dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lasagne met ragù en aubergine (thumbnail)Lasagne met ragù en aubergine

Lasagne met ragù en aubergine

4u
19
-
2.7K
Recepten

Lasagne met ragù en aubergine

De Italiaanse keuken vertrekt vanuit een pure eenvoud waar Jeroen zo dol op is. Deze sobere, maar heerlijke lasagne is daar geen uitzondering op. Laat de ragù van paleron zo lang mogelijk garen in de oven voor een lasagne boordevol smaak.
Lasagne met ragù en aubergine (thumbnail)Lasagne met ragù en aubergine

Lasagne met ragù en aubergine

4u
19
-
2.7K
Recepten

Lasagne met ragù en aubergine

De Italiaanse keuken vertrekt vanuit een pure eenvoud waar Jeroen zo dol op is. Deze sobere, maar heerlijke lasagne is daar geen uitzondering op. Laat de ragù van paleron zo lang mogelijk garen in de oven voor een lasagne boordevol smaak.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd4u
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Ajuinen
2
Selder
4 stengel
Look
4 teentjes
Wortels
3
Paleron
1.000 g
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
Tomatenpuree
1 een flinke eetlepel
Bloem
2 el
Rode wijn
0,4 l
Peper
Zout
Tomatenblokjes
1 blik
Tomaten passata
0,3 l
Aubergine
3
Parmezaanse kaas
Lasagnevellen
24

Benodigdheden

Ruime ovenschaal

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 130°C.
olijfolie
2
Zet een grote casserole op het vuur en verwarm er de olijfolie in.
2 ajuinen
3
Snijd de uien fijn en stoof ze aan in de hete vetstof op een hoog vuur.
4 stengel selder
4
Snijd enkele stengels selder aan en snijd ze fijn. Laat meestoven met de uien. Zet het vuur onder de casserole iets zachter.
2 teentjes Look, 3 Wortels
5
Pel en snijd de teentjes look fijn. Schil en snijd ook de wortelen fijn. Voeg de groenten toe aan de casserole.
1.000 g paleron
6
Snijd het vlees fijn en doe bij de stovende groenten. Laat het geheel even stoven.
tijm, rozemarijn, laurierblaadjes
7
Maak een bouquet garni van tijm, rozemarijn en laurier. Voeg het toe aan de casserole.
1 een flinke eetlepel Tomatenpuree, 2 el bloem
8
Doe er eerst de tomatenpuree bij, gevolgd door de bloem.
0,4 l rode wijn, peper, zout
9
Blus het geheel met de rode wijn en kruid bij met peper en zout.
1 blik Tomatenblokjes, 0,3 l Tomaten passata
10
Voeg er de tomatenblokjes aan toe, gevolgd door de pasata. Laat de ragù  ongeveer 3 uur garen in de oven.
3 aubergine
11
Snijd de aubergines in schijfjes en bak ze in olijfolie.
olijfolie
12
Zet een pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
2 teentjes Look, rozemarijn
13
Pel en duw de teentjes look plat. Voeg ze in hun geheel met de takjes rozemarijn toe aan de pan met aubergines.
14
Haal de aubergines van het vuur en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
15
Haal de ragù uit de oven. Verhoog de temperatuur naar 180°C.
olijfolie
16
Neem een ruime ovenschotel en vet er de bodem van in met olijfolie.
Parmezaanse kaas, 24 lasagnevellen
17
Bouw de lasagne op. Start met een laagje lasagnevellen, lepel er wat van de ragù bovenop. Schik daar de aubergineschijfjes op en strooi er de parmezaan over. Herhaal deze stap tot de ovenschaal gevuld is.
18
Schuif de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten.
1
Verwarm de oven voor op 130°C.
2
Zet een grote casserole op het vuur en verwarm er de olijfolie in.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 130°C.
olijfolie
2
Zet een grote casserole op het vuur en verwarm er de olijfolie in.
2 ajuinen
3
Snijd de uien fijn en stoof ze aan in de hete vetstof op een hoog vuur.
4 stengel selder
4
Snijd enkele stengels selder aan en snijd ze fijn. Laat meestoven met de uien. Zet het vuur onder de casserole iets zachter.
2 teentjes Look, 3 Wortels
5
Pel en snijd de teentjes look fijn. Schil en snijd ook de wortelen fijn. Voeg de groenten toe aan de casserole.
1.000 g paleron
6
Snijd het vlees fijn en doe bij de stovende groenten. Laat het geheel even stoven.
tijm, rozemarijn, laurierblaadjes
7
Maak een bouquet garni van tijm, rozemarijn en laurier. Voeg het toe aan de casserole.
1 een flinke eetlepel Tomatenpuree, 2 el bloem
8
Doe er eerst de tomatenpuree bij, gevolgd door de bloem.
0,4 l rode wijn, peper, zout
9
Blus het geheel met de rode wijn en kruid bij met peper en zout.
1 blik Tomatenblokjes, 0,3 l Tomaten passata
10
Voeg er de tomatenblokjes aan toe, gevolgd door de pasata. Laat de ragù  ongeveer 3 uur garen in de oven.
3 aubergine
11
Snijd de aubergines in schijfjes en bak ze in olijfolie.
olijfolie
12
Zet een pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
2 teentjes Look, rozemarijn
13
Pel en duw de teentjes look plat. Voeg ze in hun geheel met de takjes rozemarijn toe aan de pan met aubergines.
14
Haal de aubergines van het vuur en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
15
Haal de ragù uit de oven. Verhoog de temperatuur naar 180°C.
olijfolie
16
Neem een ruime ovenschotel en vet er de bodem van in met olijfolie.
Parmezaanse kaas, 24 lasagnevellen
17
Bouw de lasagne op. Start met een laagje lasagnevellen, lepel er wat van de ragù bovenop. Schik daar de aubergineschijfjes op en strooi er de parmezaan over. Herhaal deze stap tot de ovenschaal gevuld is.
18
Schuif de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten.
1
Verwarm de oven voor op 130°C.
2
Zet een grote casserole op het vuur en verwarm er de olijfolie in.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lasagne met ragù en aubergine (thumbnail)Lasagne met ragù en aubergine
4 personen
4u
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
2
Selder
4 stengel
Look
4 teentjes
Wortels
3
Paleron
1.000 g
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
Tomatenpuree
1 een flinke eetlepel
Bloem
2 el
Rode wijn
0,4 l
Peper
Zout
Tomatenblokjes
1 blik
Tomaten passata
0,3 l
Aubergine
3
Parmezaanse kaas
Lasagnevellen
24

