Ovenschotel met konijn, rode kool & mosterdpuree
Ovenschotel met konijn, rode kool & mosterdpuree
Ovenschotel met konijn, rode kool & mosterdpuree
Ovenschotel met konijn, rode kool & mosterdpuree
Ingrediënten
4 personen
Boter
Rode kolen
0,5
Ajuinen
3
Appels
2
Jeneverbessen
5
Kruidnagels
2
Tijm
Laurier
Steranijs
1
Bruine suiker
3 el
Rode wijn
0,4 l
Azijn
Confituur
2 el
Konijnenbouten
4
Pepers
Zout
Spek
200 g
Look
2 teentjes
Bloem
2 el
Tafelbier
0,75 l
Mosterd
3 el
Perensiroop
2 el
Aardappelen
800 g
Melk
Eierdooier
1
Nootmuskaat
Paneermeel
50 g
Benodigdheden
Een mandoline, een pureestamper, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De rodekool
boter
1
Smelt een klont boter in een kookpot.
0,5 rode kolen
2
Snijd de rodekool heel fijn met een mandoline of rasp. Stoof de rodekool in de boter.
2 ajuinen
3
Pel en snipper de uien. Doe ze bij de rodekool.
2 appels
4
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Rasp de appelen bij de rodekool.
5 Jeneverbessen, 2 kruidnagels, tijm, laurier, 1 Steranijs
5
Kneus de jeneverbessen en de kruidnagels. Stop ze in een kruidenbuiltje (of kruiden-ei) met de tijm, de laurier en de steranijs. Leg het kruidenbuiltje bij de rodekool.
3 el bruine suiker, 0,4 l rode wijn, azijn, 2 el Confituur
6
Doe er de bruine suiker, de rode wijn, een scheutje azijn en de confituur bij. Roer goed om.
7
Zet een deksel op de kookpot en laat de rodekool 30 tot 45 minuten garen op een zacht vuur.
8
Haal het deksel van de kookpot als de kool gaar is zodat het vocht kan verdampen.
Het konijn
boter
9
Smelt een klont boter in een kookpot.
4 konijnenbouten, pepers, zout
10
Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Kleur het konijn rondom aan in de boter.
1 ajuin, 200 g spek, 2 teentjes Look
11
Pel en snipper de ui. Snijd het spek in reepjes. Kneus en pel de knoflook. Plet fijn met een mes.
12
Haal het konijn uit de kookpot.
13
Bak het spek in dezelfde pot en doe er vervolgens de uien en de knoflook bij.
2 el bloem
14
Strooi de bloem over het spek met uien en laat kort mee bakken.
0,75 l tafelbier, azijn, 1 el mosterd, laurier, tijm, 2 el perensiroop
15
Leg het konijn terug in de pan. Giet er het tafelbier en een scheutje azijn bij. Doe er de mosterd, laurier, tijm en perensiroop bij. Kruid met peper en zout.
16
Zet een deksel schuin op de pan. Laat de bouten op een zacht vuur ongeveer 45 minuten garen.
De aardappelpuree
800 g aardappelen
17
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, melk, 2 el mosterd, 1 eierdooier, zout, nootmuskaat
18
Giet af en plet tot puree met een klontje boter, een scheutje melk, mosterd en een eierdooier. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
De afwerking
19
Pluk het vlees van de konijnenbouten. Meng een deel van de saus met het vlees. Haal de laurierblaadjes eruit.
20
Doe het vlees in een grote ovenschaal.
21
Schep er de gare rodekool over.
22
Eindig met een laag aardappelpuree.
50 g paneermeel, boter
23
Strooi paneermeel over de aardappelpuree en leg er enkele klontjes boter op.
De rodekool
boter
1
Smelt een klont boter in een kookpot.
0,5 rode kolen
2
Snijd de rodekool heel fijn met een mandoline of rasp. Stoof de rodekool in de boter.
2 ajuinen
3
Pel en snipper de uien. Doe ze bij de rodekool.
2 appels
4
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Rasp de appelen bij de rodekool.
5 Jeneverbessen, 2 kruidnagels, tijm, laurier, 1 Steranijs
5
Kneus de jeneverbessen en de kruidnagels. Stop ze in een kruidenbuiltje (of kruiden-ei) met de tijm, de laurier en de steranijs. Leg het kruidenbuiltje bij de rodekool.
3 el bruine suiker, 0,4 l rode wijn, azijn, 2 el Confituur
6
Doe er de bruine suiker, de rode wijn, een scheutje azijn en de confituur bij. Roer goed om.
7
Zet een deksel op de kookpot en laat de rodekool 30 tot 45 minuten garen op een zacht vuur.
8
Haal het deksel van de kookpot als de kool gaar is zodat het vocht kan verdampen.
Het konijn
boter
9
Smelt een klont boter in een kookpot.
4 konijnenbouten, pepers, zout
10
Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Kleur het konijn rondom aan in de boter.
