Sodabrood met haringsalade
Sodabrood met haringsalade
Sodabrood met haringsalade
Sodabrood met haringsalade
Ingrediënten
4 personen
Tarwebloem
250 g
Speltbloem
250 g
Zout
Havermout
handvol
Bicarbonaat
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Karnemelk
0,4 l
Havermoutvlokken
30 g
Sjalotten
2
Natuurazijn
Bloemsuiker
2 el
Appel
1
Haringen
200 g
Dille
Peperbolletjes
1 el
Honing
3 el
Yoghurt
2 el
Graanmosterd
1 tl
Scherpe mosterd
1 tl
Peper
Benodigdheden
Een keukenmachine met kneedhaak, een rechthoekige bakvorm voor brood
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het sodabrood
1
Verwarm de oven voor tot 230 °C.
250 g tarwebloem, 250 g speltbloem, zout, handvol havermout, 1 el bicarbonaat, 1 scheutje olijfolie
2
Meng de tarwebloem met de speltbloem en een snuif zout. Doe er de havermout, het bicarbonaat en een scheutje olijfolie bij.
0,4 l karnemelk
3
Giet er beetje bij beetje de karnemelk bij en kneed minstens 10 minuten in de keukenmachine.
4
Vet een bakvorm in en bestuif met bloem. Leg het deeg in de vorm.
30 g havermoutvlokken
5
Maak de bovenkant van het deeg wat nat. Strooi er een handvol havermoutvlokken over.
6
Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven op 230 °C. Zet de temperatuur op 180 °C en laat 30 minuten verder bakken. Verstuif af en toe wat water over het brood.
De haringsalade
2 Sjalotten, natuurazijn, 2 el bloemsuiker
7
Pel en snipper de sjalotten. Giet er natuurazijn bij tot ze onder staan. Roer er de bloemsuiker door. Laat marineren.
1 appel
8
Schil de appel en snijd hem in blokjes. Laat marineren met de sjalot.
200 g haringen
9
Snijd de opgelegde haring in blokjes.
10
Giet de gemarineerde appel met sjalot door een zeef. Laat uitlekken.
dille
11
Snipper de dille.
1 el peperbolletjes
12
Kneus de roze peperbolletjes in een vijzel.
3 el honing, 2 el Yoghurt, 1 tl graanmosterd, 1 tl scherpe mosterd, peper, zout
13
Meng de haring met de sjalot en de appel. Doe er de peperbolletjes, de yoghurt, de honing en de twee soorten mosterd bij. Schep goed door elkaar. Breng op smaak met dille, een flinke snuif peper en een beetje zout.
Afwerken en serveren
14
Serveer het sodabrood met de haringsalade.
Het sodabrood
1
Verwarm de oven voor tot 230 °C.
250 g tarwebloem, 250 g speltbloem, zout, handvol havermout, 1 el bicarbonaat, 1 scheutje olijfolie
2
Meng de tarwebloem met de speltbloem en een snuif zout. Doe er de havermout, het bicarbonaat en een scheutje olijfolie bij.
0,4 l karnemelk
3
Giet er beetje bij beetje de karnemelk bij en kneed minstens 10 minuten in de keukenmachine.
4
Vet een bakvorm in en bestuif met bloem. Leg het deeg in de vorm.
30 g havermoutvlokken
5
Maak de bovenkant van het deeg wat nat. Strooi er een handvol havermoutvlokken over.
6
Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven op 230 °C. Zet de temperatuur op 180 °C en laat 30 minuten verder bakken. Verstuif af en toe wat water over het brood.
De haringsalade
2 Sjalotten, natuurazijn, 2 el bloemsuiker
7
Pel en snipper de sjalotten. Giet er natuurazijn bij tot ze onder staan. Roer er de bloemsuiker door. Laat marineren.
1 appel
8
Schil de appel en snijd hem in blokjes. Laat marineren met de sjalot.
200 g haringen
9
Snijd de opgelegde haring in blokjes.
10
Giet de gemarineerde appel met sjalot door een zeef. Laat uitlekken.
dille
11
Snipper de dille.
1 el peperbolletjes
12
Kneus de roze peperbolletjes in een vijzel.
3 el honing, 2 el Yoghurt, 1 tl graanmosterd, 1 tl scherpe mosterd, peper, zout
13
Meng de haring met de sjalot en de appel. Doe er de peperbolletjes, de yoghurt, de honing en de twee soorten mosterd bij. Schep goed door elkaar. Breng op smaak met dille, een flinke snuif peper en een beetje zout.
Afwerken en serveren
14
Serveer het sodabrood met de haringsalade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Tarwebloem
250 g
Speltbloem
250 g
Zout
Havermout
handvol
Bicarbonaat
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Karnemelk
0,4 l
Havermoutvlokken
30 g
Sjalotten
2
Natuurazijn
Bloemsuiker
2 el
Appel
1
Haringen
200 g
Dille
Peperbolletjes
1 el
Honing
3 el
Yoghurt
2 el
Graanmosterd
1 tl
Scherpe mosterd
1 tl
Peper
Sodabrood met haringsalade
Sodabrood wordt gemaakt op basis van karnemelk en bicarbonaat. Het is een heel gemakkelijk brood omdat je het niet moet doen rijzen. Heel lekker met zelfgemaakte haringsalade.Instructies
Het sodabrood
1
Verwarm de oven voor tot 230 °C.
250 g tarwebloem, 250 g speltbloem, zout, handvol havermout, 1 el bicarbonaat, 1 scheutje olijfolie
2
Meng de tarwebloem met de speltbloem en een snuif zout. Doe er de havermout, het bicarbonaat en een scheutje olijfolie bij.
0,4 l karnemelk
3
Giet er beetje bij beetje de karnemelk bij en kneed minstens 10 minuten in de keukenmachine.
4
Vet een bakvorm in en bestuif met bloem. Leg het deeg in de vorm.
30 g havermoutvlokken
5
Maak de bovenkant van het deeg wat nat. Strooi er een handvol havermoutvlokken over.
6
Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven op 230 °C. Zet de temperatuur op 180 °C en laat 30 minuten verder bakken. Verstuif af en toe wat water over het brood.
De haringsalade
2 Sjalotten, natuurazijn, 2 el bloemsuiker
7
Pel en snipper de sjalotten. Giet er natuurazijn bij tot ze onder staan. Roer er de bloemsuiker door. Laat marineren.
1 appel
8
Schil de appel en snijd hem in blokjes. Laat marineren met de sjalot.
200 g haringen
9
Snijd de opgelegde haring in blokjes.
10
Giet de gemarineerde appel met sjalot door een zeef. Laat uitlekken.
dille
11
Snipper de dille.
1 el peperbolletjes
12
Kneus de roze peperbolletjes in een vijzel.
3 el honing, 2 el Yoghurt, 1 tl graanmosterd, 1 tl scherpe mosterd, peper, zout
13
Meng de haring met de sjalot en de appel. Doe er de peperbolletjes, de yoghurt, de honing en de twee soorten mosterd bij. Schep goed door elkaar. Breng op smaak met dille, een flinke snuif peper en een beetje zout.
Afwerken en serveren
14
Serveer het sodabrood met de haringsalade.