Worstenbroodjes
Worstenbroodjes
Worstenbroodjes
Worstenbroodjes
Ingrediënten
4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
2 sneetjes
Gehakt
400 g
Sjalotten
1
Look
0,5 teentjes
Kruiden
Olijfolie
1 scheutje
Melk
0,5 dl
Peper
Zout
Bladerdeeg
2 vel
Curryketchup
1
Bloem
1
Eieren
2
Benodigdheden
Een deegrol, een keukenpenseel, een siliconenmatje of een vel bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De gehaktvulling
400 g gehakt, 2 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, 1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look, kruiden, 1 scheutje olijfolie, 0,5 dl melk, peper, zout, 2 eieren
1
Scheur de sneetjes brood in stukken en doe ze in een ruime mengschaal.
2
Schenk er de melk bij en laat het brood weken.
3
Pel intussen de sjalot en snipper ze heel fijn. Plet het gepelde stukje look tot pulp.
4
Verhit een pannetje met een scheutje olijfolie. Stoof er de snippers sjalot in gedurende een paar minuten, zonder ze te kleuren. Zo verdwijnt de scherpe rauwe smaak. Voeg er tijdens het stoven de geplette look aan toe.
5
Was je handen en meng het geweekte brood tot een papje. Doe ook het gehakt in de mengschaal samen met het ei, de sjalotsnippers met look, een snuifje gedroogde dragon, salie en Provençaalse kruiden bij. (gebruik kruiden naar persoonlijke smaak)
6
Doe er wat peper van de molen en (indien nodig) een snuifje zout bij. Meng en kneed alles tot een stevige massa.
7
Verwarm de oven voor op 180°C.
De worstenbroodjes
2 vel bladerdeeg, 1 curryketchup, 1 bloem
8
Strooi wat bloem op je werkvlak en rol de vellen bladerdeeg een beetje uit. Gebruik een deegrol.
9
Snij de vellen bladerdeeg in een zo groot mogelijke rechthoek. Snij elke rechthoek in 6 gelijke rechthoekige lapjes deeg van zo’n 10 x 8 cm.
10
Schep een flinke eetlepel gehaktmengsel in het midden van elk lapje deeg. Druk het aan tot een soort van worstje.
11
Knijp een streepje curryketchup op het gehakt en rol elk lapje deeg op, met het gehaktmengsel ertussen.
De afwerking
12
Breek het extra ei en hou de dooier apart. Het eiwit gebruiken we niet. Voeg een piepklein scheutje water toe en roer het eigeel los. Hou een keukenpenseel bij de hand.
13
Leg de worstenbroodjes op een ovenschaal waar een vel bakpapier of een siliconenmatje opligt.
14
Maak met een scherp mesje kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in elk broodje. Strijk ze vervolgens in met de losgeklopte dooier. (doreren)
15
Bak de broodjes zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. (Controleer het resultaat, want de exacte baktijd is afhankelijk van het type oven.)
16
Serveer de broodjes warm.
TIPAls je de worstenbroodjes laat afkoelen en later serveert, warm ze dan op in de traditionele oven, en niet in de microgolfoven. Een wak broodje is niet smakelijk.
De gehaktvulling
400 g gehakt, 2 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, 1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look, kruiden, 1 scheutje olijfolie, 0,5 dl melk, peper, zout, 2 eieren
1
Scheur de sneetjes brood in stukken en doe ze in een ruime mengschaal.
2
Schenk er de melk bij en laat het brood weken.
3
Pel intussen de sjalot en snipper ze heel fijn. Plet het gepelde stukje look tot pulp.
4
Verhit een pannetje met een scheutje olijfolie. Stoof er de snippers sjalot in gedurende een paar minuten, zonder ze te kleuren. Zo verdwijnt de scherpe rauwe smaak. Voeg er tijdens het stoven de geplette look aan toe.
5
Was je handen en meng het geweekte brood tot een papje. Doe ook het gehakt in de mengschaal samen met het ei, de sjalotsnippers met look, een snuifje gedroogde dragon, salie en Provençaalse kruiden bij. (gebruik kruiden naar persoonlijke smaak)
6
Doe er wat peper van de molen en (indien nodig) een snuifje zout bij. Meng en kneed alles tot een stevige massa.
7
Verwarm de oven voor op 180°C.
De worstenbroodjes
2 vel bladerdeeg, 1 curryketchup, 1 bloem
8
Strooi wat bloem op je werkvlak en rol de vellen bladerdeeg een beetje uit. Gebruik een deegrol.
