Havermoutpannenkoeken met gemarineerde bramen en amandelpudding
Havermoutpannenkoeken met gemarineerde bramen en amandelpudding
Havermoutpannenkoeken met gemarineerde bramen en amandelpudding
Havermoutpannenkoeken met gemarineerde bramen en amandelpudding
Ingrediënten
4 personen
Havermout
100 g
Bloem
100 g
Amandelmelk
1 liter
Eieren
6
Zout
1 snuifje
Boter
60 g
Boter
1 een klontje
Amandelmeel
80 g
Vanillesuiker
75 g
Puddingpoeder
40 g
Amandelextract
Rode porto
0,1 l
Witte suiker
3 el
Braambessen
600 g
Amandelschilfers
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Bloemsuiker
Benodigdheden
Blender, blender, zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de havermoutpannenkoeken
100 g havermout
1
Laat een pan warm worden op het vuur en rooster de vlokken havermout (droog) in de hete pan.
100 g bloem, 0,5 liter amandelmelk, 2 eieren, 1 snuifje zout
2
Mix de bloem en de havermoutvlokken fijn in een blender. Voeg de helft van de amandelmelk, de eieren en een snuif zout toe. Mix opnieuw fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
60 g boter
3
Laat de boter smelten. Voeg toe aan het beslag.
1 een klontje boter
4
Bak de pannenkoeken in een met boter ingevette pan.
Voor de amandelpudding
0,5 liter amandelmelk, 80 g amandelmeel
5
Breng de andere helft van de amandelmelk aan de kook op een middelhoog vuur. Voeg het amandelmeel toe en laat verder koken.
4 eieren, 75 g vanillesuiker, 40 g puddingpoeder
6
Scheid vier eierdooiers. Voeg hierbij de vanillesuiker en het puddingpoeder, en meng alles onder elkaar.
7
Haal de amandelmelk kort van het vuur en zeef het amandelmeel eruit. Voeg de gezeefde melk bij het beslag en zet het geheel terug op een laag vuur.
TIPLaat het beslag niet doorkoken, want dan gaat het schiften.
amandelextract
8
Blijf in het beslag roeren. Voeg het amandelextract toe.
9
Haal de amandelpudding van het vuur. Plaats een folie aansluitend over de pudding zodat er geen lucht meer aankomt. Laat afkoelen in de koelkast.
Voor de afwerking
0,1 l rode porto, 3 el witte suiker, 600 g Braambessen
10
Plaats de porto op het vuur. Voeg de suiker en de bramen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes inkoken.
2 el amandelschilfers, 1 scheutje olijfolie
11
Rooster de amandelschilfers in een scheut olijfolie.
bloemsuiker
12
Smeer de afgekoelde amandelpudding op de helft van de havermoutpannenkoek. Vouw de pannenkoek toe en werk af met wat gemarineerde bramen, gekleurde amandelschilfers en bloemsuiker.
1
Laat een pan warm worden op het vuur en rooster de vlokken havermout (droog) in de hete pan.
2
Mix de bloem en de havermoutvlokken fijn in een blender. Voeg de helft van de amandelmelk, de eieren en een snuif zout toe. Mix opnieuw fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Voor de havermoutpannenkoeken
100 g havermout
1
Laat een pan warm worden op het vuur en rooster de vlokken havermout (droog) in de hete pan.
100 g bloem, 0,5 liter amandelmelk, 2 eieren, 1 snuifje zout
2
Mix de bloem en de havermoutvlokken fijn in een blender. Voeg de helft van de amandelmelk, de eieren en een snuif zout toe. Mix opnieuw fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
60 g boter
3
Laat de boter smelten. Voeg toe aan het beslag.
1 een klontje boter
4
Bak de pannenkoeken in een met boter ingevette pan.
Voor de amandelpudding
0,5 liter amandelmelk, 80 g amandelmeel
5
Breng de andere helft van de amandelmelk aan de kook op een middelhoog vuur. Voeg het amandelmeel toe en laat verder koken.
4 eieren, 75 g vanillesuiker, 40 g puddingpoeder
6
Scheid vier eierdooiers. Voeg hierbij de vanillesuiker en het puddingpoeder, en meng alles onder elkaar.
