Groenteburger met champignons en salade met groene boontjes
Groenteburger met champignons en salade met groene boontjes
Groenteburger met champignons en salade met groene boontjes
Groenteburger met champignons en salade met groene boontjes
Ingrediënten
4 personen
Knolselders
400 g
Butternuts
0,5
Wortels
2
Selder
2 stengels
Rozemarijn
Tijm
Chilipeper
0,5
Look
3 teentjes
Komijn
1 snuifje
Frietaardappelen
600 g
Groene boontjes
200 g
Sjalotten
0,94
Rode wijnazijn
1 scheutje
Graanmosterd
2 el
Azijn
1 scheutje
Slaolie
1 scheutje
Honing
1 tl
Boter
1 klont
Champignons
1 bakje
Cognac
1 scheutje
Bloem
1 el
Groentebouillon
0,4 l
Room
1 scheutje
Dragon
Salie
Maïzena
4 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g knolselders, 0,5 butternuts, 2 Wortels, 2 stengels selder
1
Schil het stuk knolselder en snijd de groente in identieke dobbelstenen. Doe de stukken knolselder in een ovenschaal. Snijd de rest van de groenten in grote stukken: de selder, wortelen en de butternut. Voeg de gesneden groentjes toe aan de ovenschaal.
rozemarijn, tijm, 0,5 chilipeper, 2 teentjes Look, 1 snuifje komijn
2
Kruid de groentjes bij en voeg wat smaakmakers toe: een takje rozemarijn, een takje tijm, fijngesneden chilipeper, de geplette look, komijn en zout. Giet er tot slot een scheut olijfolie over en rooster de groenten 40 minuten in de een voorverwarmde oven van 200°C.
600 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
200 g groene boontjes
4
Kuis de boontjes en kook ze beetgaar in hetzelfde water als dat van de aardappelen. Spoel de boontjes kort onder koud water als ze gaar zijn.
0,94 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
5
Pel de sjalot voor de salade, snijd ze in ringen en doe de ringen in een kommetje. Sprenkel er wat rode wijnazijn over en laat ze even marineren.
2 el graanmosterd, 1 scheutje azijn, 1 scheutje slaolie, 1 tl honing
6
Doe de graanmosterd met een scheutje azijn, een scheutje slaolie en een koffielepel honing in een kommetje, kruid met peper en zout en roer alles goed onder elkaar.
1 klont boter, 1 bakje champignons, 1 teentje Look, 1 scheutje cognac, 1 el bloem, 0,4 l groentebouillon, 1 scheutje Room, dragon, Salie
7
Laat een klont boter smelten in een pan. Snijd de champignons in vier en bak ze in de boter. Pel en plet de look en voeg hem toe aan de champignons. Voeg de cognac toe aan de champignons en flambeer. Strooi de bloem over de champignons, laat even meebakken en blus met de groentebouillon en een flinke scheut room. Laat de saus even inkoken. Breng de champignonsaus op smaak met peper, zout, een snuif gedroogde salie en wat fijngesneden dragon.
8
Haal de groenten uit de oven wanneer ze gaar zijn en haal de tijm en de rozemarijn er uit.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, droog ze even op het vuur en plet ze met een pureestamper. Voeg de gare groenten toe aan de droge puree en plet het geheel met een pureestamper.
TIPZorg ervoor dat er zo weinig mogelijk kookvocht onder de puree gemengd wordt, zodat je een stevig basis hebt om burgers mee te vormen.
10
Kruid de stoemp met peper, zout en een extra snuif komijnpoeder.
4 el maïzena
11
Schep maïszetmeel op een bord. Kneed identieke burgers van de puree. Begin met een bal en druk die plat tot schijven van minstens 2 centimeter dik.
12
Laat een flinke scheut olie met een klontje boter heet worden in een pan. Wentel de burgers door het maïszetmeel en bak ze goudbruin aan beide kanten in de vetstof.
13
Meng de graanmosterdvinaigrette en de sjalotten op azijn onder de boontjes. Kruid met peper en zout. Serveer de gebakken groenteburgers met de champignonsaus en de salade van boontjes.
