dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo (thumbnail)Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo

Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo

35m
16
97%
15.3K
Recepten

Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo

Een rijkelijk gevulde, gegratineerde ovenschotel met kip, chorizo en zongedroogde tomaten als absolute sterspelers. Met andere woorden: Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft.
Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo (thumbnail)Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo

Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo

35m
16
97%
15.3K
Recepten

Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo

Een rijkelijk gevulde, gegratineerde ovenschotel met kip, chorizo en zongedroogde tomaten als absolute sterspelers. Met andere woorden: Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten16
Beoordeling97%
Aantal likes15.3K

Ingrediënten

4 personen
Chorizo
200 g
Olijfolie
1 scheutje
Kipfilets
800 g
Peper
Zout
Cajunkruiden
1 snuifje
Sjalotten
2
Courgettes
2
Rigatone pasta
400 g
Zongedroogde tomaten
2 bakje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Tomatenblokjes
1 blikje
Witte wijn
0,2 l
Room
0,1 l
Chiliflakes
1 snuifje
Gemalen mozzarella
150 g

Benodigdheden

Blender, blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Breng een pot gezouten water aan de kook en verwarm de oven voor tot 200 °C op grillstand.
200 g chorizo, 1 scheutje olijfolie, 800 g kipfilets, peper, zout, 1 snuifje cajunkruiden
2
Snijd de chorizo in blokjes en bak ze in grote pot met olie. Snijd ondertussen de kip in blokjes en kruid ze met peper, zout en wat cajunkruiden. Schep de gebakken chorizo uit de olie en bak de blokjes kip in dezelfde olie als de chorizo.
2 Sjalotten, 2 courgettes
3
Pel de sjalotten en snijd ze fijn. Snijd de courgette in blokjes. Schep de gebakken kip uit de pot, bewaar ze bij de chorizo en stoof de groenten aan in de pot.
400 g Rigatone pasta
4
Kook de pasta al dente.
2 bakje Zongedroogde tomaten, 1 snuifje Provençaalse kruiden
5
Doe de zongedroogde tomaten in de pot van de blender en mix ze tot een pasta. Laat meebakken met de groenten. Kruid met provençaalse kruiden.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 blikje Tomatenblokjes, 0,2 l witte wijn, 0,1 l Room, 1 snuifje chiliflakes, zout
6
Leg de kip en de chorizo mee in de pot. Laat even stoven en voeg de tomatenblokjes, witte wijn en een scheutje room toe. Kruid af met de chiliflakes en zout. Schep een lepel kookvocht van de pasta erbij, giet de pasta af en schep de pasta door de saus.
150 g gemalen mozzarella
7
Meng alles goed onder elkaar en schep het geheel in een ovenschaal. Strooi er de gemalen mozzarella over en schuif de ovenschotel onder de grill voor 10 minuten op 200 °C.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en verwarm de oven voor tot 200 °C op grillstand.
2
Snijd de chorizo in blokjes en bak ze in grote pot met olie. Snijd ondertussen de kip in blokjes en kruid ze met peper, zout en wat cajunkruiden. Schep de gebakken chorizo uit de olie en bak de blokjes kip in dezelfde olie als de chorizo.

Instructies

1
Breng een pot gezouten water aan de kook en verwarm de oven voor tot 200 °C op grillstand.
200 g chorizo, 1 scheutje olijfolie, 800 g kipfilets, peper, zout, 1 snuifje cajunkruiden
2
Snijd de chorizo in blokjes en bak ze in grote pot met olie. Snijd ondertussen de kip in blokjes en kruid ze met peper, zout en wat cajunkruiden. Schep de gebakken chorizo uit de olie en bak de blokjes kip in dezelfde olie als de chorizo.
2 Sjalotten, 2 courgettes
3
Pel de sjalotten en snijd ze fijn. Snijd de courgette in blokjes. Schep de gebakken kip uit de pot, bewaar ze bij de chorizo en stoof de groenten aan in de pot.
400 g Rigatone pasta
4
Kook de pasta al dente.
2 bakje Zongedroogde tomaten, 1 snuifje Provençaalse kruiden
5
Doe de zongedroogde tomaten in de pot van de blender en mix ze tot een pasta. Laat meebakken met de groenten. Kruid met provençaalse kruiden.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 blikje Tomatenblokjes, 0,2 l witte wijn, 0,1 l Room, 1 snuifje chiliflakes, zout
6
Leg de kip en de chorizo mee in de pot. Laat even stoven en voeg de tomatenblokjes, witte wijn en een scheutje room toe. Kruid af met de chiliflakes en zout. Schep een lepel kookvocht van de pasta erbij, giet de pasta af en schep de pasta door de saus.
150 g gemalen mozzarella
7
Meng alles goed onder elkaar en schep het geheel in een ovenschaal. Strooi er de gemalen mozzarella over en schuif de ovenschotel onder de grill voor 10 minuten op 200 °C.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en verwarm de oven voor tot 200 °C op grillstand.
2
Snijd de chorizo in blokjes en bak ze in grote pot met olie. Snijd ondertussen de kip in blokjes en kruid ze met peper, zout en wat cajunkruiden. Schep de gebakken chorizo uit de olie en bak de blokjes kip in dezelfde olie als de chorizo.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo (thumbnail)Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo
4 personen
35m
Ingrediënten
Chorizo
200 g
Olijfolie
1 scheutje
Kipfilets
800 g
Peper
Zout
Cajunkruiden
1 snuifje
Sjalotten
2
Courgettes
2
Rigatone pasta
400 g
Zongedroogde tomaten
2 bakje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Tomatenblokjes
1 blikje
Witte wijn
0,2 l
Room
0,1 l
Chiliflakes
1 snuifje
Gemalen mozzarella
150 g

Ovenschotel met kip, zongedroogde tomaten en chorizo

Een rijkelijk gevulde, gegratineerde ovenschotel met kip, chorizo en zongedroogde tomaten als absolute sterspelers. Met andere woorden: Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft.
Instructies
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en verwarm de oven voor tot 200 °C op grillstand.
200 g chorizo, 1 scheutje olijfolie, 800 g kipfilets, peper, zout, 1 snuifje cajunkruiden
2
Snijd de chorizo in blokjes en bak ze in grote pot met olie. Snijd ondertussen de kip in blokjes en kruid ze met peper, zout en wat cajunkruiden. Schep de gebakken chorizo uit de olie en bak de blokjes kip in dezelfde olie als de chorizo.
2 Sjalotten, 2 courgettes
3
Pel de sjalotten en snijd ze fijn. Snijd de courgette in blokjes. Schep de gebakken kip uit de pot, bewaar ze bij de chorizo en stoof de groenten aan in de pot.
400 g Rigatone pasta
4
Kook de pasta al dente.
2 bakje Zongedroogde tomaten, 1 snuifje Provençaalse kruiden
5
Doe de zongedroogde tomaten in de pot van de blender en mix ze tot een pasta. Laat meebakken met de groenten. Kruid met provençaalse kruiden.
1 blikje Tomatenblokjes, 0,2 l witte wijn, 0,1 l Room, 1 snuifje chiliflakes, zout
6
Leg de kip en de chorizo mee in de pot. Laat even stoven en voeg de tomatenblokjes, witte wijn en een scheutje room toe. Kruid af met de chiliflakes en zout. Schep een lepel kookvocht van de pasta erbij, giet de pasta af en schep de pasta door de saus.
150 g gemalen mozzarella
7
Meng alles goed onder elkaar en schep het geheel in een ovenschaal. Strooi er de gemalen mozzarella over en schuif de ovenschotel onder de grill voor 10 minuten op 200 °C.