7
Haal de amandelmelk kort van het vuur en zeef het amandelmeel eruit. Voeg de gezeefde melk bij het beslag en zet het geheel terug op een laag vuur.
TIPLaat het beslag niet doorkoken, want dan gaat het schiften.
amandelextract
8
Blijf in het beslag roeren. Voeg het amandelextract toe.
9
Haal de amandelpudding van het vuur. Plaats een folie aansluitend over de pudding zodat er geen lucht meer aankomt. Laat afkoelen in de koelkast.
Voor de afwerking
0,1 l rode porto, 3 el witte suiker, 600 g Braambessen
10
Plaats de porto op het vuur. Voeg de suiker en de bramen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes inkoken.
2 el amandelschilfers, 1 scheutje olijfolie
11
Rooster de amandelschilfers in een scheut olijfolie.
bloemsuiker
12
Smeer de afgekoelde amandelpudding op de helft van de havermoutpannenkoek. Vouw de pannenkoek toe en werk af met wat gemarineerde bramen, gekleurde amandelschilfers en bloemsuiker.
1
Laat een pan warm worden op het vuur en rooster de vlokken havermout (droog) in de hete pan.
2
Mix de bloem en de havermoutvlokken fijn in een blender. Voeg de helft van de amandelmelk, de eieren en een snuif zout toe. Mix opnieuw fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Havermout
100 g
Bloem
100 g
Amandelmelk
1 liter
Eieren
6
Zout
1 snuifje
Boter
60 g
Boter
1 een klontje
Amandelmeel
80 g
Vanillesuiker
75 g
Puddingpoeder
40 g
Amandelextract
Rode porto
0,1 l
Witte suiker
3 el
Braambessen
600 g
Amandelschilfers
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Bloemsuiker
Havermoutpannenkoeken met gemarineerde bramen en amandelpudding
Met pannenkoeken is het altijd feest. Deze keer bakt Jeroen verse havermoutpannenkoeken. Hij doet er een schepje van in porto gemarineerde braambessen en een zalige amandelpudding bovenop. Een feest voor jong en oud!Instructies
Voor de havermoutpannenkoeken
100 g havermout
1
Laat een pan warm worden op het vuur en rooster de vlokken havermout (droog) in de hete pan.
100 g bloem, 0,5 liter amandelmelk, 2 eieren, 1 snuifje zout
2
Mix de bloem en de havermoutvlokken fijn in een blender. Voeg de helft van de amandelmelk, de eieren en een snuif zout toe. Mix opnieuw fijn.
60 g boter
3
Laat de boter smelten. Voeg toe aan het beslag.
1 een klontje boter
4
Bak de pannenkoeken in een met boter ingevette pan.
Voor de amandelpudding
0,5 liter amandelmelk, 80 g amandelmeel
5
Breng de andere helft van de amandelmelk aan de kook op een middelhoog vuur. Voeg het amandelmeel toe en laat verder koken.
4 eieren, 75 g vanillesuiker, 40 g puddingpoeder
6
Scheid vier eierdooiers. Voeg hierbij de vanillesuiker en het puddingpoeder, en meng alles onder elkaar.
7
Haal de amandelmelk kort van het vuur en zeef het amandelmeel eruit. Voeg de gezeefde melk bij het beslag en zet het geheel terug op een laag vuur.
TIPLaat het beslag niet doorkoken, want dan gaat het schiften.
amandelextract
8
Blijf in het beslag roeren. Voeg het amandelextract toe.
9
Haal de amandelpudding van het vuur. Plaats een folie aansluitend over de pudding zodat er geen lucht meer aankomt. Laat afkoelen in de koelkast.
Voor de afwerking
0,1 l rode porto, 3 el witte suiker, 600 g Braambessen
10
Plaats de porto op het vuur. Voeg de suiker en de bramen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes inkoken.
2 el amandelschilfers, 1 scheutje olijfolie
11
Rooster de amandelschilfers in een scheut olijfolie.
bloemsuiker
12
Smeer de afgekoelde amandelpudding op de helft van de havermoutpannenkoek. Vouw de pannenkoek toe en werk af met wat gemarineerde bramen, gekleurde amandelschilfers en bloemsuiker.