Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

50m
14
-
2.9K
Recepten

Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

Piepkuiken met druivensaus is zonder twijfel een recept uit de eighties toen er nog veel vaker met fruit gekookt werd. Jeroen gebruikt voor zijn versie verse druiven in plaats van druiven uit blik en brengt de saus op smaak met druivensap en witte wijn. Klassiek maar lekker.
Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

50m
14
-
2.9K
Recepten

Piepkuiken met druivensaus en aardappelbolletjes

Piepkuiken met druivensaus is zonder twijfel een recept uit de eighties toen er nog veel vaker met fruit gekookt werd. Jeroen gebruikt voor zijn versie verse druiven in plaats van druiven uit blik en brengt de saus op smaak met druivensap en witte wijn. Klassiek maar lekker.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Mayonaise
4 el
Veganaise
VeganaisePlantaardig lekker, download de gids nu
Piepkuikens
2
Boter
Peper
Zout
Ajuin
1
Tijm
1 takje
Laurier
2 blaadjes
Witte wijn
1 dl
Druivensap
0,2 l
Fond
0,4 l
Aardappelbolletjes
1 pak
Witte druiven
400 g
Waterkers
handvol

Benodigdheden

Een frietketel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door GAIA
Veganaise
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nu
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!

Instructies

2 piepkuikens
1
Halveer de piepkuikens.
boter, peper, zout
2
Smelt een klontje boter in een diepe pan. Kruid de piepkuikens met peper en zout en kleur ze rondom in de boter.
1 ajuin
3
Pel in ui-snipper.
4
Haal de kuikens uit de pan en bak de ui in dezelfde vetstof.
1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, 1 dl witte wijn
5
Doe een takje tijm en enkele blaadjes laurier bij de ui. Giet er de wijn bij en laat droog koken.
0,2 l druivensap, 0,4 l fond
6
Blus met het druivensap en de gevogeltefond (of bruine fond) Een recept om fond te maken vind je hier. Kruid met peper en zout.
7
Leg de piepkuikens terug in de pan met de filetkant naar boven.
8
Zet een deksel schuin op de pan en laat de piepkuikens ongeveer 25 minuten garen op een zacht vuur.
1 pak aardappelbolletjes
9
Verwarm het frietvet en bak de aardappelbolletjes (‘noisettes’) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
400 g witte druiven
10
Halveer de druiven en pel ze eventueel. Verwijder de pitjes.
11
Haal de piepkuikens uit de pan.
12
Smelt een klontje boter in de saus. Roer er de druiven door en laat ze kort opwarmen.
handvol Waterkers, 4 el mayonaise
13
Serveer het piepkuiken met de druivensaus, gefrituurde aardappelbolletjes, een toefje waterkers en eventueel een lepel mayonaise.
Ad door GAIA
Veganaise
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
1
Halveer de piepkuikens.
2
Smelt een klontje boter in een diepe pan. Kruid de piepkuikens met peper en zout en kleur ze rondom in de boter.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door GAIA
Veganaise
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nu
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!

Instructies

2 piepkuikens
1
Halveer de piepkuikens.
boter, peper, zout
2
Smelt een klontje boter in een diepe pan. Kruid de piepkuikens met peper en zout en kleur ze rondom in de boter.
1 ajuin
3
Pel in ui-snipper.
4
Haal de kuikens uit de pan en bak de ui in dezelfde vetstof.
1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, 1 dl witte wijn
5
Doe een takje tijm en enkele blaadjes laurier bij de ui. Giet er de wijn bij en laat droog koken.
0,2 l druivensap, 0,4 l fond
6
Blus met het druivensap en de gevogeltefond (of bruine fond) Een recept om fond te maken vind je hier. Kruid met peper en zout.
7
Leg de piepkuikens terug in de pan met de filetkant naar boven.
8
Zet een deksel schuin op de pan en laat de piepkuikens ongeveer 25 minuten garen op een zacht vuur.
1 pak aardappelbolletjes
9
Verwarm het frietvet en bak de aardappelbolletjes (‘noisettes’) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
400 g witte druiven
10
Halveer de druiven en pel ze eventueel. Verwijder de pitjes.
11
Haal de piepkuikens uit de pan.
12
Smelt een klontje boter in de saus. Roer er de druiven door en laat ze kort opwarmen.
handvol Waterkers, 4 el mayonaise
13
Serveer het piepkuiken met de druivensaus, gefrituurde aardappelbolletjes, een toefje waterkers en eventueel een lepel mayonaise.
Ad door GAIA
Veganaise
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
1
Halveer de piepkuikens.
2
Smelt een klontje boter in een diepe pan. Kruid de piepkuikens met peper en zout en kleur ze rondom in de boter.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden