Nevzine met pekmez
Nevzine met pekmez
Notengebak van walnoot met druivenmelasseDruivenmelasse en noten, dat is nevzine 'in een notendop'. Dit gebak op basis van walnoot is een eenvoudig maar nationaal bekend nagerecht in Turkije. Het nagerecht wordt op smaak gebracht met pekmez, een suikersiroop met druivenmelasse als basis. De perfecte afsluiter van Jeroen zijn reis door dit fantastische land.
Nevzine met pekmez
Nevzine met pekmez
Notengebak van walnoot met druivenmelasseDruivenmelasse en noten, dat is nevzine 'in een notendop'. Dit gebak op basis van walnoot is een eenvoudig maar nationaal bekend nagerecht in Turkije. Het nagerecht wordt op smaak gebracht met pekmez, een suikersiroop met druivenmelasse als basis. De perfecte afsluiter van Jeroen zijn reis door dit fantastische land.
Ingrediënten
4 personen
Walnoten
310 g
Sesampastatahin
170 g
Natuuryoghurt
2 el
Bloem
350 g
Kristalsuiker
1 el
Kristalsuiker
225 g
Boter
150 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Ei
1
Water
250 g
Water
Pekmez
150 g
Citroen
1
Hazelnoten
100 g
Benodigdheden
Blender, weegschaal, blender, ovenschaal bakvorm, houten lepel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
310 g Walnoten
2
Maal de walnoten fijn in een blender.
170 g Sesampasta, 2 el natuuryoghurt
3
Weeg de tahin af in een kom en voeg er de yoghurt aan toe.
350 g bloem, 1 el kristalsuiker, 150 g boter, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
4
Voeg er de bloem en de suiker aan toe, gevolgd door de zachte boter toe, het zout en het bakpoeder.
1 ei
5
Doe als laatste het ei en de gemalen walnoten erbij en meng alles met je handen.
6
Boter een rechthoekige ovenschaal of bakvorm in en duw het deeg met je handen in de schaal. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik ligt.
7
Trek met een vork lijnen over het oppervlak van het deeg. Schuif de bakvorm 40 minuten in de oven op 175 °C.
250 g Water, 150 g pekmez, 125 g kristalsuiker, 1 citroen
8
Doe het water in een steelpan en voeg er de suiker, de pekmez en het citroensap aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat enkele minuten inkoken tot een dikke siroop.
100 g kristalsuiker, Water, 100 g hazelnoten
9
Breng de suiker en een scheut water aan de kook in een ander pannetje. Laat het meeste water verdampen. Voeg vervolgens de hazelnoten eraan toe, haal de pan van het vuur en blijf roeren met een houten lepel tot de suiker begint te korrelen.
10
Zet de pan met de noten weer op een zacht vuur en blijf roeren met de houten lepel tot de suiker weer begint te smelten en begint te kleuren.
11
Stort de gekaramelliseerde noten uit op een vel bakpapier en laat ze afkoelen en krokant worden.
12
Haal het gebak uit de oven, snijd het in vierkantjes in de bakvorm en laat nog even afkoelen. Giet daarna de siroop over het gebak en laat verder afkoelen.
13
Hak de gekaramelliseerde noten grof. Schep een stuk gebak op een bord en strooi er een lepel krokante nootjes over. Werk af met wat extra siroop.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
310 g Walnoten
2
Maal de walnoten fijn in een blender.
170 g Sesampasta, 2 el natuuryoghurt
3
Weeg de tahin af in een kom en voeg er de yoghurt aan toe.
350 g bloem, 1 el kristalsuiker, 150 g boter, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
4
Voeg er de bloem en de suiker aan toe, gevolgd door de zachte boter toe, het zout en het bakpoeder.
1 ei
5
Doe als laatste het ei en de gemalen walnoten erbij en meng alles met je handen.
6
Boter een rechthoekige ovenschaal of bakvorm in en duw het deeg met je handen in de schaal. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik ligt.
