De single kebab
De single kebab
De single kebab
De single kebab
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Gemengd gehaktrund & varken
400 g
Gemberpureebokaaltje 'minced ginger'
2 tl
Rode currypasta
2 tl
Mayonaise
4 el
Yoghurtnatuur
3 el
Look
1 teentje
Currypoeder
Peper
Zout
Pitabroodjesof grotere Turkse broden
4
Ijsbergsla
100 g
Geraspte witte kolen met wortel
100 g
Groene pepersopgelegd
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het vlees
1
Doe het gemengd (en gekruid) gehakt in een mengschaal en voeg wat rode currypasta toe. Je vindt ze in de grotere supermarkt. Het is straf spul, dus gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.
2
Schep er een beetje gemberpasta bij (of werk met geraspte gember) en meng het vlees.
3
Verhit een scheutje olijfolie of een beetje boter in een braadpan op een matig vuur.
4
Bak het pittig gehakt goudbruin in de pan. Roer niet continu, zodat het vlees in onregelmatige stukken gaart.
5
Verwarm de oven voor tot 160°C.
De saus
6
Pel de look en plet de teen tot pulp. Gebruik het lemmet van je koksmes of een lookpers.
7
Meng de lookpulp met wat mayonaise en een deel frisse ongezoete yoghurt.
8
Voeg wat peper van de molen, een beetje zout én een snuif currypoeder toe. Roer de curry-looksaus en proef of de smaken goed zitten.
Afwerking
9
Leg de pittabroodjes (of het Turks brood) in de hete oven tot het warm is en een krokante korst heeft.
10
Neem de kant-en-klare ijsbergsla en de gemengde sla met kool en wortel erbij.
11
Verdeel elk plat, rond Turks brood in kwarten die je één voor één opensnijdt. De pittabroodjes zijn sowieso al individuele porties.
12
Snij de broodjes open en smeer er een laagje curry-looksaus op, gevolgd door een portie pikant gehakt. Werk het broodje af met wat sla en groenten. Lepel nog wat saus over de rauwkost.
13
Serveer er (naar smaak) één of meer opgelegde groene pepertjes bij.
Het vlees
1
Doe het gemengd (en gekruid) gehakt in een mengschaal en voeg wat rode currypasta toe. Je vindt ze in de grotere supermarkt. Het is straf spul, dus gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.
2
Schep er een beetje gemberpasta bij (of werk met geraspte gember) en meng het vlees.
3
Verhit een scheutje olijfolie of een beetje boter in een braadpan op een matig vuur.
4
Bak het pittig gehakt goudbruin in de pan. Roer niet continu, zodat het vlees in onregelmatige stukken gaart.
5
Verwarm de oven voor tot 160°C.
De saus
6
Pel de look en plet de teen tot pulp. Gebruik het lemmet van je koksmes of een lookpers.
7
Meng de lookpulp met wat mayonaise en een deel frisse ongezoete yoghurt.
8
Voeg wat peper van de molen, een beetje zout én een snuif currypoeder toe. Roer de curry-looksaus en proef of de smaken goed zitten.
Afwerking
9
Leg de pittabroodjes (of het Turks brood) in de hete oven tot het warm is en een krokante korst heeft.
10
Neem de kant-en-klare ijsbergsla en de gemengde sla met kool en wortel erbij.
11
Verdeel elk plat, rond Turks brood in kwarten die je één voor één opensnijdt. De pittabroodjes zijn sowieso al individuele porties.
12
Snij de broodjes open en smeer er een laagje curry-looksaus op, gevolgd door een portie pikant gehakt. Werk het broodje af met wat sla en groenten. Lepel nog wat saus over de rauwkost.
13
Serveer er (naar smaak) één of meer opgelegde groene pepertjes bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Gemengd gehaktrund & varken
400 g
Gemberpureebokaaltje 'minced ginger'
2 tl
Rode currypasta
2 tl
Mayonaise
4 el
Yoghurtnatuur
3 el
Look
1 teentje
Currypoeder
Peper
Zout
Pitabroodjesof grotere Turkse broden
4
Ijsbergsla
100 g
Geraspte witte kolen met wortel
100 g
Groene pepersopgelegd
De single kebab
Speciaal voor iedereen die op Valentijn in z’n eentje toch kan genieten van een schaamteloze portie comfort food, maakt Jeroen de single kebab. Of haal wat vrienden in huis en maak er een plezante avond van, met een hele schaal vol ‘single kebabs’ erbij!Instructies
Het vlees
1
Doe het gemengd (en gekruid) gehakt in een mengschaal en voeg wat rode currypasta toe. Je vindt ze in de grotere supermarkt. Het is straf spul, dus gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.
2
Schep er een beetje gemberpasta bij (of werk met geraspte gember) en meng het vlees.
3
Verhit een scheutje olijfolie of een beetje boter in een braadpan op een matig vuur.
4
Bak het pittig gehakt goudbruin in de pan. Roer niet continu, zodat het vlees in onregelmatige stukken gaart.
5
Verwarm de oven voor tot 160°C.
De saus
6
Pel de look en plet de teen tot pulp. Gebruik het lemmet van je koksmes of een lookpers.
7
Meng de lookpulp met wat mayonaise en een deel frisse ongezoete yoghurt.
8
Voeg wat peper van de molen, een beetje zout én een snuif currypoeder toe. Roer de curry-looksaus en proef of de smaken goed zitten.
Afwerking
9
Leg de pittabroodjes (of het Turks brood) in de hete oven tot het warm is en een krokante korst heeft.
10
Neem de kant-en-klare ijsbergsla en de gemengde sla met kool en wortel erbij.
11
Verdeel elk plat, rond Turks brood in kwarten die je één voor één opensnijdt. De pittabroodjes zijn sowieso al individuele porties.
12
Snij de broodjes open en smeer er een laagje curry-looksaus op, gevolgd door een portie pikant gehakt. Werk het broodje af met wat sla en groenten. Lepel nog wat saus over de rauwkost.
13
Serveer er (naar smaak) één of meer opgelegde groene pepertjes bij.