Instructies

4 personen
200 g erwten
1

Dop de verse erwten en hou ze even apart.

200 g diepvrieserwten, 1 snuifje bicarbonaat
2

Kook de diepvrieserwten volledig plat in een pot gezouten water met een snuif bicarbonaat.

1 avocado
3

Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in de pot van de blender.

1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie, zout, zwarte peper, 1 limoen
4

Pel de look, hak ze grof en doe ze samen met een scheut olijfolie, zout en peper in de pot van de blender. Pers het limoensap erbij. Mix kort.

1 Sjalotten, 1 scheutje Witte wijnazijn
5

Pel de sjalot voor de salade en snijd in halve ringen. Doe ze in een ruime kom en sprenkel er wat witte wijnazijn over. Hou even apart.

6

Schep de diepvrieserwtjes uit het kookwater met een kookspaan. Spoel ze kort onder koud water en doe ze mee in de pot van de blender.

7

Schep de verse erwten in het kookwater en kook ze beetgaar in enkele minuten.

zwarte peper, zout
8

Mix de avocado en diepvrieserwten tot een gladde crème. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

1 scheutje lookolie
9

Giet de gedopte erwtjes door een zeef en spoel ze onder koud water. Leg ze bovenop de sjalot en sprenkel er wat lookolie over.

zout, zwarte peper, Munt
10

Snipper de munt fijn en voeg hem toe. Kruid de salade met peper en zout en meng alles eens goed onder elkaar.

100 g bloem, 100 g paneermeel, 1 eiwit
11

Klop het eiwit los in een schaaltje. Doe het paneermeel en de bloem in twee andere kommen.

1 rolletje geitenkaas, 1 scheutje olijfolie
12

Verwarm een scheutje olie in een pan. Snijd de geitenkaas in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Haal ze één voor één door de bloem, vervolgens door het eiwit en tenslotte door het paneermeel. Bak de gepaneerde geitenkaasjes op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.

platte peterselie
13

Spreid een lepel avocadocrème op een bord en schep er een handje erwtensalade op. Schik de krokante geitenkaasjes erbovenop en werk af met wat platte peterselie. Serveer meteen.