1 ajuin, 200 g spek, 2 teentjes Look
11
Pel en snipper de ui. Snijd het spek in reepjes. Kneus en pel de knoflook. Plet fijn met een mes.
12
Haal het konijn uit de kookpot.
13
Bak het spek in dezelfde pot en doe er vervolgens de uien en de knoflook bij.
2 el bloem
14
Strooi de bloem over het spek met uien en laat kort mee bakken.
0,75 l tafelbier, azijn, 1 el mosterd, laurier, tijm, 2 el perensiroop
15
Leg het konijn terug in de pan. Giet er het tafelbier en een scheutje azijn bij. Doe er de mosterd, laurier, tijm en perensiroop bij. Kruid met peper en zout.
16
Zet een deksel schuin op de pan. Laat de bouten op een zacht vuur ongeveer 45 minuten garen.
De aardappelpuree
800 g aardappelen
17
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, melk, 2 el mosterd, 1 eierdooier, zout, nootmuskaat
18
Giet af en plet tot puree met een klontje boter, een scheutje melk, mosterd en een eierdooier. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
De afwerking
19
Pluk het vlees van de konijnenbouten. Meng een deel van de saus met het vlees. Haal de laurierblaadjes eruit.
20
Doe het vlees in een grote ovenschaal.
21
Schep er de gare rodekool over.
22
Eindig met een laag aardappelpuree.
50 g paneermeel, boter
23
Strooi paneermeel over de aardappelpuree en leg er enkele klontjes boter op.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Boter
Rode kolen
0,5
Ajuinen
3
Appels
2
Jeneverbessen
5
Kruidnagels
2
Tijm
Laurier
Steranijs
1
Bruine suiker
3 el
Rode wijn
0,4 l
Azijn
Confituur
2 el
Konijnenbouten
4
Pepers
Zout
Spek
200 g
Look
2 teentjes
Bloem
2 el
Tafelbier
0,75 l
Mosterd
3 el
Perensiroop
2 el
Aardappelen
800 g
Melk
Eierdooier
1
Nootmuskaat
Paneermeel
50 g
Ovenschotel met konijn, rode kool & mosterdpuree
Aan deze ovenschotel met konijn en rodekool is wat werk, maar je kunt hem gemakkelijk van tevoren bereiden en twintig minuten voor je aan tafel gaat in de oven zetten.Instructies
De rodekool
boter
1
Smelt een klont boter in een kookpot.
0,5 rode kolen
2
Snijd de rodekool heel fijn met een mandoline of rasp. Stoof de rodekool in de boter.
2 ajuinen
3
Pel en snipper de uien. Doe ze bij de rodekool.
2 appels
4
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Rasp de appelen bij de rodekool.
5 Jeneverbessen, 2 kruidnagels, tijm, laurier, 1 Steranijs
5
Kneus de jeneverbessen en de kruidnagels. Stop ze in een kruidenbuiltje (of kruiden-ei) met de tijm, de laurier en de steranijs. Leg het kruidenbuiltje bij de rodekool.
3 el bruine suiker, 0,4 l rode wijn, azijn, 2 el Confituur
6
Doe er de bruine suiker, de rode wijn, een scheutje azijn en de confituur bij. Roer goed om.
7
Zet een deksel op de kookpot en laat de rodekool 30 tot 45 minuten garen op een zacht vuur.
8
Haal het deksel van de kookpot als de kool gaar is zodat het vocht kan verdampen.
Het konijn
boter
9
Smelt een klont boter in een kookpot.
4 konijnenbouten, pepers, zout
10
Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Kleur het konijn rondom aan in de boter.
1 ajuin, 200 g spek, 2 teentjes Look
11
Pel en snipper de ui. Snijd het spek in reepjes. Kneus en pel de knoflook. Plet fijn met een mes.
12
Haal het konijn uit de kookpot.
13
Bak het spek in dezelfde pot en doe er vervolgens de uien en de knoflook bij.
2 el bloem
14
Strooi de bloem over het spek met uien en laat kort mee bakken.
0,75 l tafelbier, azijn, 1 el mosterd, laurier, tijm, 2 el perensiroop
15
Leg het konijn terug in de pan. Giet er het tafelbier en een scheutje azijn bij. Doe er de mosterd, laurier, tijm en perensiroop bij. Kruid met peper en zout.
16
Zet een deksel schuin op de pan. Laat de bouten op een zacht vuur ongeveer 45 minuten garen.
De aardappelpuree
800 g aardappelen
17
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, melk, 2 el mosterd, 1 eierdooier, zout, nootmuskaat
18
Giet af en plet tot puree met een klontje boter, een scheutje melk, mosterd en een eierdooier. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
De afwerking
19
Pluk het vlees van de konijnenbouten. Meng een deel van de saus met het vlees. Haal de laurierblaadjes eruit.
20
Doe het vlees in een grote ovenschaal.
21
Schep er de gare rodekool over.
22
Eindig met een laag aardappelpuree.
50 g paneermeel, boter
23
Strooi paneermeel over de aardappelpuree en leg er enkele klontjes boter op.