dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pappardelle met kip, chorizo en paprika (thumbnail)Pappardelle met kip, chorizo en paprika

Pappardelle met kip, chorizo en paprika

45m
17
100%
2.5K
Recepten

Pappardelle met kip, chorizo en paprika

Deze pasta is niet alleen lekker, hij ziet er ook mooi uit. Gebruik kippenvlees van de dijen. Het is mals en heeft meer smaak dan borstfilet.
Pappardelle met kip, chorizo en paprika (thumbnail)Pappardelle met kip, chorizo en paprika

Pappardelle met kip, chorizo en paprika

45m
17
100%
2.5K
Recepten

Pappardelle met kip, chorizo en paprika

Deze pasta is niet alleen lekker, hij ziet er ook mooi uit. Gebruik kippenvlees van de dijen. Het is mals en heeft meer smaak dan borstfilet.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling100%
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Paprika's
3
Olijfolie
Peper
Zout
Gedroogde oregano
Kippenvlees
400 g
Chorizo
200 g
Rode uien
2
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Courgette
1
Witte wijn
1 scheutje
Pappardelle
400 g
Spinazie
200 g
Provençaalse kruiden
Gerookt paprikapoeder
Parmezaanse kaas
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Pappardelle met kip, chorizo en paprika

1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
3 paprika's
2
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
olijfolie, peper, zout, gedroogde oregano
3
Leg de paprika’s in een ovenschaal en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper, zout en een flinke snuif gedroogde oregano.
4
Konfijt de paprika’s 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Verwarm intussen een flinke scheut olijfolie in hoge pan.
400 g kippenvlees
6
Snijd de kip in blokjes en kruid met peper en zout. Bak de kip in de olie.
200 g chorizo
7
Haal de kip uit de pan. Snijd de chorizo in stukjes en bak in dezelfde pan.
2 rode uien
8
Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen.
9
Haal de chorizo uit de pan en bak de uien in dezelfde pan.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de ui.
0,5 chilipeper
11
Snijd de chilipeper in dunne ringen en doe ze in de pan.
1 courgette
12
Snijd de courgette in blokjes. Bak ze met de uien.
13
Doe er de kip en de chorizo weer bij. Haal de paprika uit de oven en doe hem ook in de pan.
1 scheutje witte wijn
14
Deglaceer met een scheutje witte wijn (of water) en laat garen onder deksel.
400 g pappardelle
15
Breng water met een snuif zout aan de kook en kook de pasta beetgaar op ongeveer 8 minuten.
TIPJe kunt in plaats van pasta natuurlijk ook gekookte aardappelen gebruiken.
200 g spinazie, Provençaalse kruiden, gerookt paprikapoeder
16
Was de spinazie en laat uitlekken. Doe het in de pan. Kruid alles met Provençaalse kruiden, peper, zout en gerookt paprikapoeder.
17
Doe een pollepel van het kookwater van de pasta bij de saus.
18
Giet de pasta af en laat uitlekken.
Parmezaanse kaas
19
Meng de pasta met de saus en serveer met wat geraspte Parmezaan.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.

Instructies

Pappardelle met kip, chorizo en paprika

1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
3 paprika's
2
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
olijfolie, peper, zout, gedroogde oregano
3
Leg de paprika’s in een ovenschaal en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper, zout en een flinke snuif gedroogde oregano.
4
Konfijt de paprika’s 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Verwarm intussen een flinke scheut olijfolie in hoge pan.
400 g kippenvlees
6
Snijd de kip in blokjes en kruid met peper en zout. Bak de kip in de olie.
200 g chorizo
7
Haal de kip uit de pan. Snijd de chorizo in stukjes en bak in dezelfde pan.
2 rode uien
8
Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen.
9
Haal de chorizo uit de pan en bak de uien in dezelfde pan.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de ui.
0,5 chilipeper
11
Snijd de chilipeper in dunne ringen en doe ze in de pan.
1 courgette
12
Snijd de courgette in blokjes. Bak ze met de uien.
13
Doe er de kip en de chorizo weer bij. Haal de paprika uit de oven en doe hem ook in de pan.
1 scheutje witte wijn
14
Deglaceer met een scheutje witte wijn (of water) en laat garen onder deksel.
400 g pappardelle
15
Breng water met een snuif zout aan de kook en kook de pasta beetgaar op ongeveer 8 minuten.
TIPJe kunt in plaats van pasta natuurlijk ook gekookte aardappelen gebruiken.
200 g spinazie, Provençaalse kruiden, gerookt paprikapoeder
16
Was de spinazie en laat uitlekken. Doe het in de pan. Kruid alles met Provençaalse kruiden, peper, zout en gerookt paprikapoeder.
17
Doe een pollepel van het kookwater van de pasta bij de saus.
18
Giet de pasta af en laat uitlekken.
Parmezaanse kaas
19
Meng de pasta met de saus en serveer met wat geraspte Parmezaan.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pappardelle met kip, chorizo en paprika (thumbnail)Pappardelle met kip, chorizo en paprika
4 personen
45m
Ingrediënten
Paprika's
3
Olijfolie
Peper
Zout
Gedroogde oregano
Kippenvlees
400 g
Chorizo
200 g
Rode uien
2
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Courgette
1
Witte wijn
1 scheutje
Pappardelle
400 g
Spinazie
200 g
Provençaalse kruiden
Gerookt paprikapoeder
Parmezaanse kaas

Pappardelle met kip, chorizo en paprika

Deze pasta is niet alleen lekker, hij ziet er ook mooi uit. Gebruik kippenvlees van de dijen. Het is mals en heeft meer smaak dan borstfilet.
Instructies

Pappardelle met kip, chorizo en paprika

1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
3 paprika's
2
Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
olijfolie, peper, zout, gedroogde oregano
3
Leg de paprika’s in een ovenschaal en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper, zout en een flinke snuif gedroogde oregano.
4
Konfijt de paprika’s 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Verwarm intussen een flinke scheut olijfolie in hoge pan.
400 g kippenvlees
6
Snijd de kip in blokjes en kruid met peper en zout. Bak de kip in de olie.
200 g chorizo
7
Haal de kip uit de pan. Snijd de chorizo in stukjes en bak in dezelfde pan.
2 rode uien
8
Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen.
9
Haal de chorizo uit de pan en bak de uien in dezelfde pan.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de ui.
0,5 chilipeper
11
Snijd de chilipeper in dunne ringen en doe ze in de pan.
1 courgette
12
Snijd de courgette in blokjes. Bak ze met de uien.
13
Doe er de kip en de chorizo weer bij. Haal de paprika uit de oven en doe hem ook in de pan.
1 scheutje witte wijn
14
Deglaceer met een scheutje witte wijn (of water) en laat garen onder deksel.
400 g pappardelle
15
Breng water met een snuif zout aan de kook en kook de pasta beetgaar op ongeveer 8 minuten.
TIPJe kunt in plaats van pasta natuurlijk ook gekookte aardappelen gebruiken.
200 g spinazie, Provençaalse kruiden, gerookt paprikapoeder
16
Was de spinazie en laat uitlekken. Doe het in de pan. Kruid alles met Provençaalse kruiden, peper, zout en gerookt paprikapoeder.
17
Doe een pollepel van het kookwater van de pasta bij de saus.
18
Giet de pasta af en laat uitlekken.
Parmezaanse kaas
19
Meng de pasta met de saus en serveer met wat geraspte Parmezaan.