Crème van erwtjes en avocado met krokante geitenkaas en groene salade
Crème van erwtjes en avocado met krokante geitenkaas en groene salade
Crème van erwtjes en avocado met krokante geitenkaas en groene salade
Crème van erwtjes en avocado met krokante geitenkaas en groene salade
Ingrediënten
4 personen
Erwtenvers (gedopt)
200 g
Diepvrieserwten
200 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Avocado
1
Look
1 teentje
Olijfolie
2 scheutjes
Zout
Zwarte peper
Limoensap
1
Sjalotten
1
Witte wijnazijn
1 scheutje
Lookolie
1 scheutje
Munt
Bloem
100 g
Paneermeel
100 g
Eiwit
1
Geitenkaaszacht
1 rolletje
Platte peterselie
Benodigdheden
Blender, blender, kookspaan, zeef, garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g erwten
1
Dop de verse erwten en hou ze even apart.
200 g diepvrieserwten, 1 snuifje bicarbonaat
2
Kook de diepvrieserwten volledig plat in een pot gezouten water met een snuif bicarbonaat.
1 avocado
3
Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in de pot van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie, zout, zwarte peper, 1 limoen
4
Pel de look, hak ze grof en doe ze samen met een scheut olijfolie, zout en peper in de pot van de blender. Pers het limoensap erbij. Mix kort.
1 Sjalotten, 1 scheutje Witte wijnazijn
5
Pel de sjalot voor de salade en snijd in halve ringen. Doe ze in een ruime kom en sprenkel er wat witte wijnazijn over. Hou even apart.
6
Schep de diepvrieserwtjes uit het kookwater met een kookspaan. Spoel ze kort onder koud water en doe ze mee in de pot van de blender.
7
Schep de verse erwten in het kookwater en kook ze beetgaar in enkele minuten.
zwarte peper, zout
8
Mix de avocado en diepvrieserwten tot een gladde crème. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
1 scheutje lookolie
9
Giet de gedopte erwtjes door een zeef en spoel ze onder koud water. Leg ze bovenop de sjalot en sprenkel er wat lookolie over.
zout, zwarte peper, Munt
10
Snipper de munt fijn en voeg hem toe. Kruid de salade met peper en zout en meng alles eens goed onder elkaar.
100 g bloem, 100 g paneermeel, 1 eiwit
11
Klop het eiwit los in een schaaltje. Doe het paneermeel en de bloem in twee andere kommen.
1 rolletje geitenkaas, 1 scheutje olijfolie
12
Verwarm een scheutje olie in een pan. Snijd de geitenkaas in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Haal ze één voor één door de bloem, vervolgens door het eiwit en tenslotte door het paneermeel. Bak de gepaneerde geitenkaasjes op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
platte peterselie
13
Spreid een lepel avocadocrème op een bord en schep er een handje erwtensalade op. Schik de krokante geitenkaasjes erbovenop en werk af met wat platte peterselie. Serveer meteen.
200 g erwten
1
Dop de verse erwten en hou ze even apart.
200 g diepvrieserwten, 1 snuifje bicarbonaat
2
Kook de diepvrieserwten volledig plat in een pot gezouten water met een snuif bicarbonaat.
1 avocado
3
Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in de pot van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie, zout, zwarte peper, 1 limoen
4
Pel de look, hak ze grof en doe ze samen met een scheut olijfolie, zout en peper in de pot van de blender. Pers het limoensap erbij. Mix kort.
1 Sjalotten, 1 scheutje Witte wijnazijn
5
Pel de sjalot voor de salade en snijd in halve ringen. Doe ze in een ruime kom en sprenkel er wat witte wijnazijn over. Hou even apart.
6
Schep de diepvrieserwtjes uit het kookwater met een kookspaan. Spoel ze kort onder koud water en doe ze mee in de pot van de blender.
