Gevulde citroen met parfait van citroen, citroenroom en amandelschilfers
Gevulde citroen met parfait van citroen, citroenroom en amandelschilfers
Gevulde citroen met parfait van citroen, citroenroom en amandelschilfers
Gevulde citroen met parfait van citroen, citroenroom en amandelschilfers
Ingrediënten
4 personen
Citroenen
4
Suiker
100 g
Gelatineblaadjes
3
Room
0,3 l
Eieren
2
Citroenen(sap)
3
Suiker
100 g
Maïzena
1 el
Melk
1 scheutje
Room
150 ml
Vanillestokje
1
Bloemsuiker
2 el
Amandelschilfers
100 g
Citroenenzeste
0,5
Munt
1 takje
Benodigdheden
Zeef, blender, spuitzak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 gelatineblaadjes
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
3 citroenen
2
Halveer de citroenen voor de parfait. Snijd nog een stukje van de onderkant zodat ze rechtop blijven staan.
3
Lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de citroenen, mix het en duw het door een zeef.
100 g suiker, 2 eieren
4
Splits de eieren en doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine. Klop ze tot ruban.
1,5 dl Room
5
Verwarm de room met wat citroenzeste.
6
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Zeef de warme room bij de ruban. Laat de machine draaien tot het mengsel is afgekoeld.
1 citroen
7
Pers het citroensap erbij.
1,5 dl Room, 2 eieren
8
Klop de eiwitten stijf en klopt de rest van de room half op. Spatel het eiwit en de room onder het afgekoelde beslag.
9
Vul de citroenhelften met het beslag, de rest van het beslag stort je in een schaaltje.
10
Zet de citroenen en de rest van het beslag minstens 4 uur in de diepvries.
3 citroenen ((sap)), 100 g suiker
11
Pers het sap van de citroenen voor de crème in een steelpan en voeg de suiker toe. Breng het geheel aan de kook.
1 el maïzena, 1 scheutje melk
12
Klop de de maïzena los in een scheutje melk en voeg het toe aan het citroen-suikermengsel. Laat indikken en volledig afkoelen.
100 g amandelschilfers
13
Verwarm een likje olie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Strooi er wat suiker over en laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 vanillestokje, 1,5 dl Room, 2 el bloemsuiker
14
Schraap de zaadjes uit de vanillestok en doe ze bij de room, samen met de bloemsuiker. Klop de room stijf.
15
Spatel het afgekoelde en ingedikte citroensap onder de slagroom en doe de crème in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
1 takje Munt
16
Spuit een dotje citroencrème op een bordje en zet er een gevulde citroen op. Spuit er nog een flinke dot citroencrème bovenop en werk af met de amandelschilfers, een takje munt en nog wat extra citroenzeste.
3 gelatineblaadjes
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
3 citroenen
2
Halveer de citroenen voor de parfait. Snijd nog een stukje van de onderkant zodat ze rechtop blijven staan.
3
Lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de citroenen, mix het en duw het door een zeef.
100 g suiker, 2 eieren
4
Splits de eieren en doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine. Klop ze tot ruban.
1,5 dl Room
5
Verwarm de room met wat citroenzeste.
6
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Zeef de warme room bij de ruban. Laat de machine draaien tot het mengsel is afgekoeld.
1 citroen
7
Pers het citroensap erbij.
1,5 dl Room, 2 eieren
8
Klop de eiwitten stijf en klopt de rest van de room half op. Spatel het eiwit en de room onder het afgekoelde beslag.
9
Vul de citroenhelften met het beslag, de rest van het beslag stort je in een schaaltje.
10
Zet de citroenen en de rest van het beslag minstens 4 uur in de diepvries.
3 citroenen ((sap)), 100 g suiker
11
Pers het sap van de citroenen voor de crème in een steelpan en voeg de suiker toe. Breng het geheel aan de kook.
1 el maïzena, 1 scheutje melk
12
Klop de de maïzena los in een scheutje melk en voeg het toe aan het citroen-suikermengsel. Laat indikken en volledig afkoelen.
100 g amandelschilfers
13
Verwarm een likje olie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Strooi er wat suiker over en laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 vanillestokje, 1,5 dl Room, 2 el bloemsuiker
14
Schraap de zaadjes uit de vanillestok en doe ze bij de room, samen met de bloemsuiker. Klop de room stijf.
15
Spatel het afgekoelde en ingedikte citroensap onder de slagroom en doe de crème in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
1 takje Munt
16
Spuit een dotje citroencrème op een bordje en zet er een gevulde citroen op. Spuit er nog een flinke dot citroencrème bovenop en werk af met de amandelschilfers, een takje munt en nog wat extra citroenzeste.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
4u 55m
Ingrediënten
Citroenen
4
Suiker
100 g
Gelatineblaadjes
3
Room
0,3 l
Eieren
2
Citroenen(sap)
3
Suiker
100 g
Maïzena
1 el
Melk
1 scheutje
Room
150 ml
Vanillestokje
1
Bloemsuiker
2 el
Amandelschilfers
100 g
Citroenenzeste
0,5
Munt
1 takje
Gevulde citroen met parfait van citroen, citroenroom en amandelschilfers
Een ijskoud dessertje op basis van citroen met geroosterde amandelschilfers.Instructies
3 gelatineblaadjes
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
3 citroenen
2
Halveer de citroenen voor de parfait. Snijd nog een stukje van de onderkant zodat ze rechtop blijven staan.
3
Lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de citroenen, mix het en duw het door een zeef.
100 g suiker, 2 eieren
4
Splits de eieren en doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine. Klop ze tot ruban.
1,5 dl Room
5
Verwarm de room met wat citroenzeste.
6
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Zeef de warme room bij de ruban. Laat de machine draaien tot het mengsel is afgekoeld.
1 citroen
7
Pers het citroensap erbij.
1,5 dl Room, 2 eieren
8
Klop de eiwitten stijf en klopt de rest van de room half op. Spatel het eiwit en de room onder het afgekoelde beslag.
9
Vul de citroenhelften met het beslag, de rest van het beslag stort je in een schaaltje.
10
Zet de citroenen en de rest van het beslag minstens 4 uur in de diepvries.
3 citroenen ((sap)), 100 g suiker
11
Pers het sap van de citroenen voor de crème in een steelpan en voeg de suiker toe. Breng het geheel aan de kook.
1 el maïzena, 1 scheutje melk
12
Klop de de maïzena los in een scheutje melk en voeg het toe aan het citroen-suikermengsel. Laat indikken en volledig afkoelen.
100 g amandelschilfers
13
Verwarm een likje olie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Strooi er wat suiker over en laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 vanillestokje, 1,5 dl Room, 2 el bloemsuiker
14
Schraap de zaadjes uit de vanillestok en doe ze bij de room, samen met de bloemsuiker. Klop de room stijf.
15
Spatel het afgekoelde en ingedikte citroensap onder de slagroom en doe de crème in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
1 takje Munt
16
Spuit een dotje citroencrème op een bordje en zet er een gevulde citroen op. Spuit er nog een flinke dot citroencrème bovenop en werk af met de amandelschilfers, een takje munt en nog wat extra citroenzeste.