dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree (thumbnail)Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree

Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree

50m
22
94%
9.3K
Recepten

Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree

Jeroen maakt een eenvoudige maar lekkere visburger met een frisse kruidenpuree en gestoofde groentjes. Zuiderse smaken om dat wintergevoel even de kop in te drukken!
Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree (thumbnail)Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree

Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree

50m
22
94%
9.3K
Recepten

Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree

Jeroen maakt een eenvoudige maar lekkere visburger met een frisse kruidenpuree en gestoofde groentjes. Zuiderse smaken om dat wintergevoel even de kop in te drukken!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten22
Beoordeling94%
Aantal likes9.3K

Ingrediënten

4 personen
Zachtkokende aardappelen
800 g
Olijfolie
3 scheutjes
Aubergine
0,5
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Gele paprika
1
Courgette
1
Zout
2 snuifjes
Tijm
Rozemarijn
Kerstomaten
1 bakje
Witte vis
300 g
Eiwit
1
Zalm
300 g
Paneermeel
2 el
Peper
1 snuifje
Melk
1 scheutje
Boter
1 een klont
Eierdooier
1
Peterselie
Kervel
Waterkers

Benodigdheden

Blender, pureestamper, stoofpot, blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g zachtkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 scheutje olijfolie, 0,5 aubergine, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 1 gele paprika, 1 courgette, 1 snuifje zout, tijm, rozemarijn
2
Zet een grote pan op het vuur met een scheut olijfolie. Schil de aubergine, snijd hem in blokjes en stoof aan. Pel de ajuin en de look, snipper ze fijn en laat meestoven. Snijd ook de paprika’s en de courgette in blokjes en voeg ze toe. Breng de groenten op smaak met een snuif zout, wat fijngesneden tijm en rozemarijn.
1 bakje kerstomaten
3
Snijd de kerstomaten in vieren en hou ze even apart.
300 g witte vis, 1 eiwit, 300 g zalm, 2 el paneermeel, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
4
Snijd de witte vis in kleinere stukken en doe ze samen met het eiwit in de pot van de blender. Mix het geheel kort. Snijd de zalm fijn en doe hem samen met de gecutterde witte vis in een kom. Meng het paneermeel eronder en kruid met peper en zout.
1 scheutje olijfolie
5
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Draai grote ballen van de vis, duw ze plat en bak de visburgers aan beide kanten goudbruin.
6
Doe de kerstomaten bij de stovende groenten.
1 scheutje melk, 1 een klont boter, 1 scheutje olijfolie, 1 eierdooier, peterselie, kervel, Waterkers
7
Giet de aardappelen af en voeg er een scheut melk, een klont boter, wat olijfolie en eidooier aan toe. Stamp de aardappelen tot puree. Snijd de groene kruiden fijn en meng ze onder de puree.
8
Schep wat kruidenpuree op een bord en schep de groenten erover. Leg er een krokant gebakken visburger bij en serveer.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Zet een grote pan op het vuur met een scheut olijfolie. Schil de aubergine, snijd hem in blokjes en stoof aan. Pel de ajuin en de look, snipper ze fijn en laat meestoven. Snijd ook de paprika’s en de courgette in blokjes en voeg ze toe. Breng de groenten op smaak met een snuif zout, wat fijngesneden tijm en rozemarijn.