Lasagne met ragù en aubergine

De Italiaanse keuken vertrekt vanuit een pure eenvoud waar Jeroen zo dol op is. Deze sobere, maar heerlijke lasagne is daar geen uitzondering op. Laat de ragù van paleron zo lang mogelijk garen in de oven voor een lasagne boordevol smaak.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 130°C.
olijfolie
2
Zet een grote casserole op het vuur en verwarm er de olijfolie in.
2 ajuinen
3
Snijd de uien fijn en stoof ze aan in de hete vetstof op een hoog vuur.
4 stengel selder
4
Snijd enkele stengels selder aan en snijd ze fijn. Laat meestoven met de uien. Zet het vuur onder de casserole iets zachter.
2 teentjes Look, 3 Wortels
5
Pel en snijd de teentjes look fijn. Schil en snijd ook de wortelen fijn. Voeg de groenten toe aan de casserole.
1.000 g paleron
6
Snijd het vlees fijn en doe bij de stovende groenten. Laat het geheel even stoven.
tijm, rozemarijn, laurierblaadjes
7
Maak een bouquet garni van tijm, rozemarijn en laurier. Voeg het toe aan de casserole.
1 een flinke eetlepel Tomatenpuree, 2 el bloem
8
Doe er eerst de tomatenpuree bij, gevolgd door de bloem.
0,4 l rode wijn, peper, zout
9
Blus het geheel met de rode wijn en kruid bij met peper en zout.
1 blik Tomatenblokjes, 0,3 l Tomaten passata
10
Voeg er de tomatenblokjes aan toe, gevolgd door de pasata. Laat de ragù  ongeveer 3 uur garen in de oven.
3 aubergine
11
Snijd de aubergines in schijfjes en bak ze in olijfolie.
olijfolie
12
Zet een pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
2 teentjes Look, rozemarijn
13
Pel en duw de teentjes look plat. Voeg ze in hun geheel met de takjes rozemarijn toe aan de pan met aubergines.
14
Haal de aubergines van het vuur en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
15
Haal de ragù uit de oven. Verhoog de temperatuur naar 180°C.
olijfolie
16
Neem een ruime ovenschotel en vet er de bodem van in met olijfolie.
Parmezaanse kaas, 24 lasagnevellen
17
Bouw de lasagne op. Start met een laagje lasagnevellen, lepel er wat van de ragù bovenop. Schik daar de aubergineschijfjes op en strooi er de parmezaan over. Herhaal deze stap tot de ovenschaal gevuld is.
18
Schuif de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten.