Ovenschotel met schelvis, tomatencompote en pestopuree
Ovenschotel met schelvis, tomatencompote en pestopuree
Ovenschotel met schelvis, tomatencompote en pestopuree
Ovenschotel met schelvis, tomatencompote en pestopuree
Ingrediënten
4 personen
Zachtkokende aardappelen
1.000 g
Ajuinen
2
Olijfolie
3 scheutjes
Look
2,5 teentjes
Tomaten
4
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
2 tl
Tijm
Rozemarijn
Zout
4 snuifjes
Tomatenblokjes
1 blik
Pijnboompitten
60 g
Parmezaan
300 g
Basilicum
1 bosje
Peper
3 snuifjes
Citroensap
1
Boter
1 een klont
Bloem
60 g
Melk
0,65 l
Schelvis
600 g
Panko
50 g
Eierdooiers
2
Benodigdheden
Blender, pureestamper, ovenschaal, garde, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1.000 g zachtkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd in grote stukken en kook gaar in gezouten water.
2 ajuinen, 1 scheutje olijfolie, 2 teentjes Look
3
Pel de ajuinen en de look en voeg een derde van de look toe aan de aardappelen voor de smaak.
1 scheutje olijfolie
4
Snipper de ajuinen fijn. Doe een scheut olijfolie in een pot en stoof de ajuin aan. Snijd de rest van de look fijn en stoof mee aan.
4 tomaten, 0,5 chilipeper, 2 tl Tomatenpuree, tijm, rozemarijn, 1 snuifje zout, 1 blik Tomatenblokjes
5
Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees grof en stoof het mee aan. Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe. Doe de tomatenpuree bij de tomaten en laat even meebakken. Voeg de tijm en de rozemarijn toe en kruid met een snuif zout. Voeg tenslotte de tomatenblokjes toe en laat de tomatencompote zachtjes koken zodat een deel van het vocht kan verdampen.
60 g pijnboompitten, 100 g parmezaan, 0,5 teentjes Look, 1 scheutje olijfolie, 1 bosje basilicum, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 0,5 citroenen
6
Doe de pijnboompitten met de parmezaan, de look en de olijfolie in de blender. Voeg het grootste deel van de basilicumblaadjes toe en mix tot een geheel. Voeg een snuif zout, een snuif peper en enkele druppels citroensap toe en mix tot je een gladde pesto hebt.
1 een klont boter, 60 g bloem, 0,6 l melk, 150 g parmezaan, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 0,5 citroenen
7
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Meng tot een roux en giet er al roerend de melk bij. Rasp er de parmezaan bij en laat de kaas smelten in de saus. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
600 g schelvis, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
8
Kruid de vis met peper en zout. Schep de tomatencompote in een ovenschaal en leg de stukken vis erin.
50 g panko, 50 g parmezaan
9
Lepel de saus over de vis, strooi er de panko over, rasp er de rest van de kaas over en schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
2 eierdooiers, 0,05 l melk
10
Giet de gare aardappelen af en voeg er de pesto, de dooiers en de melk aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen tot je een smeuïge pestopuree hebt. Hou de puree even warm.
11
Schep een flinke portie vis met tomatencompote en kaassaus op een bord en lepel er wat pestopuree bij. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1.000 g zachtkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd in grote stukken en kook gaar in gezouten water.
2 ajuinen, 1 scheutje olijfolie, 2 teentjes Look
3
Pel de ajuinen en de look en voeg een derde van de look toe aan de aardappelen voor de smaak.
1 scheutje olijfolie
4
Snipper de ajuinen fijn. Doe een scheut olijfolie in een pot en stoof de ajuin aan. Snijd de rest van de look fijn en stoof mee aan.
4 tomaten, 0,5 chilipeper, 2 tl Tomatenpuree, tijm, rozemarijn, 1 snuifje zout, 1 blik Tomatenblokjes
5
Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees grof en stoof het mee aan. Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe. Doe de tomatenpuree bij de tomaten en laat even meebakken. Voeg de tijm en de rozemarijn toe en kruid met een snuif zout. Voeg tenslotte de tomatenblokjes toe en laat de tomatencompote zachtjes koken zodat een deel van het vocht kan verdampen.
