Opgelegde haring op zuurdesemtoast met bloemkooltartaar en postelein
Opgelegde haring op zuurdesemtoast met bloemkooltartaar en postelein
Jeroen gaat aan de slag met haring op een fijne, culinaire manier. Meer bepaald met een krokante toast van zuurdesembrood met tartaar van bloemkool, stukjes opgelegde zure haring en gepickelde bloemkoolroosjes. Perfect voor een originele lunch of als voorgerecht.
Opgelegde haring op zuurdesemtoast met bloemkooltartaar en postelein
Opgelegde haring op zuurdesemtoast met bloemkooltartaar en postelein
Jeroen gaat aan de slag met haring op een fijne, culinaire manier. Meer bepaald met een krokante toast van zuurdesembrood met tartaar van bloemkool, stukjes opgelegde zure haring en gepickelde bloemkoolroosjes. Perfect voor een originele lunch of als voorgerecht.
Ingrediënten
4 personen
Eieren
2
Bloemkolen
400 g
Witte azijn
2 scheutjes
Kristalsuiker
1 el
Steranijs
1
Tijm
1 takje
Laurierblaadjes
2
Haringopgelegd, op sap
1 pot
Eierdooiers
3
Water
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Zwarte peper
Zout
Arachideolie
0,3 l
Zilverui
6 el
Kappertjes
2 el
Augurken
3 el
Dragon
Kervel
Bladpeterselie
Zuurdesembrood
4 sneetjes
Postelein
50 g
Benodigdheden
Staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 eieren
1
Breng een pot water aan de kook. Kook twee eieren hard in negen minuten.
400 g bloemkolen
2
Snijd de helft van de bloemkool in kleine roosjes en hou ze even apart. Kook de rest van de bloemkool gaar in het gezouten water van de eieren.
1 scheutje witte azijn, 1 el kristalsuiker, 1 Steranijs, 1 takje tijm, 2 laurierblaadjes, 1 pot haring
3
Giet het vocht van de opgelegde haring in een steelpan, samen met de azijn, de suiker en de steranijs. Voeg de tijm en laurier toe. Warm het geheel lichtjes op. Giet het daarna over de bloemkoolroosjes.
TIPDek de pickle van bloemkool af met vershoudfolie. Zo kan de bloemkool beter marineren.
3 eierdooiers, 1 scheutje witte azijn, 1 scheutje Water, 1 tl mosterd, zwarte peper, zout, 0,3 l arachideolie
4
Doe de dooiers met de azijn, het water en de mosterd in een maatbeker en voeg er peper en zout aan toe. Mix terwijl je de olie er in een straaltje bijgiet tot je een gebonden mayonaise hebt.
3 el Zilverui
5
Hak de zilveruitjes, de kappertjes en de augurken grof. Voeg ze samen in een kom en hou apart.
3 el Zilverui, 2 el kappertjes, 3 el augurken
6
Hak de zilveruitjes, de kappertjes en de augurken grof. Voeg ze samen in een kom en hou apart.
dragon, kervel, bladpeterselie
7
Snipper de dragon, de kervel en de peterselie fijn en doe ze bij de zilveruitjes en co. Meng er enkele lepels van de zelfgemaakte mayonaise onder
8
Schep de gepickelde bloemkoolroosjes in een zeef en spoel ze met koud water. Knijp het meeste water eruit en snijd fijn. Snijd ook de hardgekookte eieren fijn. Voeg beide toe aan de mengeling met de zilveruitjes.
4 sneetjes Zuurdesembrood
9
Laat wat olijfolie en boter smelten in een pan. Snijd enkele plakken van het zuurdesembrood en bak ze krokant.
50 g postelein
10
Schep een flinke lepel bloemkooltartaar op een stuk krokant brood. Verdeel er wat stukjes haring over. Werk af met enkele stukjes opgelegde ui (uit de pot van de haring) en een paar blaadjes postelein.
11
Schep een flinke lepel bloemkooltartaar op een stuk krokant brood. Verdeel er wat stukjes haring en rauwe bloemkool over. Werk af met de opgelegde ui (uit de pot van de haring) en een paar blaadjes postelein.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!2 eieren
1
Breng een pot water aan de kook. Kook twee eieren hard in negen minuten.
400 g bloemkolen
2
Snijd de helft van de bloemkool in kleine roosjes en hou ze even apart. Kook de rest van de bloemkool gaar in het gezouten water van de eieren.
1 scheutje witte azijn, 1 el kristalsuiker, 1 Steranijs, 1 takje tijm, 2 laurierblaadjes, 1 pot haring
3
Giet het vocht van de opgelegde haring in een steelpan, samen met de azijn, de suiker en de steranijs. Voeg de tijm en laurier toe. Warm het geheel lichtjes op. Giet het daarna over de bloemkoolroosjes.
TIPDek de pickle van bloemkool af met vershoudfolie. Zo kan de bloemkool beter marineren.
3 eierdooiers, 1 scheutje witte azijn, 1 scheutje Water, 1 tl mosterd, zwarte peper, zout, 0,3 l arachideolie
4
Doe de dooiers met de azijn, het water en de mosterd in een maatbeker en voeg er peper en zout aan toe. Mix terwijl je de olie er in een straaltje bijgiet tot je een gebonden mayonaise hebt.
