dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot met een salade (thumbnail)Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot met een salade

Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot met een salade

30m
23
-
1.9K
Recepten

Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot met een salade

Dit is een chique voorgerecht met gerookte heilbot, notenkaas en knolselder. Je serveert het met een frisse salade en honingvinaigrette.
Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot met een salade (thumbnail)Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot met een salade

Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot met een salade

30m
23
-
1.9K
Recepten

Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot met een salade

Dit is een chique voorgerecht met gerookte heilbot, notenkaas en knolselder. Je serveert het met een frisse salade en honingvinaigrette.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten23
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Knolselder
1
Zout
Gerookte heilbot
8 plakken
Notenkaas
200 g
Room
1 scheutje
Citroenen
0,33
Selderijzout
Cayennepeper
Nootmuskaat
Peterselie
1 bosje
Bieslook
1 bosje
Kervel
handvol
Honing
1 el
Mosterd
1 el
Appelazijn
1 scheutje
Olijfolie
2 el
Notenolie
1 el
Lente-uien
4
Appel
1
Walnoten
handvol
Pepers
Waterkers
1 bakje
Tuinkers
1 bakje

Benodigdheden

Blender, kommetjes in keramiek, huishoudfolie, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot

1 knolselder
1
Schil de knolselder. Snijd 1/3 in blokjes. Rasp of snijd 1/3 in julienne met de mandoline.
zout
2
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de knolselderblokjes gaar.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Vet de ramequins in met olie. Leg in elk schaaltje een vel huishoudfolie.
8 plakken gerookte heilbot
4
Leg twee plakken gerookte heilbot in elk schaaltje. Laat de vis een beetje over de rand hangen.
5
Schep de knolselderblokjes uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken en afkoelen.
6
Kook de in julienne gesneden knolselder in hetzelfde water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
7
Doe de knolselderblokjes in een schone keukenhanddoek en knijp er zo veel mogelijk water uit.
200 g notenkaas, 1 scheutje Room, 0,33 citroenen, selderijzout, cayennepeper, nootmuskaat
8
Doe de uitgeknepen blokjes in de blender met de notenkaas en een scheutje room. Mix fijn. Voeg er het sap van de citroen, een snuif selderzout, cayennepeper en nootmuskaat aan toe. Mix nog een keer.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 bosje peterselie, 1 bosje Bieslook, handvol kervel
9
Snipper de peterselie, de kervel en de bieslook fijn. Roer de kruiden door het kaas-knolseldermengsel.
10
Schep de vulling op de heilbot. Vouw er de vis over. Draai de bonbons goed dicht met de huishoudfolie. Draai ze om zodat de naad naar beneden ligt.
11
Laat de bonbons opstijven in de koelkast.
1 el honing, 1 el mosterd, 1 scheutje appelazijn, 2 el olijfolie, 1 el notenolie
12
Meng de honing, mosterd, azijn, olijfolie en notenolie tot vinaigrette.
4 lente-uien, 1 appel, handvol Walnoten
13
Snipper de lente-uien. Snijd de Granny Smith in lucifers. Hak de walnoten grof.
pepers
14
Meng de julienne van knolselder met lente-uien, appel en walnoten. Kruid de salade met peper en zout. Schep er een deel van de honingvinaigrette door.
1 bakje Waterkers, 1 bakje tuinkers
15
Maak de tuinkers en de waterkers schoon. Doe ze vlak voor het serveren bij de salade.
16
Haal de bonbons uit de huishoudfolie. Serveer de salade met de bonbon. Druppel er nog wat vinaigrette rond.
1
Schil de knolselder. Snijd 1/3 in blokjes. Rasp of snijd 1/3 in julienne met de mandoline.
2
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de knolselderblokjes gaar.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Instructies

Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot

1 knolselder
1
Schil de knolselder. Snijd 1/3 in blokjes. Rasp of snijd 1/3 in julienne met de mandoline.
zout
2
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de knolselderblokjes gaar.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3
Vet de ramequins in met olie. Leg in elk schaaltje een vel huishoudfolie.
8 plakken gerookte heilbot
4
Leg twee plakken gerookte heilbot in elk schaaltje. Laat de vis een beetje over de rand hangen.
5
Schep de knolselderblokjes uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken en afkoelen.
6
Kook de in julienne gesneden knolselder in hetzelfde water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
7
Doe de knolselderblokjes in een schone keukenhanddoek en knijp er zo veel mogelijk water uit.
200 g notenkaas, 1 scheutje Room, 0,33 citroenen, selderijzout, cayennepeper, nootmuskaat
8
Doe de uitgeknepen blokjes in de blender met de notenkaas en een scheutje room. Mix fijn. Voeg er het sap van de citroen, een snuif selderzout, cayennepeper en nootmuskaat aan toe. Mix nog een keer.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 bosje peterselie, 1 bosje Bieslook, handvol kervel
9
Snipper de peterselie, de kervel en de bieslook fijn. Roer de kruiden door het kaas-knolseldermengsel.
10
Schep de vulling op de heilbot. Vouw er de vis over. Draai de bonbons goed dicht met de huishoudfolie. Draai ze om zodat de naad naar beneden ligt.
11
Laat de bonbons opstijven in de koelkast.
1 el honing, 1 el mosterd, 1 scheutje appelazijn, 2 el olijfolie, 1 el notenolie
12
Meng de honing, mosterd, azijn, olijfolie en notenolie tot vinaigrette.
4 lente-uien, 1 appel, handvol Walnoten
13
Snipper de lente-uien. Snijd de Granny Smith in lucifers. Hak de walnoten grof.
pepers
14
Meng de julienne van knolselder met lente-uien, appel en walnoten. Kruid de salade met peper en zout. Schep er een deel van de honingvinaigrette door.
1 bakje Waterkers, 1 bakje tuinkers
15
Maak de tuinkers en de waterkers schoon. Doe ze vlak voor het serveren bij de salade.
16
Haal de bonbons uit de huishoudfolie. Serveer de salade met de bonbon. Druppel er nog wat vinaigrette rond.
1
Schil de knolselder. Snijd 1/3 in blokjes. Rasp of snijd 1/3 in julienne met de mandoline.
2
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de knolselderblokjes gaar.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot met een salade (thumbnail)Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot met een salade
4 personen
30m
Ingrediënten
Knolselder
1
Zout
Gerookte heilbot
8 plakken
Notenkaas
200 g
Room
1 scheutje
Citroenen
0,33
Selderijzout
Cayennepeper
Nootmuskaat
Peterselie
1 bosje
Bieslook
1 bosje
Kervel
handvol
Honing
1 el
Mosterd
1 el
Appelazijn
1 scheutje
Olijfolie
2 el
Notenolie
1 el
Lente-uien
4
Appel
1
Walnoten
handvol
Pepers
Waterkers
1 bakje
Tuinkers
1 bakje

Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot met een salade

Dit is een chique voorgerecht met gerookte heilbot, notenkaas en knolselder. Je serveert het met een frisse salade en honingvinaigrette.
Instructies

Bonbon van knolselder, notenkaas en heilbot

1 knolselder
1
Schil de knolselder. Snijd 1/3 in blokjes. Rasp of snijd 1/3 in julienne met de mandoline.
zout
2
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de knolselderblokjes gaar.
3
Vet de ramequins in met olie. Leg in elk schaaltje een vel huishoudfolie.
8 plakken gerookte heilbot
4
Leg twee plakken gerookte heilbot in elk schaaltje. Laat de vis een beetje over de rand hangen.
5
Schep de knolselderblokjes uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken en afkoelen.
6
Kook de in julienne gesneden knolselder in hetzelfde water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
7
Doe de knolselderblokjes in een schone keukenhanddoek en knijp er zo veel mogelijk water uit.
200 g notenkaas, 1 scheutje Room, 0,33 citroenen, selderijzout, cayennepeper, nootmuskaat
8
Doe de uitgeknepen blokjes in de blender met de notenkaas en een scheutje room. Mix fijn. Voeg er het sap van de citroen, een snuif selderzout, cayennepeper en nootmuskaat aan toe. Mix nog een keer.
1 bosje peterselie, 1 bosje Bieslook, handvol kervel
9
Snipper de peterselie, de kervel en de bieslook fijn. Roer de kruiden door het kaas-knolseldermengsel.
10
Schep de vulling op de heilbot. Vouw er de vis over. Draai de bonbons goed dicht met de huishoudfolie. Draai ze om zodat de naad naar beneden ligt.
11
Laat de bonbons opstijven in de koelkast.
1 el honing, 1 el mosterd, 1 scheutje appelazijn, 2 el olijfolie, 1 el notenolie
12
Meng de honing, mosterd, azijn, olijfolie en notenolie tot vinaigrette.
4 lente-uien, 1 appel, handvol Walnoten
13
Snipper de lente-uien. Snijd de Granny Smith in lucifers. Hak de walnoten grof.
pepers
14
Meng de julienne van knolselder met lente-uien, appel en walnoten. Kruid de salade met peper en zout. Schep er een deel van de honingvinaigrette door.
1 bakje Waterkers, 1 bakje tuinkers
15
Maak de tuinkers en de waterkers schoon. Doe ze vlak voor het serveren bij de salade.
16
Haal de bonbons uit de huishoudfolie. Serveer de salade met de bonbon. Druppel er nog wat vinaigrette rond.