Koekjes voor De Warmste Week
Koekjes voor De Warmste Week
Koekjes voor De Warmste Week
Koekjes voor De Warmste Week
Ingrediënten
4 personen
Boter
240 g
Kristalsuiker
220 g
Vanille-extract
1 dopje
Zout
1 snuifje
Eieren
2
Bloem
440 g
Speculaaskruiden
1 el
Speculaaspasta
1 el
Chocopasta
1 el
Benodigdheden
Een bakplaat, een keukenmachine met deeghaak, vershoudfolie, uitsteekvormpjes, een deegrol, bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het basisdeeg
240 g boter, 220 g kristalsuiker, 1 dopje vanille-extract, 1 snuifje zout
1
Weeg de boter en de suiker af. Meng ze samen met een snuif zout en een dopje vanille-extract in de mengkom van de keukenmachine.
2 eieren
2
Voeg de eieren toe en laat verder draaien.
440 g bloem
3
Weeg de bloem af en doe ze lepel per lepel bij het mengsel in de keukenmachine.
4
Haal het deeg uit de kom en verdeel het in twee porties.
1 el speculaaskruiden
5
Doe een portie terug in de mengkom van de keukenmachine en doe er de speculaaskruiden bij. Laat de machine opnieuw even draaien.
6
Verpak beide porties deeg in vershoudfolie. Laat ze opstijven in de koelkast gedurende 30 minuten.
De koekjes met speculaas
7
Verwarm de oven voor op 175°C.
8
Bestuif het werkblad met bloem en rol het koekjesdeeg met de speculaaskruiden uit tot ongeveer 5 mm dik.
9
Steek koekjes uit met een vormpje. Gebruik een appelboor om in het midden van elk koekje een rondje uit te steken.
10
Leg de koekjes op een bakplaat met telkens wat plaats tussen en bak ze in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 13 à 14 minuten tot ze goudbruin zien. Laat de koekjes nadien afkoelen op een roostertje zodat ze mooi krokant kunnen worden.
1 el speculaaspasta
11
Neem twee koekjes en smeer op een van beide koekjes een laagje speculaaspasta aan de onderkant. Plak ze tegen het andere koekje en duw samen. Werk op dezelfde manier alle andere koekjes af.
De koekjes met chocolade
12
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit.
1 el Chocopasta
13
Besmeer het deeg aan de bovenkant met een laagje chocopasta. Rol het deeg daarna op zoals een pannenkoek.
14
Gebruik een beetje water als lijm om het laatste randje ‘toe te plakken’.
15
Verpak de rol deeg in een vel vershoudfolie en laat opnieuw opstijven in de koelkast.
16
Snijd 1 cm dikke schijfjes van de rol koekjesdeeg en leg ze op een bakplaat. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 13 à 14 minuten tot ze goudbruin zien. Laat de koekjes nadien afkoelen op een roostertje zodat ze mooi krokant kunnen worden.
17
Verpak de afgekoelde koekjes in een papieren zakje om te verkopen of smul ze zelf op. Smakelijk!
Het basisdeeg
240 g boter, 220 g kristalsuiker, 1 dopje vanille-extract, 1 snuifje zout
1
Weeg de boter en de suiker af. Meng ze samen met een snuif zout en een dopje vanille-extract in de mengkom van de keukenmachine.
2 eieren
2
Voeg de eieren toe en laat verder draaien.
440 g bloem
3
Weeg de bloem af en doe ze lepel per lepel bij het mengsel in de keukenmachine.
4
Haal het deeg uit de kom en verdeel het in twee porties.
1 el speculaaskruiden
5
Doe een portie terug in de mengkom van de keukenmachine en doe er de speculaaskruiden bij. Laat de machine opnieuw even draaien.
6
Verpak beide porties deeg in vershoudfolie. Laat ze opstijven in de koelkast gedurende 30 minuten.
De koekjes met speculaas
7
Verwarm de oven voor op 175°C.
8
Bestuif het werkblad met bloem en rol het koekjesdeeg met de speculaaskruiden uit tot ongeveer 5 mm dik.
9
Steek koekjes uit met een vormpje. Gebruik een appelboor om in het midden van elk koekje een rondje uit te steken.
