dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Sodabrood met haringsalade (thumbnail)Sodabrood met haringsalade

Sodabrood met haringsalade

50m
20
-
2K
Recepten

Sodabrood met haringsalade

Sodabrood wordt gemaakt op basis van karnemelk en bicarbonaat. Het is een heel gemakkelijk brood omdat je het niet moet doen rijzen. Heel lekker met zelfgemaakte haringsalade.
Sodabrood met haringsalade (thumbnail)Sodabrood met haringsalade

Sodabrood met haringsalade

50m
20
-
2K
Recepten

Sodabrood met haringsalade

Sodabrood wordt gemaakt op basis van karnemelk en bicarbonaat. Het is een heel gemakkelijk brood omdat je het niet moet doen rijzen. Heel lekker met zelfgemaakte haringsalade.
Type gerechtOntbijt
Totale tijd50m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Tarwebloem
250 g
Speltbloem
250 g
Zout
Havermout
handvol
Bicarbonaat
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Karnemelk
0,4 l
Havermoutvlokken
30 g
Sjalotten
2
Natuurazijn
Bloemsuiker
2 el
Appel
1
Haringen
200 g
Dille
Peperbolletjes
1 el
Honing
3 el
Yoghurt
2 el
Graanmosterd
1 tl
Scherpe mosterd
1 tl
Peper

Benodigdheden

Een keukenmachine met kneedhaak, een rechthoekige bakvorm voor brood

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het sodabrood

1
Verwarm de oven voor tot 230 °C.
250 g tarwebloem, 250 g speltbloem, zout, handvol havermout, 1 el bicarbonaat, 1 scheutje olijfolie
2
Meng de tarwebloem met de speltbloem en een snuif zout. Doe er de havermout, het bicarbonaat en een scheutje olijfolie bij.
0,4 l karnemelk
3
Giet er beetje bij beetje de karnemelk bij en kneed minstens 10 minuten in de keukenmachine.
4
Vet een bakvorm in en bestuif met bloem. Leg het deeg in de vorm.
30 g havermoutvlokken
5
Maak de bovenkant van het deeg wat nat. Strooi er een handvol havermoutvlokken over.
6
Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven op 230 °C.  Zet de temperatuur op 180 °C en laat 30 minuten verder bakken. Verstuif af en toe wat water over het brood.

De haringsalade

2 Sjalotten, natuurazijn, 2 el bloemsuiker
7
Pel en snipper de sjalotten. Giet er natuurazijn bij tot ze onder staan. Roer er de bloemsuiker door. Laat marineren.
1 appel
8
Schil de appel en snijd hem in blokjes. Laat marineren met de sjalot.
200 g haringen
9
Snijd de opgelegde haring in blokjes.
10
Giet de gemarineerde appel met sjalot door een zeef. Laat uitlekken.
dille
11
Snipper de dille.
1 el peperbolletjes
12
Kneus de roze peperbolletjes in een vijzel.
3 el honing, 2 el Yoghurt, 1 tl graanmosterd, 1 tl scherpe mosterd, peper, zout
13
Meng de haring met de sjalot en de appel. Doe er de peperbolletjes, de yoghurt, de honing en de twee soorten mosterd bij. Schep goed door elkaar. Breng op smaak met dille, een flinke snuif peper en een beetje zout.

Afwerken en serveren

14
Serveer het sodabrood met de haringsalade.
1
Verwarm de oven voor tot 230 °C.
2
Meng de tarwebloem met de speltbloem en een snuif zout. Doe er de havermout, het bicarbonaat en een scheutje olijfolie bij.

Instructies

Het sodabrood

1
Verwarm de oven voor tot 230 °C.
250 g tarwebloem, 250 g speltbloem, zout, handvol havermout, 1 el bicarbonaat, 1 scheutje olijfolie
2
Meng de tarwebloem met de speltbloem en een snuif zout. Doe er de havermout, het bicarbonaat en een scheutje olijfolie bij.
0,4 l karnemelk
3
Giet er beetje bij beetje de karnemelk bij en kneed minstens 10 minuten in de keukenmachine.
4
Vet een bakvorm in en bestuif met bloem. Leg het deeg in de vorm.
30 g havermoutvlokken
5
Maak de bovenkant van het deeg wat nat. Strooi er een handvol havermoutvlokken over.
6
Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven op 230 °C.  Zet de temperatuur op 180 °C en laat 30 minuten verder bakken. Verstuif af en toe wat water over het brood.

