dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes (thumbnail)Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

50m
14
-
1.7K
Recepten

Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

Piepkuiken met druivensaus is zonder twijfel een recept uit de eighties toen er nog veel vaker met fruit gekookt werd. Jeroen gebruikt voor zijn versie verse druiven in plaats van druiven uit blik en brengt de saus op smaak met druivensap en witte wijn. Klassiek maar lekker.
Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes (thumbnail)Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

50m
14
-
1.7K
Recepten

Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

Piepkuiken met druivensaus is zonder twijfel een recept uit de eighties toen er nog veel vaker met fruit gekookt werd. Jeroen gebruikt voor zijn versie verse druiven in plaats van druiven uit blik en brengt de saus op smaak met druivensap en witte wijn. Klassiek maar lekker.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes1.7K

Ingrediënten

4 personen
Piepkuikens
2
Boter
Peper
Zout
Ajuin
1
Tijm
1 takje
Laurier
2 blaadjes
Witte wijn
1 dl
Druivensap
0,2 l
Fond
0,4 l
Aardappelbolletjes
1 pak
Witte druiven
400 g
Waterkers
handvol
Mayonaise
4 el

Benodigdheden

Een frietketel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 piepkuikens
1
Halveer de piepkuikens.
boter, peper, zout
2
Smelt een klontje boter in een diepe pan. Kruid de piepkuikens met peper en zout en kleur ze rondom in de boter.
1 ajuin
3
Pel in ui-snipper.
4
Haal de kuikens uit de pan en bak de ui in dezelfde vetstof.
1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, 1 dl witte wijn
5
Doe een takje tijm en enkele blaadjes laurier bij de ui. Giet er de wijn bij en laat droog koken.
0,2 l druivensap, 0,4 l fond
6
Blus met het druivensap en de gevogeltefond (of bruine fond) Een recept om fond te maken vind je hier. Kruid met peper en zout.
7
Leg de piepkuikens terug in de pan met de filetkant naar boven.
8
Zet een deksel schuin op de pan en laat de piepkuikens ongeveer 25 minuten garen op een zacht vuur.
1 pak aardappelbolletjes
9
Verwarm het frietvet en bak de aardappelbolletjes (‘noisettes’) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
400 g witte druiven
10
Halveer de druiven en pel ze eventueel. Verwijder de pitjes.
11
Haal de piepkuikens uit de pan.
12
Smelt een klontje boter in de saus. Roer er de druiven door en laat ze kort opwarmen.
handvol Waterkers, 4 el mayonaise
13
Serveer het piepkuiken met de druivensaus, gefrituurde aardappelbolletjes, een toefje waterkers en eventueel een lepel mayonaise.
1
Halveer de piepkuikens.
2
Smelt een klontje boter in een diepe pan. Kruid de piepkuikens met peper en zout en kleur ze rondom in de boter.

Instructies

2 piepkuikens
1
Halveer de piepkuikens.
boter, peper, zout
2
Smelt een klontje boter in een diepe pan. Kruid de piepkuikens met peper en zout en kleur ze rondom in de boter.
1 ajuin
3
Pel in ui-snipper.
4
Haal de kuikens uit de pan en bak de ui in dezelfde vetstof.
1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, 1 dl witte wijn
5
Doe een takje tijm en enkele blaadjes laurier bij de ui. Giet er de wijn bij en laat droog koken.
0,2 l druivensap, 0,4 l fond
6
Blus met het druivensap en de gevogeltefond (of bruine fond) Een recept om fond te maken vind je hier. Kruid met peper en zout.
7
Leg de piepkuikens terug in de pan met de filetkant naar boven.
8
Zet een deksel schuin op de pan en laat de piepkuikens ongeveer 25 minuten garen op een zacht vuur.
1 pak aardappelbolletjes
9
Verwarm het frietvet en bak de aardappelbolletjes (‘noisettes’) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
400 g witte druiven
10
Halveer de druiven en pel ze eventueel. Verwijder de pitjes.
11
Haal de piepkuikens uit de pan.
12
Smelt een klontje boter in de saus. Roer er de druiven door en laat ze kort opwarmen.
handvol Waterkers, 4 el mayonaise
13
Serveer het piepkuiken met de druivensaus, gefrituurde aardappelbolletjes, een toefje waterkers en eventueel een lepel mayonaise.
1
Halveer de piepkuikens.
2
Smelt een klontje boter in een diepe pan. Kruid de piepkuikens met peper en zout en kleur ze rondom in de boter.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes (thumbnail)Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes
4 personen
50m
Ingrediënten
Piepkuikens
2
Boter
Peper
Zout
Ajuin
1
Tijm
1 takje
Laurier
2 blaadjes
Witte wijn
1 dl
Druivensap
0,2 l
Fond
0,4 l
Aardappelbolletjes
1 pak
Witte druiven
400 g
Waterkers
handvol
Mayonaise
4 el

Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

Piepkuiken met druivensaus is zonder twijfel een recept uit de eighties toen er nog veel vaker met fruit gekookt werd. Jeroen gebruikt voor zijn versie verse druiven in plaats van druiven uit blik en brengt de saus op smaak met druivensap en witte wijn. Klassiek maar lekker.
Instructies
2 piepkuikens
1
Halveer de piepkuikens.
boter, peper, zout
2
Smelt een klontje boter in een diepe pan. Kruid de piepkuikens met peper en zout en kleur ze rondom in de boter.
1 ajuin
3
Pel in ui-snipper.
4
Haal de kuikens uit de pan en bak de ui in dezelfde vetstof.
1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, 1 dl witte wijn
5
Doe een takje tijm en enkele blaadjes laurier bij de ui. Giet er de wijn bij en laat droog koken.
0,2 l druivensap, 0,4 l fond
6
Blus met het druivensap en de gevogeltefond (of bruine fond) Een recept om fond te maken vind je hier. Kruid met peper en zout.
7
Leg de piepkuikens terug in de pan met de filetkant naar boven.
8
Zet een deksel schuin op de pan en laat de piepkuikens ongeveer 25 minuten garen op een zacht vuur.
1 pak aardappelbolletjes
9
Verwarm het frietvet en bak de aardappelbolletjes (‘noisettes’) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
400 g witte druiven
10
Halveer de druiven en pel ze eventueel. Verwijder de pitjes.
11
Haal de piepkuikens uit de pan.
12
Smelt een klontje boter in de saus. Roer er de druiven door en laat ze kort opwarmen.
handvol Waterkers, 4 el mayonaise
13
Serveer het piepkuiken met de druivensaus, gefrituurde aardappelbolletjes, een toefje waterkers en eventueel een lepel mayonaise.