Aardbeientaart met Bretoens zanddeeg, citroenpudding en slagroom
Aardbeientaart met Bretoens zanddeeg, citroenpudding en slagroom
Aardbeientaart met Bretoens zanddeeg, citroenpudding en slagroom
Aardbeientaart met Bretoens zanddeeg, citroenpudding en slagroom
Ingrediënten
4 personen
Boter
180 g
Bruine suiker
90 g
Kristalsuiker
190 g
Bloem
250 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Melk
0,5 l
Vanillestok
1
Citroenensap
2
Eierdooiers
4
Puddingpoeder
50 g
Aardbeien
2 bakje
Room
0,2 l
Bloemsuiker
40 g
Benodigdheden
Een weegschaal, een keukenmachine met hulpstuk k, een maatbeker, een steelpan, een deegrol, een ovenmatje, een taartring, een spuitzak met gekartelde spuitmond
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
DEEGBEREIDING:
180 g boter, 90 g bruine suiker, 90 g kristalsuiker, 250 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
1
Doe de boter, de twee soorten suiker, de bloem, het bakpoeder en een snuif zout in een kom en meng tot het deeg begint te vormen.
2
Haal het deeg uit de kom, kneed nog even verder met je handen en bol het deeg op.
CITROENPUDDING:
0,5 l melk, 1 vanillestok, 1 citroen
3
Doe de melk met de zaadjes en de peul van een vanillestok en de schil van de citroen in een steelpan en breng ze aan de kook.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker
4
Doe de dooiers met de suiker in de mengkom van de keukenmachine en klop tot ruban.
50 g puddingpoeder, 1 citroen
5
Voeg het puddingpoeder en het sap van de citroen eraan toe en laat weer even kloppen.
6
Haal nu de mengkom uit de keukenmachine en giet de melk door een zeef bij de ruban. Roer alles los met een klopper en giet daarna het geheel weer in de steelpan.
7
Breng al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
BAKKEN EN AFWERKEN:
8
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
9
Rol het deeg op een ovenmatje uit op een dikte van ongeveer een cm. Zet de taartring in het deeg en duw hem goed aan. Haal het overtollige deeg weg.
10
Verplaats het ovenmatje met het deeg naar een ovenplaat. Rol van het overschot van het deeg een worst om de rand te bouwen. Schik de worst mooi tegen de rand van de taartring en duw de randen een beetje aan.
11
Schep de citroenpudding op de bodem van de taart. Schuif de ovenplaat 40 tot 45 minuten in de oven en laat de taart vervolgens volledig afkoelen.
2 bakje aardbeien
12
Snijd de aardbeien in twee of in vier.
0,2 l Room, 40 g bloemsuiker
13
Neem een klopper en klop de room met de bloemsuiker stijf en doe het mengsel in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
14
Verdeel de gesneden aardbeien over de taart en werk af met de slagroom en wat citroenrasp.
DEEGBEREIDING:
180 g boter, 90 g bruine suiker, 90 g kristalsuiker, 250 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
1
Doe de boter, de twee soorten suiker, de bloem, het bakpoeder en een snuif zout in een kom en meng tot het deeg begint te vormen.
2
Haal het deeg uit de kom, kneed nog even verder met je handen en bol het deeg op.
CITROENPUDDING:
0,5 l melk, 1 vanillestok, 1 citroen
3
Doe de melk met de zaadjes en de peul van een vanillestok en de schil van de citroen in een steelpan en breng ze aan de kook.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker
4
Doe de dooiers met de suiker in de mengkom van de keukenmachine en klop tot ruban.
50 g puddingpoeder, 1 citroen
5
Voeg het puddingpoeder en het sap van de citroen eraan toe en laat weer even kloppen.
6
Haal nu de mengkom uit de keukenmachine en giet de melk door een zeef bij de ruban. Roer alles los met een klopper en giet daarna het geheel weer in de steelpan.
7
Breng al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
BAKKEN EN AFWERKEN:
8
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
9
Rol het deeg op een ovenmatje uit op een dikte van ongeveer een cm. Zet de taartring in het deeg en duw hem goed aan. Haal het overtollige deeg weg.
10
Verplaats het ovenmatje met het deeg naar een ovenplaat. Rol van het overschot van het deeg een worst om de rand te bouwen. Schik de worst mooi tegen de rand van de taartring en duw de randen een beetje aan.
11
Schep de citroenpudding op de bodem van de taart. Schuif de ovenplaat 40 tot 45 minuten in de oven en laat de taart vervolgens volledig afkoelen.
2 bakje aardbeien
12
Snijd de aardbeien in twee of in vier.
0,2 l Room, 40 g bloemsuiker
13
Neem een klopper en klop de room met de bloemsuiker stijf en doe het mengsel in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
14
Verdeel de gesneden aardbeien over de taart en werk af met de slagroom en wat citroenrasp.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Boter
180 g
Bruine suiker
90 g
Kristalsuiker
190 g
Bloem
250 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Melk
0,5 l
Vanillestok
1
Citroenensap
2
Eierdooiers
4
Puddingpoeder
50 g
Aardbeien
2 bakje
Room
0,2 l
Bloemsuiker
40 g
Aardbeientaart met Bretoens zanddeeg, citroenpudding en slagroom
Wat een magnifieke taart staat er vandaag te blinken in de keuken van Dagelijkse kost! Een pracht van een aardbeitaart met Bretoens zanddeeg en een frisse pudding met citroen. Dat wordt genieten tot de laatste kruimel!Instructies
DEEGBEREIDING:
180 g boter, 90 g bruine suiker, 90 g kristalsuiker, 250 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
1
Doe de boter, de twee soorten suiker, de bloem, het bakpoeder en een snuif zout in een kom en meng tot het deeg begint te vormen.
2
Haal het deeg uit de kom, kneed nog even verder met je handen en bol het deeg op.
CITROENPUDDING:
0,5 l melk, 1 vanillestok, 1 citroen
3
Doe de melk met de zaadjes en de peul van een vanillestok en de schil van de citroen in een steelpan en breng ze aan de kook.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker
4
Doe de dooiers met de suiker in de mengkom van de keukenmachine en klop tot ruban.
50 g puddingpoeder, 1 citroen
5
Voeg het puddingpoeder en het sap van de citroen eraan toe en laat weer even kloppen.
6
Haal nu de mengkom uit de keukenmachine en giet de melk door een zeef bij de ruban. Roer alles los met een klopper en giet daarna het geheel weer in de steelpan.
7
Breng al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
BAKKEN EN AFWERKEN:
8
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
9
Rol het deeg op een ovenmatje uit op een dikte van ongeveer een cm. Zet de taartring in het deeg en duw hem goed aan. Haal het overtollige deeg weg.
10
Verplaats het ovenmatje met het deeg naar een ovenplaat. Rol van het overschot van het deeg een worst om de rand te bouwen. Schik de worst mooi tegen de rand van de taartring en duw de randen een beetje aan.
11
Schep de citroenpudding op de bodem van de taart. Schuif de ovenplaat 40 tot 45 minuten in de oven en laat de taart vervolgens volledig afkoelen.
2 bakje aardbeien
12
Snijd de aardbeien in twee of in vier.
0,2 l Room, 40 g bloemsuiker
13
Neem een klopper en klop de room met de bloemsuiker stijf en doe het mengsel in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
14
Verdeel de gesneden aardbeien over de taart en werk af met de slagroom en wat citroenrasp.