Curry met lamsschouder en aardappel
Curry met lamsschouder en aardappel
Curry met lamsschouder en aardappel
Curry met lamsschouder en aardappel
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelenFranceline of Gourmandine
400 g
Kippenbouillon
0,5 l
Lamsschoudersontbeend en in blokjes gesneden
600 g
Peper
Zout
Boter
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Gember
20 g
Arachideolie
Wortels
3
Limoenblaadjes
2
Currypasta
2 el
Komijn
Kurkuma
Chilipoeder
Kardemom
Bloem
1 el
Kokosmelkblik
400 ml
Bicarbonaat
Bimibroccolini
200 g
Sluimererwtenmangetout
200 g
Benodigdheden
Een rasp, een dunschiller
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,5 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon.
600 g lamsschouders, peper, zout
2
Kruid de blokjes lamsschouder met peper en zout.
boter
3
Smelt een klont boter in een ruime stoofpot (cocotte) en kleur het lamsvlees erin aan. Leg de blokjes vlees niet op maar naast elkaar.
4
Schep de blokjes lamsvlees uit de pot wanneer ze goudbruin zijn en hou ze even apart.
5
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
3 ajuinen, 2 teentjes Look, 20 g gember
6
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Schil de gember en rasp het stukje knol.
arachideolie
7
Doe de smaakmakers in de pot waarin je het lamsvlees hebt gekleurd. Voeg een scheutje arachideolie toe en stoof aan op een matig vuur.
3 Wortels
8
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof mee aan.
400 g Vastkokende aardappelen
9
Spoel de aardappelen onder koud water en snijd ze in twee zonder ze te schillen. Doe de stukjes aardappel mee in de stoofpot.
2 limoenblaadjes, 2 el currypasta, komijn, kurkuma, chilipoeder, kardemom
10
Breng het geheel op smaak met de limoenblaadjes, de gele currypasta, een snuif komijn, kurkuma, kardemom en chilipoeder. Roer goed en laat alles kort bakken.
1 el bloem
11
Bestrooi met wat bloem. Roer nog even in de pot, zodat de bloem kan meebakken. De bloem zal voor de binding van de saus zorgen.
12
Voeg het lamsvlees opnieuw toe. Schenk de warme kippenbouillon erbij en zet het vuur zachter.
400 ml kokosmelk
13
Voeg de kokosmelk toe.
14
Zet het deksel op de pot en schuif de curry in de voorverwarmde oven. Laat zo'n uur verder garen.
bicarbonaat, 200 g Bimi, 200 g sluimererwten
15
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook. Maak de bimi schoon en kook ze gaar. Voeg tijdens de laatste minuut de sluimererwten toe.
16
Giet de groene groenten af. Serveer ze met de lamscurry.
0,5 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon.
600 g lamsschouders, peper, zout
2
Kruid de blokjes lamsschouder met peper en zout.
boter
3
Smelt een klont boter in een ruime stoofpot (cocotte) en kleur het lamsvlees erin aan. Leg de blokjes vlees niet op maar naast elkaar.
4
Schep de blokjes lamsvlees uit de pot wanneer ze goudbruin zijn en hou ze even apart.
5
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
3 ajuinen, 2 teentjes Look, 20 g gember
6
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Schil de gember en rasp het stukje knol.
arachideolie
7
Doe de smaakmakers in de pot waarin je het lamsvlees hebt gekleurd. Voeg een scheutje arachideolie toe en stoof aan op een matig vuur.
3 Wortels
8
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof mee aan.
400 g Vastkokende aardappelen
9
Spoel de aardappelen onder koud water en snijd ze in twee zonder ze te schillen. Doe de stukjes aardappel mee in de stoofpot.
2 limoenblaadjes, 2 el currypasta, komijn, kurkuma, chilipoeder, kardemom
10
Breng het geheel op smaak met de limoenblaadjes, de gele currypasta, een snuif komijn, kurkuma, kardemom en chilipoeder. Roer goed en laat alles kort bakken.
1 el bloem
11
Bestrooi met wat bloem. Roer nog even in de pot, zodat de bloem kan meebakken. De bloem zal voor de binding van de saus zorgen.
12
Voeg het lamsvlees opnieuw toe. Schenk de warme kippenbouillon erbij en zet het vuur zachter.
400 ml kokosmelk
13
Voeg de kokosmelk toe.
14
Zet het deksel op de pot en schuif de curry in de voorverwarmde oven. Laat zo'n uur verder garen.
bicarbonaat, 200 g Bimi, 200 g sluimererwten
15
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook. Maak de bimi schoon en kook ze gaar. Voeg tijdens de laatste minuut de sluimererwten toe.
16
Giet de groene groenten af. Serveer ze met de lamscurry.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelenFranceline of Gourmandine
400 g
Kippenbouillon
0,5 l
Lamsschoudersontbeend en in blokjes gesneden
600 g
Peper
Zout
Boter
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Gember
20 g
Arachideolie
Wortels
3
Limoenblaadjes
2
Currypasta
2 el
Komijn
Kurkuma
Chilipoeder
Kardemom
Bloem
1 el
Kokosmelkblik
400 ml
Bicarbonaat
Bimibroccolini
200 g
Sluimererwtenmangetout
200 g
Curry met lamsschouder en aardappel
Volgens Jeroen is dit echt een topgerecht, het proberen waard! Ideaal als je zin hebt in een heerlijk gekruide stoofpot van lamsvlees en aardappelen. De bimi en sluimererwten zorgen voor een frisse, groene toets.Instructies
0,5 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon.
600 g lamsschouders, peper, zout
2
Kruid de blokjes lamsschouder met peper en zout.
boter
3
Smelt een klont boter in een ruime stoofpot (cocotte) en kleur het lamsvlees erin aan. Leg de blokjes vlees niet op maar naast elkaar.
4
Schep de blokjes lamsvlees uit de pot wanneer ze goudbruin zijn en hou ze even apart.
5
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
3 ajuinen, 2 teentjes Look, 20 g gember
6
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Schil de gember en rasp het stukje knol.
arachideolie
7
Doe de smaakmakers in de pot waarin je het lamsvlees hebt gekleurd. Voeg een scheutje arachideolie toe en stoof aan op een matig vuur.
3 Wortels
8
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof mee aan.
400 g Vastkokende aardappelen
9
Spoel de aardappelen onder koud water en snijd ze in twee zonder ze te schillen. Doe de stukjes aardappel mee in de stoofpot.
2 limoenblaadjes, 2 el currypasta, komijn, kurkuma, chilipoeder, kardemom
10
Breng het geheel op smaak met de limoenblaadjes, de gele currypasta, een snuif komijn, kurkuma, kardemom en chilipoeder. Roer goed en laat alles kort bakken.
1 el bloem
11
Bestrooi met wat bloem. Roer nog even in de pot, zodat de bloem kan meebakken. De bloem zal voor de binding van de saus zorgen.
12
Voeg het lamsvlees opnieuw toe. Schenk de warme kippenbouillon erbij en zet het vuur zachter.
400 ml kokosmelk
13
Voeg de kokosmelk toe.
14
Zet het deksel op de pot en schuif de curry in de voorverwarmde oven. Laat zo'n uur verder garen.
bicarbonaat, 200 g Bimi, 200 g sluimererwten
15
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook. Maak de bimi schoon en kook ze gaar. Voeg tijdens de laatste minuut de sluimererwten toe.
16
Giet de groene groenten af. Serveer ze met de lamscurry.