ze mee aan.
zwarte peper, zout, rozemarijn, oregano, tijm
5
Kruid de groenten met peper en zout. Maak een kruidentuil van de tijm, rozemarijn en oregano en voeg toe.
8 ansjovisfilets, 2 el kappertjes, 4 el olijven
6
Snijd de ansjovis fijn en voeg toe. Schep er ook de olijven en kappertjes bij.
1 blik Tomatenblokjes
7
Laat de groenten even bakken en voeg de tomatenblokjes toe. Breng de saus op een zacht vuur aan de kook.
1 een flinke klont boter
8
Laat in een andere grote pan een flinke klont boter smelten.
1.000 g rogvleugels
9
Kruid de rog met peper en zout en bak de vis aan beide kanten goudbruin in de boter.
10
Giet de krieltjes af wanneer ze gaar zijn en leg ze bij de vis in de pan (of bak ze in een aparte pan in boter).
11
Kruid de aardappelen met peper en zout en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier wanneer ze gebakken zijn.
12
Schep een stuk gebakken rog op een bord en lepel er wat ratatouille en gebakken krieltjes bij.
peterselie
13
Werk af met wat fijngesneden peterselie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Krielaardappelen
800 g
Olijfolie
1 een flinke scheut
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Venkels
0,5
Courgettes
0,5
Rode paprika's
0,5
Gele paprika's
0,5
Aubergine
0,5
Zwarte peper
Zout
Rozemarijn
Oregano
Tijm
Ansjovisfilets
8
Kappertjes
2 el
Olijven
4 el
Tomatenblokjes
1 blik
Boter
1 een flinke klont
Rogvleugels
1.000 g
Peterselie
Rog met ratatouille en gebakken krieltjes
Met een klein beetje snijwerk heb je al snel een hoop groenten in een pot! Breng ze op smaak met kappertjes, olijven en wat ansjovis, en je hebt een originele ratatouille die prachtig past bij een lekker stukje gebakken rogvleugel!Instructies
800 g krielaardappelen
1
Spoel de krieltjes onder koud water en kook ze gaar in de schil, in gezouten water.
1 een flinke scheut olijfolie
2
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pan.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel de ui, snijd in blokjes en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look en voeg toe.
0,5 venkels, 0,5 courgettes, 0,5 rode paprika's, 0,5 gele paprika's, 0,5 aubergine
4
Snijd de venkel en de courgette in blokjes en stoof de groenten mee aan. Schil de paprika en aubergine, snijd in blokjes en stoof ze mee aan.
zwarte peper, zout, rozemarijn, oregano, tijm
5
Kruid de groenten met peper en zout. Maak een kruidentuil van de tijm, rozemarijn en oregano en voeg toe.
8 ansjovisfilets, 2 el kappertjes, 4 el olijven
6
Snijd de ansjovis fijn en voeg toe. Schep er ook de olijven en kappertjes bij.
1 blik Tomatenblokjes
7
Laat de groenten even bakken en voeg de tomatenblokjes toe. Breng de saus op een zacht vuur aan de kook.
1 een flinke klont boter
8
Laat in een andere grote pan een flinke klont boter smelten.
1.000 g rogvleugels
9
Kruid de rog met peper en zout en bak de vis aan beide kanten goudbruin in de boter.
10
Giet de krieltjes af wanneer ze gaar zijn en leg ze bij de vis in de pan (of bak ze in een aparte pan in boter).
11
Kruid de aardappelen met peper en zout en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier wanneer ze gebakken zijn.
12
Schep een stuk gebakken rog op een bord en lepel er wat ratatouille en gebakken krieltjes bij.
peterselie
13
Werk af met wat fijngesneden peterselie.