3 el Zilverui
5
Hak de zilveruitjes, de kappertjes en de augurken grof. Voeg ze samen in een kom en hou apart.
3 el Zilverui, 2 el kappertjes, 3 el augurken
6
Hak de zilveruitjes, de kappertjes en de augurken grof. Voeg ze samen in een kom en hou apart.
dragon, kervel, bladpeterselie
7
Snipper de dragon, de kervel en de peterselie fijn en doe ze bij de zilveruitjes en co. Meng er enkele lepels van de zelfgemaakte mayonaise onder
8
Schep de gepickelde bloemkoolroosjes in een zeef en spoel ze met koud water. Knijp het meeste water eruit en snijd fijn. Snijd ook de hardgekookte eieren fijn. Voeg beide toe aan de mengeling met de zilveruitjes.
4 sneetjes Zuurdesembrood
9
Laat wat olijfolie en boter smelten in een pan. Snijd enkele plakken van het zuurdesembrood en bak ze krokant.
50 g postelein
10
Schep een flinke lepel bloemkooltartaar op een stuk krokant brood. Verdeel er wat stukjes haring over. Werk af met enkele stukjes opgelegde ui (uit de pot van de haring) en een paar blaadjes postelein.
11
Schep een flinke lepel bloemkooltartaar op een stuk krokant brood. Verdeel er wat stukjes haring en rauwe bloemkool over. Werk af met de opgelegde ui (uit de pot van de haring) en een paar blaadjes postelein.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Eieren
2
Bloemkolen
400 g
Witte azijn
2 scheutjes
Kristalsuiker
1 el
Steranijs
1
Tijm
1 takje
Laurierblaadjes
2
Haringopgelegd, op sap
1 pot
Eierdooiers
3
Water
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Zwarte peper
Zout
Arachideolie
0,3 l
Zilverui
6 el
Kappertjes
2 el
Augurken
3 el
Dragon
Kervel
Bladpeterselie
Zuurdesembrood
4 sneetjes
Postelein
50 g
Opgelegde haring op zuurdesemtoast met bloemkooltartaar en postelein
Jeroen gaat aan de slag met haring op een fijne, culinaire manier. Meer bepaald met een krokante toast van zuurdesembrood met tartaar van bloemkool, stukjes opgelegde zure haring en gepickelde bloemkoolroosjes. Perfect voor een originele lunch of als voorgerecht.Instructies
2 eieren
1
Breng een pot water aan de kook. Kook twee eieren hard in negen minuten.
400 g bloemkolen
2
Snijd de helft van de bloemkool in kleine roosjes en hou ze even apart. Kook de rest van de bloemkool gaar in het gezouten water van de eieren.
1 scheutje witte azijn, 1 el kristalsuiker, 1 Steranijs, 1 takje tijm, 2 laurierblaadjes, 1 pot haring
3
Giet het vocht van de opgelegde haring in een steelpan, samen met de azijn, de suiker en de steranijs. Voeg de tijm en laurier toe. Warm het geheel lichtjes op. Giet het daarna over de bloemkoolroosjes.
TIPDek de pickle van bloemkool af met vershoudfolie. Zo kan de bloemkool beter marineren.
3 eierdooiers, 1 scheutje witte azijn, 1 scheutje Water, 1 tl mosterd, zwarte peper, zout, 0,3 l arachideolie
4
Doe de dooiers met de azijn, het water en de mosterd in een maatbeker en voeg er peper en zout aan toe. Mix terwijl je de olie er in een straaltje bijgiet tot je een gebonden mayonaise hebt.
3 el Zilverui
5
Hak de zilveruitjes, de kappertjes en de augurken grof. Voeg ze samen in een kom en hou apart.
3 el Zilverui, 2 el kappertjes, 3 el augurken
6
Hak de zilveruitjes, de kappertjes en de augurken grof. Voeg ze samen in een kom en hou apart.
dragon, kervel, bladpeterselie
7
Snipper de dragon, de kervel en de peterselie fijn en doe ze bij de zilveruitjes en co. Meng er enkele lepels van de zelfgemaakte mayonaise onder
8
Schep de gepickelde bloemkoolroosjes in een zeef en spoel ze met koud water. Knijp het meeste water eruit en snijd fijn. Snijd ook de hardgekookte eieren fijn. Voeg beide toe aan de mengeling met de zilveruitjes.
4 sneetjes Zuurdesembrood
9
Laat wat olijfolie en boter smelten in een pan. Snijd enkele plakken van het zuurdesembrood en bak ze krokant.
50 g postelein
10
Schep een flinke lepel bloemkooltartaar op een stuk krokant brood. Verdeel er wat stukjes haring over. Werk af met enkele stukjes opgelegde ui (uit de pot van de haring) en een paar blaadjes postelein.
11
Schep een flinke lepel bloemkooltartaar op een stuk krokant brood. Verdeel er wat stukjes haring en rauwe bloemkool over. Werk af met de opgelegde ui (uit de pot van de haring) en een paar blaadjes postelein.