dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ropa Vieja (thumbnail)Ropa Vieja

Ropa Vieja

45m
22
-
1.8K
Recepten

Ropa Vieja

Moros y cristianos is de Cubaanse versie van rijst met zwarte bonen. Je kunt het in zo goed als elk restaurant in Cuba krijgen. Jeroen maakt er Ropa Vieja bij. Letterlijk vertaald betekent de naam ‘oude kleren’, maar het is traag gegaard rundvlees dat in stukken uit elkaar valt na het garen.
Ropa Vieja (thumbnail)Ropa Vieja

Ropa Vieja

45m
22
-
1.8K
Recepten

Ropa Vieja

Moros y cristianos is de Cubaanse versie van rijst met zwarte bonen. Je kunt het in zo goed als elk restaurant in Cuba krijgen. Jeroen maakt er Ropa Vieja bij. Letterlijk vertaald betekent de naam ‘oude kleren’, maar het is traag gegaard rundvlees dat in stukken uit elkaar valt na het garen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
0,2 l
Boter
Bavette
800 g
Peper
Zout
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Rode paprika's
3
Gerookt paprikapoeder
Komijn
Tomatenpuree
70 g
Tomatenblokjes
800 g
Tijm
Laurier
Olijven
200 g
Kappertjes
50 g
Olijfolie
Sjalotten
2
Sambal
1 tl
Bonen
800 g
Rijst
250 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Ropa Vieja

0,2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
boter
3
Smelt een klont boter in een stoofpot.
800 g bavette, peper, zout
4
Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het rondom in de boter.
2 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
6
Haal het vlees uit de stoofpot. Bak de uien in dezelfde vetstof.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de pulp bij de uien.
1 chilipeper
8
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Doe de chili ook in de stoofpot.
3 rode paprika's
9
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd ze in reepjes en stoof ze mee aan.
gerookt paprikapoeder, komijn
10
Kruid de groenten met gerookt paprikapoeder en een flinke snuif komijn.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes
11
Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken. Voeg er dan de tomatenblokjes uit blik aan toe.
tijm, laurier
12
Leg het vlees weer in de stoofpot. Giet er de bouillon bij tot het vlees onder staat. Kruid met zout, tijm en laurier.
200 g olijven, 50 g kappertjes
13
Doe er de ontpitte olijven en de kappertjes bij. Zet een deksel op de pan en laat 3 uur garen in de voorverwarmde oven.

De bonen

olijfolie
14
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2 Sjalotten
15
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
1 tl sambal
16
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp bij de sjalotten. Voeg er de sambal aan toe.
800 g bonen
17
Giet wat vocht uit de blikken met bonen. Doe de bonen met een beetje vocht bij de sjalotten. Kruid met zout en komijn.

Afwerken en serveren

250 g rijst
18
Kook de rijst gaar in gezouten water.
19
Haal de stoofpot uit de oven. Haal het vlees eruit en trek het in draadjes. Doe het weer bij de groenten.
20
Giet de rijst af.
21
Dienaar van oude kleren ontmoette Moren en Christenen.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Instructies

Ropa Vieja

0,2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
boter
3
Smelt een klont boter in een stoofpot.
800 g bavette, peper, zout
4
Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het rondom in de boter.
2 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
6
Haal het vlees uit de stoofpot. Bak de uien in dezelfde vetstof.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de pulp bij de uien.
1 chilipeper
8
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Doe de chili ook in de stoofpot.
3 rode paprika's
9
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd ze in reepjes en stoof ze mee aan.
gerookt paprikapoeder, komijn
10
Kruid de groenten met gerookt paprikapoeder en een flinke snuif komijn.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes
11
Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken. Voeg er dan de tomatenblokjes uit blik aan toe.
tijm, laurier
12
Leg het vlees weer in de stoofpot. Giet er de bouillon bij tot het vlees onder staat. Kruid met zout, tijm en laurier.
200 g olijven, 50 g kappertjes
13
Doe er de ontpitte olijven en de kappertjes bij. Zet een deksel op de pan en laat 3 uur garen in de voorverwarmde oven.

De bonen

olijfolie
14
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2 Sjalotten
15
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
1 tl sambal
16
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp bij de sjalotten. Voeg er de sambal aan toe.
800 g bonen
17
Giet wat vocht uit de blikken met bonen. Doe de bonen met een beetje vocht bij de sjalotten. Kruid met zout en komijn.

Afwerken en serveren

250 g rijst
18
Kook de rijst gaar in gezouten water.
19
Haal de stoofpot uit de oven. Haal het vlees eruit en trek het in draadjes. Doe het weer bij de groenten.
20
Giet de rijst af.
21
Dienaar van oude kleren ontmoette Moren en Christenen.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ropa Vieja (thumbnail)Ropa Vieja
4 personen
45m
Ingrediënten
Groentebouillon
0,2 l
Boter
Bavette
800 g
Peper
Zout
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Rode paprika's
3
Gerookt paprikapoeder
Komijn
Tomatenpuree
70 g
Tomatenblokjes
800 g
Tijm
Laurier
Olijven
200 g
Kappertjes
50 g
Olijfolie
Sjalotten
2
Sambal
1 tl
Bonen
800 g
Rijst
250 g

Ropa Vieja

Moros y cristianos is de Cubaanse versie van rijst met zwarte bonen. Je kunt het in zo goed als elk restaurant in Cuba krijgen. Jeroen maakt er Ropa Vieja bij. Letterlijk vertaald betekent de naam ‘oude kleren’, maar het is traag gegaard rundvlees dat in stukken uit elkaar valt na het garen.
Instructies

Ropa Vieja

0,2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
boter
3
Smelt een klont boter in een stoofpot.
800 g bavette, peper, zout
4
Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het rondom in de boter.
2 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
6
Haal het vlees uit de stoofpot. Bak de uien in dezelfde vetstof.
2 teentjes Look
7
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de pulp bij de uien.
1 chilipeper
8
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Doe de chili ook in de stoofpot.
3 rode paprika's
9
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd ze in reepjes en stoof ze mee aan.
gerookt paprikapoeder, komijn
10
Kruid de groenten met gerookt paprikapoeder en een flinke snuif komijn.
70 g Tomatenpuree, 800 g Tomatenblokjes
11
Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken. Voeg er dan de tomatenblokjes uit blik aan toe.
tijm, laurier
12
Leg het vlees weer in de stoofpot. Giet er de bouillon bij tot het vlees onder staat. Kruid met zout, tijm en laurier.
200 g olijven, 50 g kappertjes
13
Doe er de ontpitte olijven en de kappertjes bij. Zet een deksel op de pan en laat 3 uur garen in de voorverwarmde oven.

De bonen

olijfolie
14
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2 Sjalotten
15
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
1 tl sambal
16
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de pulp bij de sjalotten. Voeg er de sambal aan toe.
800 g bonen
17
Giet wat vocht uit de blikken met bonen. Doe de bonen met een beetje vocht bij de sjalotten. Kruid met zout en komijn.

Afwerken en serveren

250 g rijst
18
Kook de rijst gaar in gezouten water.
19
Haal de stoofpot uit de oven. Haal het vlees eruit en trek het in draadjes. Doe het weer bij de groenten.
20
Giet de rijst af.
21
Dienaar van oude kleren ontmoette Moren en Christenen.