1
Schil het stuk knolselder en snijd de groente in identieke dobbelstenen. Doe de stukken knolselder in een ovenschaal. Snijd de rest van de groenten in grote stukken: de selder, wortelen en de butternut. Voeg de gesneden groentjes toe aan de ovenschaal.
2
Kruid de groentjes bij en voeg wat smaakmakers toe: een takje rozemarijn, een takje tijm, fijngesneden chilipeper, de geplette look, komijn en zout. Giet er tot slot een scheut olijfolie over en rooster de groenten 40 minuten in de een voorverwarmde oven van 200°C.
400 g knolselders, 0,5 butternuts, 2 Wortels, 2 stengels selder
1
Schil het stuk knolselder en snijd de groente in identieke dobbelstenen. Doe de stukken knolselder in een ovenschaal. Snijd de rest van de groenten in grote stukken: de selder, wortelen en de butternut. Voeg de gesneden groentjes toe aan de ovenschaal.
rozemarijn, tijm, 0,5 chilipeper, 2 teentjes Look, 1 snuifje komijn
2
Kruid de groentjes bij en voeg wat smaakmakers toe: een takje rozemarijn, een takje tijm, fijngesneden chilipeper, de geplette look, komijn en zout. Giet er tot slot een scheut olijfolie over en rooster de groenten 40 minuten in de een voorverwarmde oven van 200°C.
600 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
200 g groene boontjes
4
Kuis de boontjes en kook ze beetgaar in hetzelfde water als dat van de aardappelen. Spoel de boontjes kort onder koud water als ze gaar zijn.
0,94 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
5
Pel de sjalot voor de salade, snijd ze in ringen en doe de ringen in een kommetje. Sprenkel er wat rode wijnazijn over en laat ze even marineren.
2 el graanmosterd, 1 scheutje azijn, 1 scheutje slaolie, 1 tl honing
6
Doe de graanmosterd met een scheutje azijn, een scheutje slaolie en een koffielepel honing in een kommetje, kruid met peper en zout en roer alles goed onder elkaar.
1 klont boter, 1 bakje champignons, 1 teentje Look, 1 scheutje cognac, 1 el bloem, 0,4 l groentebouillon, 1 scheutje Room, dragon, Salie
7
Laat een klont boter smelten in een pan. Snijd de champignons in vier en bak ze in de boter. Pel en plet de look en voeg hem toe aan de champignons. Voeg de cognac toe aan de champignons en flambeer. Strooi de bloem over de champignons, laat even meebakken en blus met de groentebouillon en een flinke scheut room. Laat de saus even inkoken. Breng de champignonsaus op smaak met peper, zout, een snuif gedroogde salie en wat fijngesneden dragon.
8
Haal de groenten uit de oven wanneer ze gaar zijn en haal de tijm en de rozemarijn er uit.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, droog ze even op het vuur en plet ze met een pureestamper. Voeg de gare groenten toe aan de droge puree en plet het geheel met een pureestamper.
TIPZorg ervoor dat er zo weinig mogelijk kookvocht onder de puree gemengd wordt, zodat je een stevig basis hebt om burgers mee te vormen.
10
Kruid de stoemp met peper, zout en een extra snuif komijnpoeder.
4 el maïzena
11
Schep maïszetmeel op een bord. Kneed identieke burgers van de puree. Begin met een bal en druk die plat tot schijven van minstens 2 centimeter dik.
12
Laat een flinke scheut olie met een klontje boter heet worden in een pan. Wentel de burgers door het maïszetmeel en bak ze goudbruin aan beide kanten in de vetstof.
13
Meng de graanmosterdvinaigrette en de sjalotten op azijn onder de boontjes. Kruid met peper en zout. Serveer de gebakken groenteburgers met de champignonsaus en de salade van boontjes.
1
Schil het stuk knolselder en snijd de groente in identieke dobbelstenen. Doe de stukken knolselder in een ovenschaal. Snijd de rest van de groenten in grote stukken: de selder, wortelen en de butternut. Voeg de gesneden groentjes toe aan de ovenschaal.
