Instructies

4 personen
2 piepkuikens
1

Halveer de piepkuikens.

boter, peper, zout
2

Smelt een klontje boter in een diepe pan. Kruid de piepkuikens met peper en zout en kleur ze rondom in de boter.

1 ajuin
3

Pel in ui-snipper.

4

Haal de kuikens uit de pan en bak de ui in dezelfde vetstof.

1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, 1 dl witte wijn
5

Doe een takje tijm en enkele blaadjes laurier bij de ui. Giet er de wijn bij en laat droog koken.

0,2 l druivensap, 0,4 l fond
6

Blus met het druivensap en de gevogeltefond (of bruine fond) Een recept om fond te maken vind je hier. Kruid met peper en zout.

7

Leg de piepkuikens terug in de pan met de filetkant naar boven.

8

Zet een deksel schuin op de pan en laat de piepkuikens ongeveer 25 minuten garen op een zacht vuur.

1 pak aardappelbolletjes
9

Verwarm het frietvet en bak de aardappelbolletjes (‘noisettes’) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.

400 g witte druiven
10

Halveer de druiven en pel ze eventueel. Verwijder de pitjes.

11

Haal de piepkuikens uit de pan.

12

Smelt een klontje boter in de saus. Roer er de druiven door en laat ze kort opwarmen.

handvol Waterkers, 4 el mayonaise
13

Serveer het piepkuiken met de druivensaus, gefrituurde aardappelbolletjes, een toefje waterkers en eventueel een lepel mayonaise.