Instructies

800 g zachtkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 scheutje olijfolie, 0,5 aubergine, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 1 gele paprika, 1 courgette, 1 snuifje zout, tijm, rozemarijn
2
Zet een grote pan op het vuur met een scheut olijfolie. Schil de aubergine, snijd hem in blokjes en stoof aan. Pel de ajuin en de look, snipper ze fijn en laat meestoven. Snijd ook de paprika’s en de courgette in blokjes en voeg ze toe. Breng de groenten op smaak met een snuif zout, wat fijngesneden tijm en rozemarijn.
1 bakje kerstomaten
3
Snijd de kerstomaten in vieren en hou ze even apart.
300 g witte vis, 1 eiwit, 300 g zalm, 2 el paneermeel, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
4
Snijd de witte vis in kleinere stukken en doe ze samen met het eiwit in de pot van de blender. Mix het geheel kort. Snijd de zalm fijn en doe hem samen met de gecutterde witte vis in een kom. Meng het paneermeel eronder en kruid met peper en zout.
1 scheutje olijfolie
5
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Draai grote ballen van de vis, duw ze plat en bak de visburgers aan beide kanten goudbruin.
6
Doe de kerstomaten bij de stovende groenten.
1 scheutje melk, 1 een klont boter, 1 scheutje olijfolie, 1 eierdooier, peterselie, kervel, Waterkers
7
Giet de aardappelen af en voeg er een scheut melk, een klont boter, wat olijfolie en eidooier aan toe. Stamp de aardappelen tot puree. Snijd de groene kruiden fijn en meng ze onder de puree.
8
Schep wat kruidenpuree op een bord en schep de groenten erover. Leg er een krokant gebakken visburger bij en serveer.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Zet een grote pan op het vuur met een scheut olijfolie. Schil de aubergine, snijd hem in blokjes en stoof aan. Pel de ajuin en de look, snipper ze fijn en laat meestoven. Snijd ook de paprika’s en de courgette in blokjes en voeg ze toe. Breng de groenten op smaak met een snuif zout, wat fijngesneden tijm en rozemarijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree (thumbnail)Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree
4 personen
50m
Ingrediënten
Zachtkokende aardappelen
800 g
Olijfolie
3 scheutjes
Aubergine
0,5
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Gele paprika
1
Courgette
1
Zout
2 snuifjes
Tijm
Rozemarijn
Kerstomaten
1 bakje
Witte vis
300 g
Eiwit
1
Zalm
300 g
Paneermeel
2 el
Peper
1 snuifje
Melk
1 scheutje
Boter
1 een klont
Eierdooier
1
Peterselie
Kervel
Waterkers

Visburger met ratatouille en groenekruidenpuree

Jeroen maakt een eenvoudige maar lekkere visburger met een frisse kruidenpuree en gestoofde groentjes. Zuiderse smaken om dat wintergevoel even de kop in te drukken!
Instructies
800 g zachtkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 scheutje olijfolie, 0,5 aubergine, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 1 gele paprika, 1 courgette, 1 snuifje zout, tijm, rozemarijn
2
Zet een grote pan op het vuur met een scheut olijfolie. Schil de aubergine, snijd hem in blokjes en stoof aan. Pel de ajuin en de look, snipper ze fijn en laat meestoven. Snijd ook de paprika’s en de courgette in blokjes en voeg ze toe. Breng de groenten op smaak met een snuif zout, wat fijngesneden tijm en rozemarijn.
1 bakje kerstomaten
3
Snijd de kerstomaten in vieren en hou ze even apart.
300 g witte vis, 1 eiwit, 300 g zalm, 2 el paneermeel, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
4
Snijd de witte vis in kleinere stukken en doe ze samen met het eiwit in de pot van de blender. Mix het geheel kort. Snijd de zalm fijn en doe hem samen met de gecutterde witte vis in een kom. Meng het paneermeel eronder en kruid met peper en zout.
1 scheutje olijfolie
5
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Draai grote ballen van de vis, duw ze plat en bak de visburgers aan beide kanten goudbruin.
6
Doe de kerstomaten bij de stovende groenten.
1 scheutje melk, 1 een klont boter, 1 scheutje olijfolie, 1 eierdooier, peterselie, kervel, Waterkers
7
Giet de aardappelen af en voeg er een scheut melk, een klont boter, wat olijfolie en eidooier aan toe. Stamp de aardappelen tot puree. Snijd de groene kruiden fijn en meng ze onder de puree.
8
Schep wat kruidenpuree op een bord en schep de groenten erover. Leg er een krokant gebakken visburger bij en serveer.