2
Kruid de groentjes bij en voeg wat smaakmakers toe: een takje rozemarijn, een takje tijm, fijngesneden chilipeper, de geplette look, komijn en zout. Giet er tot slot een scheut olijfolie over en rooster de groenten 40 minuten in de een voorverwarmde oven van 200°C.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Knolselders
400 g
Butternuts
0,5
Wortels
2
Selder
2 stengels
Rozemarijn
Tijm
Chilipeper
0,5
Look
3 teentjes
Komijn
1 snuifje
Frietaardappelen
600 g
Groene boontjes
200 g
Sjalotten
0,94
Rode wijnazijn
1 scheutje
Graanmosterd
2 el
Azijn
1 scheutje
Slaolie
1 scheutje
Honing
1 tl
Boter
1 klont
Champignons
1 bakje
Cognac
1 scheutje
Bloem
1 el
Groentebouillon
0,4 l
Room
1 scheutje
Dragon
Salie
Maïzena
4 el
Groenteburger met champignons en salade met groene boontjes
Het draait vandaag in Dagelijkse kost alleen om groenten. Jeroen serveert een vegetarische burger op basis van groenten en aardappel met een klassieke champignonsaus en een frisse salade van groene boontjes.Instructies
400 g knolselders, 0,5 butternuts, 2 Wortels, 2 stengels selder
1
Schil het stuk knolselder en snijd de groente in identieke dobbelstenen. Doe de stukken knolselder in een ovenschaal. Snijd de rest van de groenten in grote stukken: de selder, wortelen en de butternut. Voeg de gesneden groentjes toe aan de ovenschaal.
rozemarijn, tijm, 0,5 chilipeper, 2 teentjes Look, 1 snuifje komijn
2
Kruid de groentjes bij en voeg wat smaakmakers toe: een takje rozemarijn, een takje tijm, fijngesneden chilipeper, de geplette look, komijn en zout. Giet er tot slot een scheut olijfolie over en rooster de groenten 40 minuten in de een voorverwarmde oven van 200°C.
600 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
200 g groene boontjes
4
Kuis de boontjes en kook ze beetgaar in hetzelfde water als dat van de aardappelen. Spoel de boontjes kort onder koud water als ze gaar zijn.
0,94 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
5
Pel de sjalot voor de salade, snijd ze in ringen en doe de ringen in een kommetje. Sprenkel er wat rode wijnazijn over en laat ze even marineren.
2 el graanmosterd, 1 scheutje azijn, 1 scheutje slaolie, 1 tl honing
6
Doe de graanmosterd met een scheutje azijn, een scheutje slaolie en een koffielepel honing in een kommetje, kruid met peper en zout en roer alles goed onder elkaar.
1 klont boter, 1 bakje champignons, 1 teentje Look, 1 scheutje cognac, 1 el bloem, 0,4 l groentebouillon, 1 scheutje Room, dragon, Salie
7
Laat een klont boter smelten in een pan. Snijd de champignons in vier en bak ze in de boter. Pel en plet de look en voeg hem toe aan de champignons. Voeg de cognac toe aan de champignons en flambeer. Strooi de bloem over de champignons, laat even meebakken en blus met de groentebouillon en een flinke scheut room. Laat de saus even inkoken. Breng de champignonsaus op smaak met peper, zout, een snuif gedroogde salie en wat fijngesneden dragon.
8
Haal de groenten uit de oven wanneer ze gaar zijn en haal de tijm en de rozemarijn er uit.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, droog ze even op het vuur en plet ze met een pureestamper. Voeg de gare groenten toe aan de droge puree en plet het geheel met een pureestamper.
TIPZorg ervoor dat er zo weinig mogelijk kookvocht onder de puree gemengd wordt, zodat je een stevig basis hebt om burgers mee te vormen.
10
Kruid de stoemp met peper, zout en een extra snuif komijnpoeder.
4 el maïzena
11
Schep maïszetmeel op een bord. Kneed identieke burgers van de puree. Begin met een bal en druk die plat tot schijven van minstens 2 centimeter dik.
12
Laat een flinke scheut olie met een klontje boter heet worden in een pan. Wentel de burgers door het maïszetmeel en bak ze goudbruin aan beide kanten in de vetstof.
13
Meng de graanmosterdvinaigrette en de sjalotten op azijn onder de boontjes. Kruid met peper en zout. Serveer de gebakken groenteburgers met de champignonsaus en de salade van boontjes.