7
Trek met een vork lijnen over het oppervlak van het deeg. Schuif de bakvorm 40 minuten in de oven op 175 °C.
250 g Water, 150 g pekmez, 125 g kristalsuiker, 1 citroen
8
Doe het water in een steelpan en voeg er de suiker, de pekmez en het citroensap aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat enkele minuten inkoken tot een dikke siroop.
100 g kristalsuiker, Water, 100 g hazelnoten
9
Breng de suiker en een scheut water aan de kook in een ander pannetje. Laat het meeste water verdampen. Voeg vervolgens de hazelnoten eraan toe, haal de pan van het vuur en blijf roeren met een houten lepel tot de suiker begint te korrelen.
10
Zet de pan met de noten weer op een zacht vuur en blijf roeren met de houten lepel tot de suiker weer begint te smelten en begint te kleuren.
11
Stort de gekaramelliseerde noten uit op een vel bakpapier en laat ze afkoelen en krokant worden.
12
Haal het gebak uit de oven, snijd het in vierkantjes in de bakvorm en laat nog even afkoelen. Giet daarna de siroop over het gebak en laat verder afkoelen.
13
Hak de gekaramelliseerde noten grof. Schep een stuk gebak op een bord en strooi er een lepel krokante nootjes over. Werk af met wat extra siroop.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Walnoten
310 g
Sesampastatahin
170 g
Natuuryoghurt
2 el
Bloem
350 g
Kristalsuiker
1 el
Kristalsuiker
225 g
Boter
150 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Ei
1
Water
250 g
Water
Pekmez
150 g
Citroen
1
Hazelnoten
100 g
Nevzine met pekmez
Notengebak van walnoot met druivenmelasseDruivenmelasse en noten, dat is nevzine 'in een notendop'. Dit gebak op basis van walnoot is een eenvoudig maar nationaal bekend nagerecht in Turkije. Het nagerecht wordt op smaak gebracht met pekmez, een suikersiroop met druivenmelasse als basis. De perfecte afsluiter van Jeroen zijn reis door dit fantastische land.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
310 g Walnoten
2
Maal de walnoten fijn in een blender.
170 g Sesampasta, 2 el natuuryoghurt
3
Weeg de tahin af in een kom en voeg er de yoghurt aan toe.
350 g bloem, 1 el kristalsuiker, 150 g boter, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
4
Voeg er de bloem en de suiker aan toe, gevolgd door de zachte boter toe, het zout en het bakpoeder.
1 ei
5
Doe als laatste het ei en de gemalen walnoten erbij en meng alles met je handen.
6
Boter een rechthoekige ovenschaal of bakvorm in en duw het deeg met je handen in de schaal. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik ligt.
7
Trek met een vork lijnen over het oppervlak van het deeg. Schuif de bakvorm 40 minuten in de oven op 175 °C.
250 g Water, 150 g pekmez, 125 g kristalsuiker, 1 citroen
8
Doe het water in een steelpan en voeg er de suiker, de pekmez en het citroensap aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat enkele minuten inkoken tot een dikke siroop.
100 g kristalsuiker, Water, 100 g hazelnoten
9
Breng de suiker en een scheut water aan de kook in een ander pannetje. Laat het meeste water verdampen. Voeg vervolgens de hazelnoten eraan toe, haal de pan van het vuur en blijf roeren met een houten lepel tot de suiker begint te korrelen.
10
Zet de pan met de noten weer op een zacht vuur en blijf roeren met de houten lepel tot de suiker weer begint te smelten en begint te kleuren.
11
Stort de gekaramelliseerde noten uit op een vel bakpapier en laat ze afkoelen en krokant worden.
12
Haal het gebak uit de oven, snijd het in vierkantjes in de bakvorm en laat nog even afkoelen. Giet daarna de siroop over het gebak en laat verder afkoelen.
13
Hak de gekaramelliseerde noten grof. Schep een stuk gebak op een bord en strooi er een lepel krokante nootjes over. Werk af met wat extra siroop.