Kipfilet met champignonsaus en frietjes
Kipfilet met champignonsaus en frietjes
Kipfilet met champignonsaus en frietjes
Kipfilet met champignonsaus en frietjes
Ingrediënten
4 personen
Frietaardappelen
1.000 g
Kipfilets
4
Peper
Zout
Kipkruiden
Boter
Champignons
2 bakje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Tijm
Cognac
0,05 l
Witte wijn
0,1 l
Room
0,1 l
Ijsbergsla
0,25 krop
Roodlof
0,25 krop
Waterkers
0,5 bosjes
Peterselie
Lente-uien
4 stengel
Dragon
Olijfolie
1 scheutje
Dragonazijn
1 scheutje
Benodigdheden
Een frietketel, een mandoline, een ovenschaal, zilverpapier, keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de frietketel voor op 150 °C.
2
Verwarm de oven voor op 180 °C.
1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze in frieten met de hand of met de mandoline.
4
Spoel de frieten onder koud water en droog goed af.
5
Pocheer de frieten in de frietketel tot ze gaar zijn.
4 kipfilets, peper, zout, kipkruiden
6
Kruid de kip met een snuif zout, een draai van de pepermolen en wat kipkruiden.
boter
7
Verhit een grote pan met een klontje boter op het vuur.
8
Verwarm de ovenschaal voor in de oven.
9
Korst de kip aan in de pan.
10
Haal de frieten uit de frietketel als ze gaar zijn en laat afkoelen in de diepvries.
11
Verhoog de temperatuur van de frietketel naar 175 °C.
boter
12
Leg de kip in de verwarmde ovenschaal samen met een klontje boter. Laat ongeveer 10 minuten verder garen in de oven.
2 bakje champignons
13
Snijd de champignons in stukjes en bak ze in dezelfde pan waarin je de kip hebt aangekorst.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
14
Pel een sjalot en snipper fijn. Pel en kneus ook de knoflook. Stoof beiden mee aan bij de champignons.
tijm
15
Hak wat tijm fijn en voeg toe bij de rest.
0,05 l cognac
16
Giet de cognac bij de champignons en flambeer of laat uitkoken. Zo verdwijnt de alcohol uit de saus.
0,1 l witte wijn
17
Voeg ook een scheut witte wijn toe en laat uitkoken.
zout, peper
18
Kruid de saus met flink wat peper en een snuifje zout.
0,1 l Room
19
Voeg ten slotte de room toe en laat rustig pruttelen.
20
Haal de kip uit de oven, draai om en laat rusten onder wat zilverpapier.
0,25 krop ijsbergsla, 0,25 krop Roodlof
21
Spoel de sla en radicchio en snijd fijn.
0,5 bosjes Waterkers, peterselie, 4 stengel lente-uien, dragon
22
Voeg samen met de gewassen waterkers, peterselie en fijngesneden lente-ui en dragon in een mengkom.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje dragonazijn, zout, peper
23
Giet er wat olijfolie en dragonazijn over en kruid af met een snuif zout en een draai van de pepermolen.
zout
24
Bak de frieten goudbruin in de frietketel. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snuif zout.
25
Serveer de goudbruine frietjes met het malse stuk kip en wat van de gemengde salade. Werk het gerecht af met de champignonsaus.
1
Verwarm de frietketel voor op 150 °C.
2
Verwarm de oven voor op 180 °C.
1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze in frieten met de hand of met de mandoline.
4
Spoel de frieten onder koud water en droog goed af.
5
Pocheer de frieten in de frietketel tot ze gaar zijn.
4 kipfilets, peper, zout, kipkruiden
6
Kruid de kip met een snuif zout, een draai van de pepermolen en wat kipkruiden.
boter
7
Verhit een grote pan met een klontje boter op het vuur.
8
Verwarm de ovenschaal voor in de oven.
9
Korst de kip aan in de pan.
10
Haal de frieten uit de frietketel als ze gaar zijn en laat afkoelen in de diepvries.
11
Verhoog de temperatuur van de frietketel naar 175 °C.
boter
12
Leg de kip in de verwarmde ovenschaal samen met een klontje boter. Laat ongeveer 10 minuten verder garen in de oven.
2 bakje champignons
13
Snijd de champignons in stukjes en bak ze in dezelfde pan waarin je de kip hebt aangekorst.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
14
Pel een sjalot en snipper fijn. Pel en kneus ook de knoflook. Stoof beiden mee aan bij de champignons.
tijm
15
Hak wat tijm fijn en voeg toe bij de rest.
