Instructies

4 personen
0,5 l Kippenbouillon
1

Verwarm de kippenbouillon.

600 g lamsschouders, peper, zout
2

Kruid de blokjes lamsschouder met peper en zout.

boter
3

Smelt een klont boter in een ruime stoofpot (cocotte) en kleur het lamsvlees erin aan. Leg de blokjes vlees niet op maar naast elkaar.

4

Schep de blokjes lamsvlees uit de pot wanneer ze goudbruin zijn en hou ze even apart.

5

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

3 ajuinen, 2 teentjes Look, 20 g gember
6

Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Schil de gember en rasp het stukje knol.

arachideolie
7

Doe de smaakmakers in de pot waarin je het lamsvlees hebt gekleurd. Voeg een scheutje arachideolie toe en stoof aan op een matig vuur.

3 Wortels
8

Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof mee aan.

400 g Vastkokende aardappelen
9

Spoel de aardappelen onder koud water en snijd ze in twee zonder ze te schillen. Doe de stukjes aardappel mee in de stoofpot.

2 limoenblaadjes, 2 el currypasta, komijn, kurkuma, chilipoeder, kardemom
10

Breng het geheel op smaak met de limoenblaadjes, de gele currypasta, een snuif komijn, kurkuma, kardemom en chilipoeder. Roer goed en laat alles kort bakken.

1 el bloem
11

Bestrooi met wat bloem. Roer nog even in de pot, zodat de bloem kan meebakken. De bloem zal voor de binding van de saus zorgen.

12

Voeg het lamsvlees opnieuw toe. Schenk de warme kippenbouillon erbij en zet het vuur zachter.

400 ml kokosmelk
13

Voeg de kokosmelk toe.

14

Zet het deksel op de pot en schuif de curry in de voorverwarmde oven. Laat zo'n uur verder garen.

bicarbonaat, 200 g Bimi, 200 g sluimererwten
15

Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook. Maak de bimi schoon en kook ze gaar. Voeg tijdens de laatste minuut de sluimererwten toe.

16

Giet de groene groenten af. Serveer ze met de lamscurry.