dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zeekat met venkel, pasta en gremolata (thumbnail)Zeekat met venkel, pasta en gremolata

Zeekat met venkel, pasta en gremolata

30m
17
-
1.5K
Recepten

Zeekat met venkel, pasta en gremolata

Fans van inktvis zullen zeekat of sepia zeker ook lusten. Dit gelijksoortig weekdier met tentakels bak je makkelijk in de pan en gaat perfect samen met de frisheid van venkel en gremolata.
Zeekat met venkel, pasta en gremolata (thumbnail)Zeekat met venkel, pasta en gremolata

Zeekat met venkel, pasta en gremolata

30m
17
-
1.5K
Recepten

Zeekat met venkel, pasta en gremolata

Fans van inktvis zullen zeekat of sepia zeker ook lusten. Dit gelijksoortig weekdier met tentakels bak je makkelijk in de pan en gaat perfect samen met de frisheid van venkel en gremolata.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Lookolie
Zeekatten
600 g
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Peper
Zout
Venkel
1
Sjalotten
1
Witte wijn
0,2 l
Pasta
400 g
Ansjovisfilets
6
Panko
50 g
Olijfolie
Rode chilipeper
1
Krulpeterselie
1 bosje
Look
1 teentje
Citroen
1
Kerstomaten
1 bakje

Benodigdheden

Een schone handdoek of keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De zeekat met pasta en venkel

lookolie
1
Verwarm een scheut lookolie in een grote pan op het vuur.
2
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
600 g zeekatten
3
Spoel de zeekat grondig en dep ze droog met een schone handdoek of keukenpapier.
4
Maak ondiepe insnijdingen in het visvlees. Snijd daarna in tegengestelde richting de zeekat in fijne reepjes. Snijd ook de tentakels in stukken.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, peper, zout
5
Leg de stukken zeekat in de hete olie en bak ze gedurende 5 minuten. Breng op smaak met een snuif gerookt paprikapoeder, peper en zout.
6
Haal de stukken zeekat uit de pan en hou even apart.
1 venkel, 1 Sjalotten
7
Maak de venkel en de sjalot schoon en snijd ze in fijne lamellen. Hou het venkelloof apart en stoof de groenten aan.
0,2 l witte wijn
8
Blus de venkel en de sjalot met een scheut witte wijn en laat even inkoken.
400 g pasta
9
Kook de pasta gaar.
6 ansjovisfilets
10
Snijd de ansjovisfilets fijn en voeg ze toe aan de groenten.

De gremolata

50 g panko, olijfolie
11
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en kleur de panko. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
1 rode chilipeper, 1 bosje krulpeterselie, 1 teentje Look, 1 citroen
12
Snijd de chilipeper en peterselie fijn. Rasp de look en de zeste van de citroen. Meng ze onder de gekleurde panko.

De afwerking

13
Doe opnieuw de gebakken zeekat in de pan. Voeg ook de pasta toe.
1 bakje kerstomaten, peper, zout
14
Halveer de kerstomaten en voeg ze samen met een lepel kookvocht van de pasta toe aan de pan. Kruid met peper en meng alles goed onder elkaar.
15
Schep de pasta op een bord en strooi de gremolata erover. Werk af met een lekje olijfolie en een paar pluksels venkelloof.
1
Verwarm een scheut lookolie in een grote pan op het vuur.
2
Breng een pot met gezouten water aan de kook.

Instructies

De zeekat met pasta en venkel

lookolie
1
Verwarm een scheut lookolie in een grote pan op het vuur.
2
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
600 g zeekatten
3
Spoel de zeekat grondig en dep ze droog met een schone handdoek of keukenpapier.
4
Maak ondiepe insnijdingen in het visvlees. Snijd daarna in tegengestelde richting de zeekat in fijne reepjes. Snijd ook de tentakels in stukken.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, peper, zout
5
Leg de stukken zeekat in de hete olie en bak ze gedurende 5 minuten. Breng op smaak met een snuif gerookt paprikapoeder, peper en zout.
6
Haal de stukken zeekat uit de pan en hou even apart.
1 venkel, 1 Sjalotten
7
Maak de venkel en de sjalot schoon en snijd ze in fijne lamellen. Hou het venkelloof apart en stoof de groenten aan.
0,2 l witte wijn
8
Blus de venkel en de sjalot met een scheut witte wijn en laat even inkoken.
400 g pasta
9
Kook de pasta gaar.
6 ansjovisfilets
10
Snijd de ansjovisfilets fijn en voeg ze toe aan de groenten.

De gremolata

50 g panko, olijfolie
11
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en kleur de panko. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
1 rode chilipeper, 1 bosje krulpeterselie, 1 teentje Look, 1 citroen
12
Snijd de chilipeper en peterselie fijn. Rasp de look en de zeste van de citroen. Meng ze onder de gekleurde panko.

De afwerking

13
Doe opnieuw de gebakken zeekat in de pan. Voeg ook de pasta toe.
1 bakje kerstomaten, peper, zout
14
Halveer de kerstomaten en voeg ze samen met een lepel kookvocht van de pasta toe aan de pan. Kruid met peper en meng alles goed onder elkaar.
15
Schep de pasta op een bord en strooi de gremolata erover. Werk af met een lekje olijfolie en een paar pluksels venkelloof.
1
Verwarm een scheut lookolie in een grote pan op het vuur.
2
Breng een pot met gezouten water aan de kook.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zeekat met venkel, pasta en gremolata (thumbnail)Zeekat met venkel, pasta en gremolata
4 personen
30m
Ingrediënten
Lookolie
Zeekatten
600 g
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Peper
Zout
Venkel
1
Sjalotten
1
Witte wijn
0,2 l
Pasta
400 g
Ansjovisfilets
6
Panko
50 g
Olijfolie
Rode chilipeper
1
Krulpeterselie
1 bosje
Look
1 teentje
Citroen
1
Kerstomaten
1 bakje

Zeekat met venkel, pasta en gremolata

Fans van inktvis zullen zeekat of sepia zeker ook lusten. Dit gelijksoortig weekdier met tentakels bak je makkelijk in de pan en gaat perfect samen met de frisheid van venkel en gremolata.
Instructies

De zeekat met pasta en venkel

lookolie
1
Verwarm een scheut lookolie in een grote pan op het vuur.
2
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
600 g zeekatten
3
Spoel de zeekat grondig en dep ze droog met een schone handdoek of keukenpapier.
4
Maak ondiepe insnijdingen in het visvlees. Snijd daarna in tegengestelde richting de zeekat in fijne reepjes. Snijd ook de tentakels in stukken.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, peper, zout
5
Leg de stukken zeekat in de hete olie en bak ze gedurende 5 minuten. Breng op smaak met een snuif gerookt paprikapoeder, peper en zout.
6
Haal de stukken zeekat uit de pan en hou even apart.
1 venkel, 1 Sjalotten
7
Maak de venkel en de sjalot schoon en snijd ze in fijne lamellen. Hou het venkelloof apart en stoof de groenten aan.
0,2 l witte wijn
8
Blus de venkel en de sjalot met een scheut witte wijn en laat even inkoken.
400 g pasta
9
Kook de pasta gaar.
6 ansjovisfilets
10
Snijd de ansjovisfilets fijn en voeg ze toe aan de groenten.

De gremolata

50 g panko, olijfolie
11
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en kleur de panko. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
1 rode chilipeper, 1 bosje krulpeterselie, 1 teentje Look, 1 citroen
12
Snijd de chilipeper en peterselie fijn. Rasp de look en de zeste van de citroen. Meng ze onder de gekleurde panko.

De afwerking

13
Doe opnieuw de gebakken zeekat in de pan. Voeg ook de pasta toe.
1 bakje kerstomaten, peper, zout
14
Halveer de kerstomaten en voeg ze samen met een lepel kookvocht van de pasta toe aan de pan. Kruid met peper en meng alles goed onder elkaar.
15
Schep de pasta op een bord en strooi de gremolata erover. Werk af met een lekje olijfolie en een paar pluksels venkelloof.