dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ciabatta pizza 'al tonno' (thumbnail)Ciabatta pizza 'al tonno'

Ciabatta pizza 'al tonno'

40m
23
-
2.4K
Recepten

Ciabatta pizza 'al tonno'

Dit is een snelle maar lekkere maaltijd die je eet als lunch of als het 's avonds snel moet gaan. De enige bereidingen zijn een pestovinaigrette en een eenvoudige tomatensaus.
Ciabatta pizza 'al tonno' (thumbnail)Ciabatta pizza 'al tonno'

Ciabatta pizza 'al tonno'

40m
23
-
2.4K
Recepten

Ciabatta pizza 'al tonno'

Dit is een snelle maar lekkere maaltijd die je eet als lunch of als het 's avonds snel moet gaan. De enige bereidingen zijn een pestovinaigrette en een eenvoudige tomatensaus.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten23
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
1,5 teentjes
Tomatenpuree
40 g
Witte wijn
0,15 l
Gedroogde oregano
Tijm
Kristalsuiker
1 snuifje
Zout
Sambal
1 tl
Tomaat
1 blik
Pijnboompitten
handvol
Parmezaanse kaas
100 g
Basilicum
1 bosje
Peper
Witte wijnazijn
1 scheutje
Ciabatta broden
4
Tonijn
200 g
Ansjovisfilets
8
Olijf
handvol
Kappertjes
2 tl
Mozzarella
250 g
Rucola
handvol
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De tomatensaus

olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 ajuin
2
Pel de ui en snipper hem fijn. Stoof in de olie.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en doe hem bij de ui.
40 g Tomatenpuree
4
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
0,15 l witte wijn, gedroogde oregano, tijm, 1 snuifje kristalsuiker, zout, 1 tl sambal
5
Giet de wijn bij de saus en laat verdampen. Kruid met oregano, tijm, suiker, zout en sambal.
1 blik tomaat
6
Doe de tomatenblokjes bij de saus.  Vul het lege blik voor driekwart met water en giet het bij de saus.  Laat de saus op een zacht vuur garen en indikken.
7
Mix de tomatensaus.

De pesto

olijfolie, handvol pijnboompitten
8
Verwarm een klein scheutje olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten in de olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
100 g Parmezaanse kaas, 1 bosje basilicum
9
Snijd de Parmezaan in kleinere stukken. Hak het basilicum fijn en meng met de Parmezaan.
10
Hak de pijnboompitten fijn en doe ze bij de pesto.
0,5 teentjes Look
11
Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet het met een mes. Doe het bij de pesto.
peper, zout
12
Giet een flinke scheut olijfolie bij de pesto en kruid met peper en zout.
1 scheutje Witte wijnazijn
13
Doe vlak voor het serveren een scheutje witte wijnazijn bij de pesto.

De pizza

14
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
4 ciabatta broden
15
Snijd de bolle kant van de ciabatta’s zodat ze mooi blijven liggen. Snijd de broodjes open en leg ze op een bakplaat.
16
Bestrijk de broodjes gul met de tomatensaus.
200 g tonijn
17
Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork. Verdeel de tonijn over de broodjes.
8 ansjovisfilets, handvol olijf, 2 tl kappertjes
18
Leg wat ansjovis, olijven en kappertjes op de tonijn.
TIPNiet iedereen is gek op ansjovis. Maak eventueel een paar pizza’s zonder of met heel weinig ansjovis. Hetzelfde geldt voor de olijven.
250 g Mozzarella
19
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de broodjes.
1 ajuin
20
Pel de ui en snijd hem in fijne slierten. Verdeel de slierten over de broodjes. Sprenkel er een beetje olijfolie over.
21
Bak de pizza’s 10 minuten in de voorverwarmde oven.
handvol Rucola
22
Was de rucola.
23
Werk de pizza’s af met een beetje rucola, een lepel pestovinaigrette en een snuif oregano.
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2
Pel de ui en snipper hem fijn. Stoof in de olie.

Instructies

De tomatensaus

olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 ajuin
2
Pel de ui en snipper hem fijn. Stoof in de olie.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en doe hem bij de ui.
40 g Tomatenpuree
4
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
0,15 l witte wijn, gedroogde oregano, tijm, 1 snuifje kristalsuiker, zout, 1 tl sambal
5
Giet de wijn bij de saus en laat verdampen. Kruid met oregano, tijm, suiker, zout en sambal.
1 blik tomaat
6
Doe de tomatenblokjes bij de saus.  Vul het lege blik voor driekwart met water en giet het bij de saus.  Laat de saus op een zacht vuur garen en indikken.
7
Mix de tomatensaus.