9
Snij de vellen bladerdeeg in een zo groot mogelijke rechthoek. Snij elke rechthoek in 6 gelijke rechthoekige lapjes deeg van zo’n 10 x 8 cm.
10
Schep een flinke eetlepel gehaktmengsel in het midden van elk lapje deeg. Druk het aan tot een soort van worstje.
11
Knijp een streepje curryketchup op het gehakt en rol elk lapje deeg op, met het gehaktmengsel ertussen.
De afwerking
12
Breek het extra ei en hou de dooier apart. Het eiwit gebruiken we niet. Voeg een piepklein scheutje water toe en roer het eigeel los. Hou een keukenpenseel bij de hand.
13
Leg de worstenbroodjes op een ovenschaal waar een vel bakpapier of een siliconenmatje opligt.
14
Maak met een scherp mesje kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in elk broodje. Strijk ze vervolgens in met de losgeklopte dooier. (doreren)
15
Bak de broodjes zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. (Controleer het resultaat, want de exacte baktijd is afhankelijk van het type oven.)
16
Serveer de broodjes warm.
TIPAls je de worstenbroodjes laat afkoelen en later serveert, warm ze dan op in de traditionele oven, en niet in de microgolfoven. Een wak broodje is niet smakelijk.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Gehakt
400 g
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
2 sneetjes
Sjalotten
1
Look
0,5 teentjes
Kruiden
Olijfolie
1 scheutje
Melk
0,5 dl
Peper
Zout
Bladerdeeg
2 vel
Curryketchup
1
Bloem
1
Eieren
2
Worstenbroodjes
Een worstenbroodje is een van de populairste hartige snacks. In de handel wordt vaak een curryworst in een lapje bladerdeeg gerold, maar met een kruidige zelfgemaakte gehaktvulling smaakt zo’n broodje veel authentieker. De worstenbroodjes gaan met wat ‘ingebouwde’ curryketchup in de oven. Serveer ze knapperig warm.Instructies
De gehaktvulling
400 g gehakt, 2 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, 1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look, kruiden, 1 scheutje olijfolie, 0,5 dl melk, peper, zout, 2 eieren
1
Scheur de sneetjes brood in stukken en doe ze in een ruime mengschaal.
2
Schenk er de melk bij en laat het brood weken.
3
Pel intussen de sjalot en snipper ze heel fijn. Plet het gepelde stukje look tot pulp.
4
Verhit een pannetje met een scheutje olijfolie. Stoof er de snippers sjalot in gedurende een paar minuten, zonder ze te kleuren. Zo verdwijnt de scherpe rauwe smaak. Voeg er tijdens het stoven de geplette look aan toe.
5
Was je handen en meng het geweekte brood tot een papje. Doe ook het gehakt in de mengschaal samen met het ei, de sjalotsnippers met look, een snuifje gedroogde dragon, salie en Provençaalse kruiden bij. (gebruik kruiden naar persoonlijke smaak)
6
Doe er wat peper van de molen en (indien nodig) een snuifje zout bij. Meng en kneed alles tot een stevige massa.
7
Verwarm de oven voor op 180°C.
De worstenbroodjes
2 vel bladerdeeg, 1 curryketchup, 1 bloem
8
Strooi wat bloem op je werkvlak en rol de vellen bladerdeeg een beetje uit. Gebruik een deegrol.
9
Snij de vellen bladerdeeg in een zo groot mogelijke rechthoek. Snij elke rechthoek in 6 gelijke rechthoekige lapjes deeg van zo’n 10 x 8 cm.
10
Schep een flinke eetlepel gehaktmengsel in het midden van elk lapje deeg. Druk het aan tot een soort van worstje.
11
Knijp een streepje curryketchup op het gehakt en rol elk lapje deeg op, met het gehaktmengsel ertussen.
De afwerking
12
Breek het extra ei en hou de dooier apart. Het eiwit gebruiken we niet. Voeg een piepklein scheutje water toe en roer het eigeel los. Hou een keukenpenseel bij de hand.
13
Leg de worstenbroodjes op een ovenschaal waar een vel bakpapier of een siliconenmatje opligt.
14
Maak met een scherp mesje kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in elk broodje. Strijk ze vervolgens in met de losgeklopte dooier. (doreren)
15
Bak de broodjes zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. (Controleer het resultaat, want de exacte baktijd is afhankelijk van het type oven.)
16
Serveer de broodjes warm.
TIPAls je de worstenbroodjes laat afkoelen en later serveert, warm ze dan op in de traditionele oven, en niet in de microgolfoven. Een wak broodje is niet smakelijk.