Oosterse scampi met witte rijst
Oosterse scampi met witte rijst
Ingrediënten
4 personen
Scampi
20
Broccoli's
500 g
Shiitake
200 g
Babymaïs
100 g
Ui
1
Look
2 teentjes
Gember
4
Chilipeper
0,5
Lente-uien
0,5 bosjes
Koriander
1
Witte rijst
2 builtje
Tandoori-pasta
3 el
Kokosnoot room
0,4 l
Yoghurt
3 el
Olie
Tandoori massala
Benodigdheden
Een wok, een schuimspaan of tang, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De Oosterse scampi
20 scampi, 500 g broccoli's, 200 g shiitake, 100 g babymaïs, 1 ui, 2 teentjes Look, 4 gember, 0,5 chilipeper, 0,5 bosjes lente-uien, 1 koriander, 2 builtje witte rijst, 3 el tandoori-pasta, 0,4 l Kokosnoot room, 3 el Yoghurt, olie, tandoori massala
1
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Laat het puntje van de staart eventueel zitten.
2
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd hem in blokjes. Giet kokend water over de blokjes zodat ze al een beetje kunnen garen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
4
Schil de gember en snipper of rasp hem fijn. Snipper de chilipeper fijn.
5
Scheur de shiitake in kleinere stukken.
6
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Verhit een flinke scheut olie in de wok. Bak de scampi in meerdere porties aan beide kanten in de hete olie en kruid ze met tandoorikruiden. Haal ze uit de wok met een tang of schuimspaan. Ze moeten nog niet helemaal gaar zijn.
8
Doe een extra scheut olie in de wok. Bak de uien in de hete olie en doe er de shiitake bij.
9
Voeg er de broccoliblokjes, knoflook, gember en chili aan toe en bak alles op een hoog vuur.
10
Kruid met 2 eetlepels tandoorikruiden en tandooripasta. Bak op een hoog vuur.
11
Blus met kokosroom en yoghurt.
12
Snijd de babymaïs in de lengte in twee. Doe ze met de broccoliroosjes en scampi bij de rest van de groenten en laat alles enkele minuten garen op een hoog vuur met een deksel op de wok.
13
Maak de lente-uien schoon en snijd ze in dunne ringen.
14
Werk de scampi af met gesnipperde lente-ui en plukjes koriander. Geef er gekookte rijst bij.
1
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Laat het puntje van de staart eventueel zitten.
2
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd hem in blokjes. Giet kokend water over de blokjes zodat ze al een beetje kunnen garen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
De Oosterse scampi
20 scampi, 500 g broccoli's, 200 g shiitake, 100 g babymaïs, 1 ui, 2 teentjes Look, 4 gember, 0,5 chilipeper, 0,5 bosjes lente-uien, 1 koriander, 2 builtje witte rijst, 3 el tandoori-pasta, 0,4 l Kokosnoot room, 3 el Yoghurt, olie, tandoori massala
1
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Laat het puntje van de staart eventueel zitten.
2
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd hem in blokjes. Giet kokend water over de blokjes zodat ze al een beetje kunnen garen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
4
Schil de gember en snipper of rasp hem fijn. Snipper de chilipeper fijn.
5
Scheur de shiitake in kleinere stukken.
6
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Verhit een flinke scheut olie in de wok. Bak de scampi in meerdere porties aan beide kanten in de hete olie en kruid ze met tandoorikruiden. Haal ze uit de wok met een tang of schuimspaan. Ze moeten nog niet helemaal gaar zijn.
8
Doe een extra scheut olie in de wok. Bak de uien in de hete olie en doe er de shiitake bij.
9
Voeg er de broccoliblokjes, knoflook, gember en chili aan toe en bak alles op een hoog vuur.
10
Kruid met 2 eetlepels tandoorikruiden en tandooripasta. Bak op een hoog vuur.
11
Blus met kokosroom en yoghurt.
12
Snijd de babymaïs in de lengte in twee. Doe ze met de broccoliroosjes en scampi bij de rest van de groenten en laat alles enkele minuten garen op een hoog vuur met een deksel op de wok.
13
Maak de lente-uien schoon en snijd ze in dunne ringen.
14
Werk de scampi af met gesnipperde lente-ui en plukjes koriander. Geef er gekookte rijst bij.
1
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Laat het puntje van de staart eventueel zitten.
2
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd hem in blokjes. Giet kokend water over de blokjes zodat ze al een beetje kunnen garen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Scampi
20
Broccoli's
500 g
Shiitake
200 g
Babymaïs
100 g
Ui
1
Look
2 teentjes
Gember
4
Chilipeper
0,5
Lente-uien
0,5 bosjes
Koriander
1
Witte rijst
2 builtje
Tandoori-pasta
3 el
Kokosnoot room
0,4 l
Yoghurt
3 el
Olie
Tandoori massala
Oosterse scampi met witte rijst
Scampi zijn een favoriet van heel wat Dagelijkse Kost kijkers. Jeroen bakt ze deze keer met tandoorikruiden en –pasta. Tandoori is een typische bereidingswijze voor kip in India en Pakistan. Blokjes kip worden ingesmeerd met yoghurt en specerijen. Dan worden ze geroosterd in een speciale cilindervormige lemen oven.Jeroen gebruikt de tandoori kruidenmengeling en -pasta om de scampi’s en groenten een typisch oosterse smaak te geven.Een goede mise en place is cruciaal voor dit gerecht. Zorg er voor dat de scampi’s en de gesneden groenten klaar staan, zodat je ze snel kunt bakken in de wok.Instructies
De Oosterse scampi
20 scampi, 500 g broccoli's, 200 g shiitake, 100 g babymaïs, 1 ui, 2 teentjes Look, 4 gember, 0,5 chilipeper, 0,5 bosjes lente-uien, 1 koriander, 2 builtje witte rijst, 3 el tandoori-pasta, 0,4 l Kokosnoot room, 3 el Yoghurt, olie, tandoori massala
1
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Laat het puntje van de staart eventueel zitten.
2
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd hem in blokjes. Giet kokend water over de blokjes zodat ze al een beetje kunnen garen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
4
Schil de gember en snipper of rasp hem fijn. Snipper de chilipeper fijn.
5
Scheur de shiitake in kleinere stukken.
6
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Verhit een flinke scheut olie in de wok. Bak de scampi in meerdere porties aan beide kanten in de hete olie en kruid ze met tandoorikruiden. Haal ze uit de wok met een tang of schuimspaan. Ze moeten nog niet helemaal gaar zijn.
8
Doe een extra scheut olie in de wok. Bak de uien in de hete olie en doe er de shiitake bij.
9
Voeg er de broccoliblokjes, knoflook, gember en chili aan toe en bak alles op een hoog vuur.
10
Kruid met 2 eetlepels tandoorikruiden en tandooripasta. Bak op een hoog vuur.
11
Blus met kokosroom en yoghurt.
12
Snijd de babymaïs in de lengte in twee. Doe ze met de broccoliroosjes en scampi bij de rest van de groenten en laat alles enkele minuten garen op een hoog vuur met een deksel op de wok.
13
Maak de lente-uien schoon en snijd ze in dunne ringen.
14
Werk de scampi af met gesnipperde lente-ui en plukjes koriander. Geef er gekookte rijst bij.