De pesto

olijfolie, handvol pijnboompitten
8
Verwarm een klein scheutje olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten in de olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
100 g Parmezaanse kaas, 1 bosje basilicum
9
Snijd de Parmezaan in kleinere stukken. Hak het basilicum fijn en meng met de Parmezaan.
10
Hak de pijnboompitten fijn en doe ze bij de pesto.
0,5 teentjes Look
11
Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet het met een mes. Doe het bij de pesto.
peper, zout
12
Giet een flinke scheut olijfolie bij de pesto en kruid met peper en zout.
1 scheutje Witte wijnazijn
13
Doe vlak voor het serveren een scheutje witte wijnazijn bij de pesto.

De pizza

14
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
4 ciabatta broden
15
Snijd de bolle kant van de ciabatta’s zodat ze mooi blijven liggen. Snijd de broodjes open en leg ze op een bakplaat.
16
Bestrijk de broodjes gul met de tomatensaus.
200 g tonijn
17
Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork. Verdeel de tonijn over de broodjes.
8 ansjovisfilets, handvol olijf, 2 tl kappertjes
18
Leg wat ansjovis, olijven en kappertjes op de tonijn.
TIPNiet iedereen is gek op ansjovis. Maak eventueel een paar pizza’s zonder of met heel weinig ansjovis. Hetzelfde geldt voor de olijven.
250 g Mozzarella
19
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de broodjes.
1 ajuin
20
Pel de ui en snijd hem in fijne slierten. Verdeel de slierten over de broodjes. Sprenkel er een beetje olijfolie over.
21
Bak de pizza’s 10 minuten in de voorverwarmde oven.
handvol Rucola
22
Was de rucola.
23
Werk de pizza’s af met een beetje rucola, een lepel pestovinaigrette en een snuif oregano.
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2
Pel de ui en snipper hem fijn. Stoof in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ciabatta pizza 'al tonno' (thumbnail)Ciabatta pizza 'al tonno'
4 personen
40m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
1,5 teentjes
Tomatenpuree
40 g
Witte wijn
0,15 l
Gedroogde oregano
Tijm
Kristalsuiker
1 snuifje
Zout
Sambal
1 tl
Tomaat
1 blik
Pijnboompitten
handvol
Parmezaanse kaas
100 g
Basilicum
1 bosje
Peper
Witte wijnazijn
1 scheutje
Ciabatta broden
4
Tonijn
200 g
Ansjovisfilets
8
Olijf
handvol
Kappertjes
2 tl
Mozzarella
250 g
Rucola
handvol

Ciabatta pizza 'al tonno'

Dit is een snelle maar lekkere maaltijd die je eet als lunch of als het 's avonds snel moet gaan. De enige bereidingen zijn een pestovinaigrette en een eenvoudige tomatensaus.
Instructies

De tomatensaus

olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 ajuin
2
Pel de ui en snipper hem fijn. Stoof in de olie.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en doe hem bij de ui.
40 g Tomatenpuree
4
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
0,15 l witte wijn, gedroogde oregano, tijm, 1 snuifje kristalsuiker, zout, 1 tl sambal
5
Giet de wijn bij de saus en laat verdampen. Kruid met oregano, tijm, suiker, zout en sambal.
1 blik tomaat
6
Doe de tomatenblokjes bij de saus.  Vul het lege blik voor driekwart met water en giet het bij de saus.  Laat de saus op een zacht vuur garen en indikken.
7
Mix de tomatensaus.

De pesto

olijfolie, handvol pijnboompitten
8
Verwarm een klein scheutje olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten in de olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
100 g Parmezaanse kaas, 1 bosje basilicum
9
Snijd de Parmezaan in kleinere stukken. Hak het basilicum fijn en meng met de Parmezaan.
10
Hak de pijnboompitten fijn en doe ze bij de pesto.
0,5 teentjes Look
11
Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet het met een mes. Doe het bij de pesto.
peper, zout
12
Giet een flinke scheut olijfolie bij de pesto en kruid met peper en zout.
1 scheutje Witte wijnazijn
13
Doe vlak voor het serveren een scheutje witte wijnazijn bij de pesto.

De pizza

14
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
4 ciabatta broden
15
Snijd de bolle kant van de ciabatta’s zodat ze mooi blijven liggen. Snijd de broodjes open en leg ze op een bakplaat.
16
Bestrijk de broodjes gul met de tomatensaus.
200 g tonijn
17
Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork. Verdeel de tonijn over de broodjes.
8 ansjovisfilets, handvol olijf, 2 tl kappertjes
18
Leg wat ansjovis, olijven en kappertjes op de tonijn.
TIPNiet iedereen is gek op ansjovis. Maak eventueel een paar pizza’s zonder of met heel weinig ansjovis. Hetzelfde geldt voor de olijven.
250 g Mozzarella
19
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de broodjes.
1 ajuin
20
Pel de ui en snijd hem in fijne slierten. Verdeel de slierten over de broodjes. Sprenkel er een beetje olijfolie over.
21
Bak de pizza’s 10 minuten in de voorverwarmde oven.
handvol Rucola
22
Was de rucola.
23
Werk de pizza’s af met een beetje rucola, een lepel pestovinaigrette en een snuif oregano.