0,05 l cognac
16
Giet de cognac bij de champignons en flambeer of laat uitkoken. Zo verdwijnt de alcohol uit de saus.
0,1 l witte wijn
17
Voeg ook een scheut witte wijn toe en laat uitkoken.
zout, peper
18
Kruid de saus met flink wat peper en een snuifje zout.
0,1 l Room
19
Voeg ten slotte de room toe en laat rustig pruttelen.
20
Haal de kip uit de oven, draai om en laat rusten onder wat zilverpapier.
0,25 krop ijsbergsla, 0,25 krop Roodlof
21
Spoel de sla en radicchio en snijd fijn.
0,5 bosjes Waterkers, peterselie, 4 stengel lente-uien, dragon
22
Voeg samen met de gewassen waterkers, peterselie en fijngesneden lente-ui en dragon in een mengkom.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje dragonazijn, zout, peper
23
Giet er wat olijfolie en dragonazijn over en kruid af met een snuif zout en een draai van de pepermolen.
zout
24
Bak de frieten goudbruin in de frietketel. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snuif zout.
25
Serveer de goudbruine frietjes met het malse stuk kip en wat van de gemengde salade. Werk het gerecht af met de champignonsaus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Frietaardappelen
1.000 g
Kipfilets
4
Peper
Zout
Kipkruiden
Boter
Champignons
2 bakje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Tijm
Cognac
0,05 l
Witte wijn
0,1 l
Room
0,1 l
Ijsbergsla
0,25 krop
Roodlof
0,25 krop
Waterkers
0,5 bosjes
Peterselie
Lente-uien
4 stengel
Dragon
Olijfolie
1 scheutje
Dragonazijn
1 scheutje
Kipfilet met champignonsaus en frietjes
Het is en blijft een klassieker: goudbruine frieten met een stuk malse kip. In vele restaurants staat het op het kindermenu maar stiekem verlangen we er allemaal wel naar. Jeroen maakt deze klassieker met een heerlijk champignonsausje.Instructies
1
Verwarm de frietketel voor op 150 °C.
2
Verwarm de oven voor op 180 °C.
1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze in frieten met de hand of met de mandoline.
4
Spoel de frieten onder koud water en droog goed af.
5
Pocheer de frieten in de frietketel tot ze gaar zijn.
4 kipfilets, peper, zout, kipkruiden
6
Kruid de kip met een snuif zout, een draai van de pepermolen en wat kipkruiden.
boter
7
Verhit een grote pan met een klontje boter op het vuur.
8
Verwarm de ovenschaal voor in de oven.
9
Korst de kip aan in de pan.
10
Haal de frieten uit de frietketel als ze gaar zijn en laat afkoelen in de diepvries.
11
Verhoog de temperatuur van de frietketel naar 175 °C.
boter
12
Leg de kip in de verwarmde ovenschaal samen met een klontje boter. Laat ongeveer 10 minuten verder garen in de oven.
2 bakje champignons
13
Snijd de champignons in stukjes en bak ze in dezelfde pan waarin je de kip hebt aangekorst.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
14
Pel een sjalot en snipper fijn. Pel en kneus ook de knoflook. Stoof beiden mee aan bij de champignons.
tijm
15
Hak wat tijm fijn en voeg toe bij de rest.
0,05 l cognac
16
Giet de cognac bij de champignons en flambeer of laat uitkoken. Zo verdwijnt de alcohol uit de saus.
0,1 l witte wijn
17
Voeg ook een scheut witte wijn toe en laat uitkoken.
zout, peper
18
Kruid de saus met flink wat peper en een snuifje zout.
0,1 l Room
19
Voeg ten slotte de room toe en laat rustig pruttelen.
20
Haal de kip uit de oven, draai om en laat rusten onder wat zilverpapier.
0,25 krop ijsbergsla, 0,25 krop Roodlof
21
Spoel de sla en radicchio en snijd fijn.
0,5 bosjes Waterkers, peterselie, 4 stengel lente-uien, dragon
22
Voeg samen met de gewassen waterkers, peterselie en fijngesneden lente-ui en dragon in een mengkom.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje dragonazijn, zout, peper
23
Giet er wat olijfolie en dragonazijn over en kruid af met een snuif zout en een draai van de pepermolen.
zout
24
Bak de frieten goudbruin in de frietketel. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snuif zout.
25
Serveer de goudbruine frietjes met het malse stuk kip en wat van de gemengde salade. Werk het gerecht af met de champignonsaus.