60 g pijnboompitten, 100 g parmezaan, 0,5 teentjes Look, 1 scheutje olijfolie, 1 bosje basilicum, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 0,5 citroenen
6
Doe de pijnboompitten met de parmezaan, de look en de olijfolie in de blender. Voeg het grootste deel van de basilicumblaadjes toe en mix tot een geheel. Voeg een snuif zout, een snuif peper en enkele druppels citroensap toe en mix tot je een gladde pesto hebt.
1 een klont boter, 60 g bloem, 0,6 l melk, 150 g parmezaan, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 0,5 citroenen
7
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Meng tot een roux en giet er al roerend de melk bij. Rasp er de parmezaan bij en laat de kaas smelten in de saus. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
600 g schelvis, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
8
Kruid de vis met peper en zout. Schep de tomatencompote in een ovenschaal en leg de stukken vis erin.
50 g panko, 50 g parmezaan
9
Lepel de saus over de vis, strooi er de panko over, rasp er de rest van de kaas over en schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
2 eierdooiers, 0,05 l melk
10
Giet de gare aardappelen af en voeg er de pesto, de dooiers en de melk aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen tot je een smeuïge pestopuree hebt. Hou de puree even warm.
11
Schep een flinke portie vis met tomatencompote en kaassaus op een bord en lepel er wat pestopuree bij. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Zachtkokende aardappelen
1.000 g
Ajuinen
2
Olijfolie
3 scheutjes
Look
2,5 teentjes
Tomaten
4
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
2 tl
Tijm
Rozemarijn
Zout
4 snuifjes
Tomatenblokjes
1 blik
Pijnboompitten
60 g
Parmezaan
300 g
Basilicum
1 bosje
Peper
3 snuifjes
Citroensap
1
Boter
1 een klont
Bloem
60 g
Melk
0,65 l
Schelvis
600 g
Panko
50 g
Eierdooiers
2
Ovenschotel met schelvis, tomatencompote en pestopuree
Wat een absolute topper! Het water komt je in de mond bij het zien van deze smakelijke ovenschotel met schelvis, compote van tomaat en een romige kaassaus met parmezaan. Schep er een flinke lepel pestopuree bij en smul je buikje rond.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1.000 g zachtkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd in grote stukken en kook gaar in gezouten water.
2 ajuinen, 1 scheutje olijfolie, 2 teentjes Look
3
Pel de ajuinen en de look en voeg een derde van de look toe aan de aardappelen voor de smaak.
1 scheutje olijfolie
4
Snipper de ajuinen fijn. Doe een scheut olijfolie in een pot en stoof de ajuin aan. Snijd de rest van de look fijn en stoof mee aan.
4 tomaten, 0,5 chilipeper, 2 tl Tomatenpuree, tijm, rozemarijn, 1 snuifje zout, 1 blik Tomatenblokjes
5
Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees grof en stoof het mee aan. Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe. Doe de tomatenpuree bij de tomaten en laat even meebakken. Voeg de tijm en de rozemarijn toe en kruid met een snuif zout. Voeg tenslotte de tomatenblokjes toe en laat de tomatencompote zachtjes koken zodat een deel van het vocht kan verdampen.
60 g pijnboompitten, 100 g parmezaan, 0,5 teentjes Look, 1 scheutje olijfolie, 1 bosje basilicum, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 0,5 citroenen
6
Doe de pijnboompitten met de parmezaan, de look en de olijfolie in de blender. Voeg het grootste deel van de basilicumblaadjes toe en mix tot een geheel. Voeg een snuif zout, een snuif peper en enkele druppels citroensap toe en mix tot je een gladde pesto hebt.
1 een klont boter, 60 g bloem, 0,6 l melk, 150 g parmezaan, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 0,5 citroenen
7
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Meng tot een roux en giet er al roerend de melk bij. Rasp er de parmezaan bij en laat de kaas smelten in de saus. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
600 g schelvis, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
8
Kruid de vis met peper en zout. Schep de tomatencompote in een ovenschaal en leg de stukken vis erin.
50 g panko, 50 g parmezaan
9
Lepel de saus over de vis, strooi er de panko over, rasp er de rest van de kaas over en schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
2 eierdooiers, 0,05 l melk
10
Giet de gare aardappelen af en voeg er de pesto, de dooiers en de melk aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen tot je een smeuïge pestopuree hebt. Hou de puree even warm.
11
Schep een flinke portie vis met tomatencompote en kaassaus op een bord en lepel er wat pestopuree bij. Werk af met enkele blaadjes basilicum.