7
Schep de verse erwten in het kookwater en kook ze beetgaar in enkele minuten.
zwarte peper, zout
8
Mix de avocado en diepvrieserwten tot een gladde crème. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
1 scheutje lookolie
9
Giet de gedopte erwtjes door een zeef en spoel ze onder koud water. Leg ze bovenop de sjalot en sprenkel er wat lookolie over.
zout, zwarte peper, Munt
10
Snipper de munt fijn en voeg hem toe. Kruid de salade met peper en zout en meng alles eens goed onder elkaar.
100 g bloem, 100 g paneermeel, 1 eiwit
11
Klop het eiwit los in een schaaltje. Doe het paneermeel en de bloem in twee andere kommen.
1 rolletje geitenkaas, 1 scheutje olijfolie
12
Verwarm een scheutje olie in een pan. Snijd de geitenkaas in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Haal ze één voor één door de bloem, vervolgens door het eiwit en tenslotte door het paneermeel. Bak de gepaneerde geitenkaasjes op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
platte peterselie
13
Spreid een lepel avocadocrème op een bord en schep er een handje erwtensalade op. Schik de krokante geitenkaasjes erbovenop en werk af met wat platte peterselie. Serveer meteen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Erwtenvers (gedopt)
200 g
Diepvrieserwten
200 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Avocado
1
Look
1 teentje
Olijfolie
2 scheutjes
Zout
Zwarte peper
Limoensap
1
Sjalotten
1
Witte wijnazijn
1 scheutje
Lookolie
1 scheutje
Munt
Bloem
100 g
Paneermeel
100 g
Eiwit
1
Geitenkaaszacht
1 rolletje
Platte peterselie
Crème van erwtjes en avocado met krokante geitenkaas en groene salade
Een gezonde en hedendaagse maaltijdsalade met kraakverse ingrediënten zoals erwtjes, avocado en verse geitenkaas. De geitenkaas wordt in schijfjes gesneden, gepaneerd en krokant gebakken in de pan. Overheerlijk en bovendien echt niet moeilijk!Instructies
200 g erwten
1
Dop de verse erwten en hou ze even apart.
200 g diepvrieserwten, 1 snuifje bicarbonaat
2
Kook de diepvrieserwten volledig plat in een pot gezouten water met een snuif bicarbonaat.
1 avocado
3
Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in de pot van de blender.
1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie, zout, zwarte peper, 1 limoen
4
Pel de look, hak ze grof en doe ze samen met een scheut olijfolie, zout en peper in de pot van de blender. Pers het limoensap erbij. Mix kort.
1 Sjalotten, 1 scheutje Witte wijnazijn
5
Pel de sjalot voor de salade en snijd in halve ringen. Doe ze in een ruime kom en sprenkel er wat witte wijnazijn over. Hou even apart.
6
Schep de diepvrieserwtjes uit het kookwater met een kookspaan. Spoel ze kort onder koud water en doe ze mee in de pot van de blender.
7
Schep de verse erwten in het kookwater en kook ze beetgaar in enkele minuten.
zwarte peper, zout
8
Mix de avocado en diepvrieserwten tot een gladde crème. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
1 scheutje lookolie
9
Giet de gedopte erwtjes door een zeef en spoel ze onder koud water. Leg ze bovenop de sjalot en sprenkel er wat lookolie over.
zout, zwarte peper, Munt
10
Snipper de munt fijn en voeg hem toe. Kruid de salade met peper en zout en meng alles eens goed onder elkaar.
100 g bloem, 100 g paneermeel, 1 eiwit
11
Klop het eiwit los in een schaaltje. Doe het paneermeel en de bloem in twee andere kommen.
1 rolletje geitenkaas, 1 scheutje olijfolie
12
Verwarm een scheutje olie in een pan. Snijd de geitenkaas in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Haal ze één voor één door de bloem, vervolgens door het eiwit en tenslotte door het paneermeel. Bak de gepaneerde geitenkaasjes op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
platte peterselie
13
Spreid een lepel avocadocrème op een bord en schep er een handje erwtensalade op. Schik de krokante geitenkaasjes erbovenop en werk af met wat platte peterselie. Serveer meteen.