10
Leg de koekjes op een bakplaat met telkens wat plaats tussen en bak ze in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 13 à 14 minuten tot ze goudbruin zien. Laat de koekjes nadien afkoelen op een roostertje zodat ze mooi krokant kunnen worden.
1 el speculaaspasta
11
Neem twee koekjes en smeer op een van beide koekjes een laagje speculaaspasta aan de onderkant. Plak ze tegen het andere koekje en duw samen. Werk op dezelfde manier alle andere koekjes af.
De koekjes met chocolade
12
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit.
1 el Chocopasta
13
Besmeer het deeg aan de bovenkant met een laagje chocopasta. Rol het deeg daarna op zoals een pannenkoek.
14
Gebruik een beetje water als lijm om het laatste randje ‘toe te plakken’.
15
Verpak de rol deeg in een vel vershoudfolie en laat opnieuw opstijven in de koelkast.
16
Snijd 1 cm dikke schijfjes van de rol koekjesdeeg en leg ze op een bakplaat. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 13 à 14 minuten tot ze goudbruin zien. Laat de koekjes nadien afkoelen op een roostertje zodat ze mooi krokant kunnen worden.
17
Verpak de afgekoelde koekjes in een papieren zakje om te verkopen of smul ze zelf op. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Boter
240 g
Kristalsuiker
220 g
Vanille-extract
1 dopje
Zout
1 snuifje
Eieren
2
Bloem
440 g
Speculaaskruiden
1 el
Speculaaspasta
1 el
Chocopasta
1 el
Koekjes voor De Warmste Week
De week voor Kerst is het in Vlaanderen toch altijd een paar graden warmer dan Frank of Sabine hebben voorspeld dankzij De Warmste Week. Wil jij ook je steentje bijdragen door een koekenbak te organiseren? Ga dan aan de slag met dit supereenvoudig maar overheerlijk recept voor twee verschillende koekjes: met speculaaskruiden of met chocopasta.Instructies
Het basisdeeg
240 g boter, 220 g kristalsuiker, 1 dopje vanille-extract, 1 snuifje zout
1
Weeg de boter en de suiker af. Meng ze samen met een snuif zout en een dopje vanille-extract in de mengkom van de keukenmachine.
2 eieren
2
Voeg de eieren toe en laat verder draaien.
440 g bloem
3
Weeg de bloem af en doe ze lepel per lepel bij het mengsel in de keukenmachine.
4
Haal het deeg uit de kom en verdeel het in twee porties.
1 el speculaaskruiden
5
Doe een portie terug in de mengkom van de keukenmachine en doe er de speculaaskruiden bij. Laat de machine opnieuw even draaien.
6
Verpak beide porties deeg in vershoudfolie. Laat ze opstijven in de koelkast gedurende 30 minuten.
De koekjes met speculaas
7
Verwarm de oven voor op 175°C.
8
Bestuif het werkblad met bloem en rol het koekjesdeeg met de speculaaskruiden uit tot ongeveer 5 mm dik.
9
Steek koekjes uit met een vormpje. Gebruik een appelboor om in het midden van elk koekje een rondje uit te steken.
10
Leg de koekjes op een bakplaat met telkens wat plaats tussen en bak ze in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 13 à 14 minuten tot ze goudbruin zien. Laat de koekjes nadien afkoelen op een roostertje zodat ze mooi krokant kunnen worden.
1 el speculaaspasta
11
Neem twee koekjes en smeer op een van beide koekjes een laagje speculaaspasta aan de onderkant. Plak ze tegen het andere koekje en duw samen. Werk op dezelfde manier alle andere koekjes af.
De koekjes met chocolade
12
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit.
1 el Chocopasta
13
Besmeer het deeg aan de bovenkant met een laagje chocopasta. Rol het deeg daarna op zoals een pannenkoek.
14
Gebruik een beetje water als lijm om het laatste randje ‘toe te plakken’.
15
Verpak de rol deeg in een vel vershoudfolie en laat opnieuw opstijven in de koelkast.
16
Snijd 1 cm dikke schijfjes van de rol koekjesdeeg en leg ze op een bakplaat. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 13 à 14 minuten tot ze goudbruin zien. Laat de koekjes nadien afkoelen op een roostertje zodat ze mooi krokant kunnen worden.
17
Verpak de afgekoelde koekjes in een papieren zakje om te verkopen of smul ze zelf op. Smakelijk!