Pitachips met romanescodip
Pitachips met romanescodip
Ingrediënten
4 personen
Romanescobloemkool
0,5
Zout
Kikkererwten
1 blik
Look
1 teentje
Pitabroodjes
4
Olijfolie
Za'atar
Grof zout
Rozemarijn
Parmezaanse kaas
100 g
Mierikswortel puree
1 tl
Komijnpoeder
Harissa
0,5 koffielepel
Zure room
2 tl
Limoenen
0,5
Benodigdheden
Blender, een siliconen mat of bakpapier, een rasp, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Pitachips met romanescodip
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
0,5 romanescobloemkool
2
Snijd een handvol roosjes van de romanesco en houd apart als garnituur.
3
Giet kokend water op de apart gehouden topjes.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
zout
4
Snijd de rest van de romanesco in stukken. Kook gaar in water met een snuif zout.
TIPJe kunt de romanesco vervangen door broccoli of bloemkool.
1 blik Kikkererwten
5
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de romanesco en laat mee koken.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Doe de teen bij de groenten en laat alles op ongeveer 10 minuten gaar worden.
7
Bekleed een bakplaat met een siliconen mat of bakpapier.
4 pitabroodjes
8
Snijd de pitabroodjes overlangs in twee. Snijd ze in driehoeken en leg ze op de bakplaat.
olijfolie, Za'atar, grof zout, rozemarijn, 100 g Parmezaanse kaas
9
Sprenkel olijfolie over de pitadriehoekjes. Kruid met za’atar, een snuif grof zout en gedroogde rozemarijn. Rasp er Parmezaan over.
10
Bak de driehoekjes 7 minuten in de voorverwarmde oven.
11
Giet de groenten af en laat ze afkoelen.
1 tl mierikswortel puree, komijnpoeder, 0,5 koffielepel Harissa, 2 tl Zure room, 0,5 limoenen
12
Mix de groenten in de blender met mierikswortelpuree, een snuif komijnpoeder, een toef harissa, zure room en het sap van de limoen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
13
Giet de apart gehouden topjes af.
14
Schep de dip in een kom en werk af met de apart gehouden topjes romanesco, een likje olijfolie en pitachips.
Pitachips met romanescodip
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
0,5 romanescobloemkool
2
Snijd een handvol roosjes van de romanesco en houd apart als garnituur.
3
Giet kokend water op de apart gehouden topjes.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
zout
4
Snijd de rest van de romanesco in stukken. Kook gaar in water met een snuif zout.
TIPJe kunt de romanesco vervangen door broccoli of bloemkool.
1 blik Kikkererwten
5
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de romanesco en laat mee koken.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Doe de teen bij de groenten en laat alles op ongeveer 10 minuten gaar worden.
7
Bekleed een bakplaat met een siliconen mat of bakpapier.
4 pitabroodjes
8
Snijd de pitabroodjes overlangs in twee. Snijd ze in driehoeken en leg ze op de bakplaat.
olijfolie, Za'atar, grof zout, rozemarijn, 100 g Parmezaanse kaas
9
Sprenkel olijfolie over de pitadriehoekjes. Kruid met za’atar, een snuif grof zout en gedroogde rozemarijn. Rasp er Parmezaan over.
10
Bak de driehoekjes 7 minuten in de voorverwarmde oven.
11
Giet de groenten af en laat ze afkoelen.
1 tl mierikswortel puree, komijnpoeder, 0,5 koffielepel Harissa, 2 tl Zure room, 0,5 limoenen
12
Mix de groenten in de blender met mierikswortelpuree, een snuif komijnpoeder, een toef harissa, zure room en het sap van de limoen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
13
Giet de apart gehouden topjes af.
14
Schep de dip in een kom en werk af met de apart gehouden topjes romanesco, een likje olijfolie en pitachips.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Romanescobloemkool
0,5
Zout
Kikkererwten
1 blik
Look
1 teentje
Pitabroodjes
4
Olijfolie
Za'atar
Grof zout
Rozemarijn
Parmezaanse kaas
100 g
Mierikswortel puree
1 tl
Komijnpoeder
Harissa
0,5 koffielepel
Zure room
2 tl
Limoenen
0,5
Pitachips met romanescodip
Geloof het of niet, maar chips kan ook gezond zijn! Serveer dit vegetarisch aperitiefhapje bomvol smaak in plaats van de traditionele zoute koekjes.Instructies
Pitachips met romanescodip
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
0,5 romanescobloemkool
2
Snijd een handvol roosjes van de romanesco en houd apart als garnituur.
3
Giet kokend water op de apart gehouden topjes.
zout
4
Snijd de rest van de romanesco in stukken. Kook gaar in water met een snuif zout.
TIPJe kunt de romanesco vervangen door broccoli of bloemkool.
1 blik Kikkererwten
5
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder stromend water. Doe ze bij de romanesco en laat mee koken.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Doe de teen bij de groenten en laat alles op ongeveer 10 minuten gaar worden.
7
Bekleed een bakplaat met een siliconen mat of bakpapier.
4 pitabroodjes
8
Snijd de pitabroodjes overlangs in twee. Snijd ze in driehoeken en leg ze op de bakplaat.
olijfolie, Za'atar, grof zout, rozemarijn, 100 g Parmezaanse kaas
9
Sprenkel olijfolie over de pitadriehoekjes. Kruid met za’atar, een snuif grof zout en gedroogde rozemarijn. Rasp er Parmezaan over.
10
Bak de driehoekjes 7 minuten in de voorverwarmde oven.
11
Giet de groenten af en laat ze afkoelen.
1 tl mierikswortel puree, komijnpoeder, 0,5 koffielepel Harissa, 2 tl Zure room, 0,5 limoenen
12
Mix de groenten in de blender met mierikswortelpuree, een snuif komijnpoeder, een toef harissa, zure room en het sap van de limoen.
13
Giet de apart gehouden topjes af.
14
Schep de dip in een kom en werk af met de apart gehouden topjes romanesco, een likje olijfolie en pitachips.