dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème (thumbnail)Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème

Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème

40m
14
-
1.5K
Recepten

Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème

Goudbrasem valt prima te combineren met venkel. Het bewijs proef je hier! Jeroen maakt een puur gerecht van rauw versneden dorade, een knapperige salade en een romige crème van avocado. Serveer er pan Catalan bij.
Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème (thumbnail)Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème

Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème

40m
14
-
1.5K
Recepten

Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème

Goudbrasem valt prima te combineren met venkel. Het bewijs proef je hier! Jeroen maakt een puur gerecht van rauw versneden dorade, een knapperige salade en een romige crème van avocado. Serveer er pan Catalan bij.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Venkels
0,5
Lente-uien
3 stengels
Rode chilipeper
1
Goudbrasems
600 g
Limoen
1
Olijfolie
Peper
Zout
Avocado's
2
Zure room
3 el
Stokbroden
0,5
Look
1 teentje
Mini-trostomaatjes
4
Koriander

Benodigdheden

Hakmolen, een barbecue, een mandoline, een hakmolen, een schone keukenhanddoek, een ronde uitsteekvorm

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
0,5 venkels
2
Snijd de venkel in lange dunne slierten met de mandoline. Leg ze in het ijswater.
3 stengels lente-uien, 1 rode chilipeper
3
Snijd het groen van de lente-uien in julienne. Snijd de chilipeper middendoor, verwijder de zaadjes en hak de peper in julienne. Leg de lente-ui en chilipeper in het ijswater.
600 g goudbrasems
4
Snijd het vel van de goudbrasemfilets met een scherp mes. Snijd de filets in brunoise en maak er zo een tartaar van.
1 limoen, olijfolie, peper, zout
5
Doe de vistartaar in een kom. Rasp er de zeste van 1/3 limoen bij. Knijp er een kwartje limoen over uit en besprenkel met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
6
Roer goed door elkaar en laat even marineren.

De avocadocrème

2 avocado's
7
Pel de avocado’s, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in de hakmolen.
3 el Zure room, olijfolie, peper, zout
8
Doe er de zure room bij en het sap van een kwartje limoen. Giet er een scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Mix tot crème.

De pan Catalan

0,5 stokbroden, 1 teentje Look
9
Snijd het stokbrood in toastjes. Wrijf ze langs beide kanten in met een gepeld teentje knoflook.
olijfolie
10
Besprenkel de toastjes met olijfolie en gril ze kort op de barbecue langs beide kanten.
4 mini-trostomaatjes
11
Halveer de tomaatjes en duw ze “leeg” op de toastjes.

Afwerken en serveren

12
Laat de groenten uitlekken op een schone keukenhanddoek.
13
Lepel wat avocadocrème op een bord. Vul een ronde uitsteekvorm met de tartaar van vis en duw goed aan.
koriander, olijfolie
14
Leg er wat groenten bovenop en werk af met olijfolie en enkele pluksels koriander. Serveer met de pan Catalan.
1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
2
Snijd de venkel in lange dunne slierten met de mandoline. Leg ze in het ijswater.

Instructies

1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
0,5 venkels
2
Snijd de venkel in lange dunne slierten met de mandoline. Leg ze in het ijswater.
3 stengels lente-uien, 1 rode chilipeper
3
Snijd het groen van de lente-uien in julienne. Snijd de chilipeper middendoor, verwijder de zaadjes en hak de peper in julienne. Leg de lente-ui en chilipeper in het ijswater.
600 g goudbrasems
4
Snijd het vel van de goudbrasemfilets met een scherp mes. Snijd de filets in brunoise en maak er zo een tartaar van.
1 limoen, olijfolie, peper, zout
5
Doe de vistartaar in een kom. Rasp er de zeste van 1/3 limoen bij. Knijp er een kwartje limoen over uit en besprenkel met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
6
Roer goed door elkaar en laat even marineren.

De avocadocrème

2 avocado's
7
Pel de avocado’s, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in de hakmolen.
3 el Zure room, olijfolie, peper, zout
8
Doe er de zure room bij en het sap van een kwartje limoen. Giet er een scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Mix tot crème.

De pan Catalan

0,5 stokbroden, 1 teentje Look
9
Snijd het stokbrood in toastjes. Wrijf ze langs beide kanten in met een gepeld teentje knoflook.
olijfolie
10
Besprenkel de toastjes met olijfolie en gril ze kort op de barbecue langs beide kanten.
4 mini-trostomaatjes
11
Halveer de tomaatjes en duw ze “leeg” op de toastjes.

Afwerken en serveren

12
Laat de groenten uitlekken op een schone keukenhanddoek.
13
Lepel wat avocadocrème op een bord. Vul een ronde uitsteekvorm met de tartaar van vis en duw goed aan.
koriander, olijfolie
14
Leg er wat groenten bovenop en werk af met olijfolie en enkele pluksels koriander. Serveer met de pan Catalan.
1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
2
Snijd de venkel in lange dunne slierten met de mandoline. Leg ze in het ijswater.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème (thumbnail)Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème
4 personen
40m
Ingrediënten
Venkels
0,5
Lente-uien
3 stengels
Rode chilipeper
1
Goudbrasems
600 g
Limoen
1
Olijfolie
Peper
Zout
Avocado's
2
Zure room
3 el
Stokbroden
0,5
Look
1 teentje
Mini-trostomaatjes
4
Koriander

Tartaar van goudbrasem met venkelsalade en avocadocrème

Goudbrasem valt prima te combineren met venkel. Het bewijs proef je hier! Jeroen maakt een puur gerecht van rauw versneden dorade, een knapperige salade en een romige crème van avocado. Serveer er pan Catalan bij.
Instructies
1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
0,5 venkels
2
Snijd de venkel in lange dunne slierten met de mandoline. Leg ze in het ijswater.
3 stengels lente-uien, 1 rode chilipeper
3
Snijd het groen van de lente-uien in julienne. Snijd de chilipeper middendoor, verwijder de zaadjes en hak de peper in julienne. Leg de lente-ui en chilipeper in het ijswater.
600 g goudbrasems
4
Snijd het vel van de goudbrasemfilets met een scherp mes. Snijd de filets in brunoise en maak er zo een tartaar van.
1 limoen, olijfolie, peper, zout
5
Doe de vistartaar in een kom. Rasp er de zeste van 1/3 limoen bij. Knijp er een kwartje limoen over uit en besprenkel met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
6
Roer goed door elkaar en laat even marineren.

De avocadocrème

2 avocado's
7
Pel de avocado’s, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in de hakmolen.
3 el Zure room, olijfolie, peper, zout
8
Doe er de zure room bij en het sap van een kwartje limoen. Giet er een scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Mix tot crème.

De pan Catalan

0,5 stokbroden, 1 teentje Look
9
Snijd het stokbrood in toastjes. Wrijf ze langs beide kanten in met een gepeld teentje knoflook.
olijfolie
10
Besprenkel de toastjes met olijfolie en gril ze kort op de barbecue langs beide kanten.
4 mini-trostomaatjes
11
Halveer de tomaatjes en duw ze “leeg” op de toastjes.

Afwerken en serveren

12
Laat de groenten uitlekken op een schone keukenhanddoek.
13
Lepel wat avocadocrème op een bord. Vul een ronde uitsteekvorm met de tartaar van vis en duw goed aan.
koriander, olijfolie
14
Leg er wat groenten bovenop en werk af met olijfolie en enkele pluksels koriander. Serveer met de pan Catalan.