
Dit is wat ze noemen een 'guilty pleasure'. De chocolademousse krijgt extra veel smaak door er Baileys aan toe te voegen. In combinatie met peer is het een echt topdessert.
Ingrediënten
- 6 ei
- 100 g kristalsuiker
- 5 cl Baileys
- 200 g chocolade
- 3.5 dl room
- 2 peer
- 1 citroen
- 4 eetlepel suikerwater
- 1 vanillestokje
- 12 boterwafeltje
Benodigdheden
- een keukenmachine met klopper
- een spatel
- plasticfolie
Bereiding
De chocolademousse
Splits de eieren.
Doe de eierdooiers in de mengkom van de keukenmachine met de suiker. Klop tot een witte massa (ruban) met de keukenmachine.
Spatel de Baileys door de ruban.
Breng water aan de kook op het vuur. Breek de chocolade in stukken in een kom. Zet de kom boven het kokende water en laat de chocolade au bain marie smelten.
Spatel de chocolade door de ruban.
Klop de eiwitten tot schuim.
Spatel het eiwit door het chocolademengsel. Werk van onder naar boven zodat er lucht onder geduwd wordt.
Klop de room op tot yoghurtdikte. Meng de room door de mousse.
Dek de kom af met plasticfolie en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.
De perensalade
Snijd de peren in kleine blokjes (brunoise).
Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Doe de helft van de zeste en al het citroensap bij de peer. Voeg er het suikerwater aan toe.
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes en meng ze door de perensalade.
Afwerken en serveren
Leg een beetje chocolademousse op het bord.
Leg er een boterwafeltje op.
Vul een glas of kom met heet water. Dompel er een eetlepel in en schep een quenelle chocomousse. Leg ze op het wafeltje.
Leg er een tweede wafeltje en een tweede quenelle chocolademousse op. Dek af met een derde boterwafeltje.
Lepel perensalade rond het torentje.