dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rabarberflappen (thumbnail)Rabarberflappen

Rabarberflappen

40m
12
-
2.5K
Recepten

Rabarberflappen

Wat is er beter op een zondagmorgen dan de geur van verse koffiekoeken? In dit recept maken we een variatie op de gekende appelflap, maar nu met appel, rabarber en pistache. Een heerlijke combinatie zo blijkt en een ideale koek voor bij de koffie.
Rabarberflappen (thumbnail)Rabarberflappen

Rabarberflappen

40m
12
-
2.5K
Recepten

Rabarberflappen

Wat is er beter op een zondagmorgen dan de geur van verse koffiekoeken? In dit recept maken we een variatie op de gekende appelflap, maar nu met appel, rabarber en pistache. Een heerlijke combinatie zo blijkt en een ideale koek voor bij de koffie.
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Appel
1
Rabarber
3 stengels
Witte suiker
75 g
Maïszetmeel
1 el
Boter
1 een flinke klont
Vanillestok
1
Pistachenoten
100 g
Pistache pasta
2 tl
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Bladerdeeg
Amandelschilfers
handvol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 appel, 3 stengels Rabarber, 75 g witte suiker, 1 el maïszetmeel
1
Schil de appel en de rabarber en snijd ze in stukjes in een mengkom. Meng het met 75 gram suiker en het maïszetmeel.
1 een flinke klont boter, 1 vanillestok
2
Smelt een grote klont boter in een pot stoof de appel en rabarber op een zacht vuur samen met de zaadjes van een vanillestok.
100 g pistachenoten, 2 tl Pistache pasta
3
Doe de pistachenootjes in de cutter en mix fijn, voeg daarbij 50 gram suiker, een ei en de pistachepasta. Mix nogmaals.
4
Laat de compote afkoelen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
5
Klop 1 eigeel los met een scheut melk.
bladerdeeg
6
Snijd een rondje (ongeveer de grootte van een bord) uit het bladerdeeg en smeer de pistachepasta op de onderste helft. Op de pistachepasta leg je de afgekoelde compote. Vouw het deeg dicht en duw de opening aan met een vork.
handvol amandelschilfers
7
Smeer vervolgens het eimengsel op de bovenkant leg op een ovenschaal  prik er enkele gaatjes in. Voor de afwerking bestrooi je de flappen met amandelschilfers.
8
Zet de flappen voor 25 minuten in de oven op 175°.
1
Schil de appel en de rabarber en snijd ze in stukjes in een mengkom. Meng het met 75 gram suiker en het maïszetmeel.
2
Smelt een grote klont boter in een pot stoof de appel en rabarber op een zacht vuur samen met de zaadjes van een vanillestok.

Instructies

1 appel, 3 stengels Rabarber, 75 g witte suiker, 1 el maïszetmeel
1
Schil de appel en de rabarber en snijd ze in stukjes in een mengkom. Meng het met 75 gram suiker en het maïszetmeel.
1 een flinke klont boter, 1 vanillestok
2
Smelt een grote klont boter in een pot stoof de appel en rabarber op een zacht vuur samen met de zaadjes van een vanillestok.
100 g pistachenoten, 2 tl Pistache pasta
3
Doe de pistachenootjes in de cutter en mix fijn, voeg daarbij 50 gram suiker, een ei en de pistachepasta. Mix nogmaals.
4
Laat de compote afkoelen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
5
Klop 1 eigeel los met een scheut melk.
bladerdeeg
6
Snijd een rondje (ongeveer de grootte van een bord) uit het bladerdeeg en smeer de pistachepasta op de onderste helft. Op de pistachepasta leg je de afgekoelde compote. Vouw het deeg dicht en duw de opening aan met een vork.
handvol amandelschilfers
7
Smeer vervolgens het eimengsel op de bovenkant leg op een ovenschaal  prik er enkele gaatjes in. Voor de afwerking bestrooi je de flappen met amandelschilfers.
8
Zet de flappen voor 25 minuten in de oven op 175°.
1
Schil de appel en de rabarber en snijd ze in stukjes in een mengkom. Meng het met 75 gram suiker en het maïszetmeel.
2
Smelt een grote klont boter in een pot stoof de appel en rabarber op een zacht vuur samen met de zaadjes van een vanillestok.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rabarberflappen (thumbnail)Rabarberflappen
4 personen
40m
Ingrediënten
Appel
1
Rabarber
3 stengels
Witte suiker
75 g
Maïszetmeel
1 el
Boter
1 een flinke klont
Vanillestok
1
Pistachenoten
100 g
Pistache pasta
2 tl
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Bladerdeeg
Amandelschilfers
handvol

Rabarberflappen

Wat is er beter op een zondagmorgen dan de geur van verse koffiekoeken? In dit recept maken we een variatie op de gekende appelflap, maar nu met appel, rabarber en pistache. Een heerlijke combinatie zo blijkt en een ideale koek voor bij de koffie.
Instructies
1 appel, 3 stengels Rabarber, 75 g witte suiker, 1 el maïszetmeel
1
Schil de appel en de rabarber en snijd ze in stukjes in een mengkom. Meng het met 75 gram suiker en het maïszetmeel.
1 een flinke klont boter, 1 vanillestok
2
Smelt een grote klont boter in een pot stoof de appel en rabarber op een zacht vuur samen met de zaadjes van een vanillestok.
100 g pistachenoten, 2 tl Pistache pasta
3
Doe de pistachenootjes in de cutter en mix fijn, voeg daarbij 50 gram suiker, een ei en de pistachepasta. Mix nogmaals.
4
Laat de compote afkoelen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
5
Klop 1 eigeel los met een scheut melk.
bladerdeeg
6
Snijd een rondje (ongeveer de grootte van een bord) uit het bladerdeeg en smeer de pistachepasta op de onderste helft. Op de pistachepasta leg je de afgekoelde compote. Vouw het deeg dicht en duw de opening aan met een vork.
handvol amandelschilfers
7
Smeer vervolgens het eimengsel op de bovenkant leg op een ovenschaal  prik er enkele gaatjes in. Voor de afwerking bestrooi je de flappen met amandelschilfers.
8
Zet de flappen voor 25 minuten in de oven op 175°.