Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo

Een rijkelijk gevulde, gegratineerde ovenschotel met kip, chorizo en zongedroogde tomaten als absolute sterspelers. Met andere woorden: Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft.

Ingrediënten

  • 200 g chorizo
  • een scheut olijfolie
  • 800 g kipfilet
  • peper
  • keukenzout
  • een snuif cajunkruiden
  • 2 sjalot
  • 2 courgette
  • 2 teentje look
  • 400 g Rigatone pasta
  • 2 bakje zongedroogde tomaten
  • flinke snuif Provençaalse kruiden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl room
  • een snuifje chiliflakes
  • 150 g gemalen mozzarella

Benodigdheden

  • blender

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot gezouten water aan de kook en verwarm de oven voor tot 200 °C op grillstand.

Snijd de chorizo in blokjes en bak ze in grote pot met olie. Snijd ondertussen de kip in blokjes en kruid ze met peper, zout en wat cajunkruiden. Schep de gebakken chorizo uit de olie en bak de blokjes kip in dezelfde olie als de chorizo.

Pel de sjalotten en de look en snijd ze fijn. Snijd de courgette in blokjes. Schep de gebakken kip uit de pot, bewaar ze bij de chorizo en stoof de groenten aan in de pot.

Kook de pasta al dente.

Doe de zongedroogde tomaten in de pot van de blender en mix ze tot een pasta. Laat meebakken met de groenten. Kruid met provençaalse kruiden.

Leg de kip en de chorizo mee in de pot. Laat even stoven en voeg de tomatenblokjes, witte wijn en een scheutje room toe. Kruid af met de chiliflakes en zout. Schep een lepel kookvocht van de pasta erbij, giet de pasta af en schep de pasta door de saus.

Meng alles goed onder elkaar en schep het geheel in een ovenschaal. Strooi er de gemalen mozzarella over en schuif de ovenschotel onder de grill voor 10 minuten op 200 °C.

Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo