Vegetarische pita met gegrilde halloumi
Vegetarische pita met gegrilde halloumi
Vegetarische pita met gegrilde halloumi
Vegetarische pita met gegrilde halloumi
Ingrediënten
4 personen
Paprika
1
Olijfolie
Peper
Zout
Balsamicoazijn
Kikkererwten
1 blik
Zure room
120 ml
Sambal
1 tl
Sesamolie
1 el
Look
0,5 teentjes
Komijnpoeder
Paprikapoeder
Limoen
1
Kerstomaten
250 g
Koriander
0,5 bosjes
Munt
0,5 bosjes
Peterselie
0,5 bosjes
Lente-uien
4
Romeinse sla
1
Halloumi
225 g
Pitabroodjes
3
Pinda's
handvol
Benodigdheden
Blender, een ovenschaal, een blender, een vijzel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Vegetarische pita met gegrilde halloumi
1
Verwarm de oven voor tot 120 °C.
1 paprika, olijfolie, peper, zout
2
Snijd de paprika in vier en leg de stukken in een ovenschaal met de velkant naar boven. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de paprika 20 tot 30 minuten in de oven konfijten tot hij zacht en gaar is.
balsamicoazijn
3
Pel de paprika, snijd hem in reepjes en sprenkel er balsamicoazijn over. Laat marineren in de azijn.
1 blik Kikkererwten
4
Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
120 ml Zure room, 1 tl sambal, 1 el sesamolie, 0,5 teentjes Look, komijnpoeder, paprikapoeder, 1 limoen
5
Doe de kikkererwten in de blender met zure room, sambal, sesamolie en gepelde en gekneusde knoflook. Kruid met zout, komijn en gerookt paprikapoeder. Mix tot hummus en breng op smaak met wat limoensap.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
250 g kerstomaten, 0,5 bosjes koriander, 0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes peterselie, 4 lente-uien
6
Spoel intussen de kerstomaten en snijd ze in kwartjes. Spoel de koriander, de munt en de platte peterselie. Snipper de blaadjes van alle kruiden fijn. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in fijne ringen.
7
Meng de kerstomaten met de lente-uien, geroosterde paprika en de kruiden. Besprenkel de salade met olijfolie en kruid met peper en zout.
1 Romeinse sla
8
Spoel de Romeinse sla. Rol de blaadjes wat op en snijd hem in fijne repen (‘ciseleren’ of het fijn versnijden van bladgroenten).
225 g halloumi
9
Laat een grillpan goed heet worden op het vuur. Snijd de halloumi in plakjes en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Grill de plakjes aan beide kanten in de hete grillpan.
TIPHalloumi is een gezouten geitenkaas uit Cyprus. Hij is erg stevig waardoor je hem gemakkelijk kunt bakken of grillen.
3 pitabroodjes
10
Halveer de pitabroodjes en verwarm ze kort in de oven of broodrooster.
handvol pinda's
11
Hak de pinda’s grof in een vijzel.
12
Vul de pitabroodjes met hummus, tomaten-paprikasalade en geroosterde halloumi. Strooi er wat nootjes over en leg ze op de fijngesneden Romeinse sla.
Vegetarische pita met gegrilde halloumi
1
Verwarm de oven voor tot 120 °C.
1 paprika, olijfolie, peper, zout
2
Snijd de paprika in vier en leg de stukken in een ovenschaal met de velkant naar boven. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de paprika 20 tot 30 minuten in de oven konfijten tot hij zacht en gaar is.
balsamicoazijn
3
Pel de paprika, snijd hem in reepjes en sprenkel er balsamicoazijn over. Laat marineren in de azijn.
1 blik Kikkererwten
4
Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
120 ml Zure room, 1 tl sambal, 1 el sesamolie, 0,5 teentjes Look, komijnpoeder, paprikapoeder, 1 limoen
5
Doe de kikkererwten in de blender met zure room, sambal, sesamolie en gepelde en gekneusde knoflook. Kruid met zout, komijn en gerookt paprikapoeder. Mix tot hummus en breng op smaak met wat limoensap.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
250 g kerstomaten, 0,5 bosjes koriander, 0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes peterselie, 4 lente-uien
6
Spoel intussen de kerstomaten en snijd ze in kwartjes. Spoel de koriander, de munt en de platte peterselie. Snipper de blaadjes van alle kruiden fijn. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in fijne ringen.
7
Meng de kerstomaten met de lente-uien, geroosterde paprika en de kruiden. Besprenkel de salade met olijfolie en kruid met peper en zout.
1 Romeinse sla
8
Spoel de Romeinse sla. Rol de blaadjes wat op en snijd hem in fijne repen (‘ciseleren’ of het fijn versnijden van bladgroenten).
225 g halloumi
9
Laat een grillpan goed heet worden op het vuur. Snijd de halloumi in plakjes en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Grill de plakjes aan beide kanten in de hete grillpan.
TIPHalloumi is een gezouten geitenkaas uit Cyprus. Hij is erg stevig waardoor je hem gemakkelijk kunt bakken of grillen.
3 pitabroodjes
10
Halveer de pitabroodjes en verwarm ze kort in de oven of broodrooster.
handvol pinda's
11
Hak de pinda’s grof in een vijzel.
12
Vul de pitabroodjes met hummus, tomaten-paprikasalade en geroosterde halloumi. Strooi er wat nootjes over en leg ze op de fijngesneden Romeinse sla.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Paprika
1
Olijfolie
Peper
Zout
Balsamicoazijn
Kikkererwten
1 blik
Zure room
120 ml
Sambal
1 tl
Sesamolie
1 el
Look
0,5 teentjes
Komijnpoeder
Paprikapoeder
Limoen
1
Kerstomaten
250 g
Koriander
0,5 bosjes
Munt
0,5 bosjes
Peterselie
0,5 bosjes
Lente-uien
4
Romeinse sla
1
Halloumi
225 g
Pitabroodjes
3
Pinda's
handvol
Vegetarische pita met gegrilde halloumi
Wanneer Jeroen vroeger uitging, was een pita de ultieme late night snack. Dit is de gezonde, veggie versie: een pita gevuld met hummus, gekonfijte paprika en gegrilde halloumi.Instructies
Vegetarische pita met gegrilde halloumi
1
Verwarm de oven voor tot 120 °C.
1 paprika, olijfolie, peper, zout
2
Snijd de paprika in vier en leg de stukken in een ovenschaal met de velkant naar boven. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de paprika 20 tot 30 minuten in de oven konfijten tot hij zacht en gaar is.
balsamicoazijn
3
Pel de paprika, snijd hem in reepjes en sprenkel er balsamicoazijn over. Laat marineren in de azijn.
1 blik Kikkererwten
4
Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
120 ml Zure room, 1 tl sambal, 1 el sesamolie, 0,5 teentjes Look, komijnpoeder, paprikapoeder, 1 limoen
5
Doe de kikkererwten in de blender met zure room, sambal, sesamolie en gepelde en gekneusde knoflook. Kruid met zout, komijn en gerookt paprikapoeder. Mix tot hummus en breng op smaak met wat limoensap.
250 g kerstomaten, 0,5 bosjes koriander, 0,5 bosjes Munt, 0,5 bosjes peterselie, 4 lente-uien
6
Spoel intussen de kerstomaten en snijd ze in kwartjes. Spoel de koriander, de munt en de platte peterselie. Snipper de blaadjes van alle kruiden fijn. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in fijne ringen.
7
Meng de kerstomaten met de lente-uien, geroosterde paprika en de kruiden. Besprenkel de salade met olijfolie en kruid met peper en zout.
1 Romeinse sla
8
Spoel de Romeinse sla. Rol de blaadjes wat op en snijd hem in fijne repen (‘ciseleren’ of het fijn versnijden van bladgroenten).
225 g halloumi
9
Laat een grillpan goed heet worden op het vuur. Snijd de halloumi in plakjes en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Grill de plakjes aan beide kanten in de hete grillpan.
TIPHalloumi is een gezouten geitenkaas uit Cyprus. Hij is erg stevig waardoor je hem gemakkelijk kunt bakken of grillen.
3 pitabroodjes
10
Halveer de pitabroodjes en verwarm ze kort in de oven of broodrooster.
handvol pinda's
11
Hak de pinda’s grof in een vijzel.
12
Vul de pitabroodjes met hummus, tomaten-paprikasalade en geroosterde halloumi. Strooi er wat nootjes over en leg ze op de fijngesneden Romeinse sla.