De haringsalade

2 Sjalotten, natuurazijn, 2 el bloemsuiker
7
Pel en snipper de sjalotten. Giet er natuurazijn bij tot ze onder staan. Roer er de bloemsuiker door. Laat marineren.
1 appel
8
Schil de appel en snijd hem in blokjes. Laat marineren met de sjalot.
200 g haringen
9
Snijd de opgelegde haring in blokjes.
10
Giet de gemarineerde appel met sjalot door een zeef. Laat uitlekken.
dille
11
Snipper de dille.
1 el peperbolletjes
12
Kneus de roze peperbolletjes in een vijzel.
3 el honing, 2 el Yoghurt, 1 tl graanmosterd, 1 tl scherpe mosterd, peper, zout
13
Meng de haring met de sjalot en de appel. Doe er de peperbolletjes, de yoghurt, de honing en de twee soorten mosterd bij. Schep goed door elkaar. Breng op smaak met dille, een flinke snuif peper en een beetje zout.

Afwerken en serveren

14
Serveer het sodabrood met de haringsalade.
1
Verwarm de oven voor tot 230 °C.
2
Meng de tarwebloem met de speltbloem en een snuif zout. Doe er de havermout, het bicarbonaat en een scheutje olijfolie bij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Sodabrood met haringsalade (thumbnail)Sodabrood met haringsalade
4 personen
50m
Ingrediënten
Tarwebloem
250 g
Speltbloem
250 g
Zout
Havermout
handvol
Bicarbonaat
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Karnemelk
0,4 l
Havermoutvlokken
30 g
Sjalotten
2
Natuurazijn
Bloemsuiker
2 el
Appel
1
Haringen
200 g
Dille
Peperbolletjes
1 el
Honing
3 el
Yoghurt
2 el
Graanmosterd
1 tl
Scherpe mosterd
1 tl
Peper

Sodabrood met haringsalade

Sodabrood wordt gemaakt op basis van karnemelk en bicarbonaat. Het is een heel gemakkelijk brood omdat je het niet moet doen rijzen. Heel lekker met zelfgemaakte haringsalade.
Instructies

Het sodabrood

1
Verwarm de oven voor tot 230 °C.
250 g tarwebloem, 250 g speltbloem, zout, handvol havermout, 1 el bicarbonaat, 1 scheutje olijfolie
2
Meng de tarwebloem met de speltbloem en een snuif zout. Doe er de havermout, het bicarbonaat en een scheutje olijfolie bij.
0,4 l karnemelk
3
Giet er beetje bij beetje de karnemelk bij en kneed minstens 10 minuten in de keukenmachine.
4
Vet een bakvorm in en bestuif met bloem. Leg het deeg in de vorm.
30 g havermoutvlokken
5
Maak de bovenkant van het deeg wat nat. Strooi er een handvol havermoutvlokken over.
6
Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven op 230 °C.  Zet de temperatuur op 180 °C en laat 30 minuten verder bakken. Verstuif af en toe wat water over het brood.

De haringsalade

2 Sjalotten, natuurazijn, 2 el bloemsuiker
7
Pel en snipper de sjalotten. Giet er natuurazijn bij tot ze onder staan. Roer er de bloemsuiker door. Laat marineren.
1 appel
8
Schil de appel en snijd hem in blokjes. Laat marineren met de sjalot.
200 g haringen
9
Snijd de opgelegde haring in blokjes.
10
Giet de gemarineerde appel met sjalot door een zeef. Laat uitlekken.
dille
11
Snipper de dille.
1 el peperbolletjes
12
Kneus de roze peperbolletjes in een vijzel.
3 el honing, 2 el Yoghurt, 1 tl graanmosterd, 1 tl scherpe mosterd, peper, zout
13
Meng de haring met de sjalot en de appel. Doe er de peperbolletjes, de yoghurt, de honing en de twee soorten mosterd bij. Schep goed door elkaar. Breng op smaak met dille, een flinke snuif peper en een beetje zout.

Afwerken en serveren

14
Serveer het sodabrood met de haringsalade.