Mousse van aardbei en hibiscus, pistachesaus en boterwafeltjes

Een smeuïge mousse op basis van gedroogde hibiscus en aardbeien in een heerlijke vanillesaus met pistache en verkruimelde boterwafeltjes. Moet er nog meer gezegd worden? Gewoon maken!

Ingrediënten

  • 40 g hibiscus
  • 3 dl water
  • 200 g diepvriesaardbeien
  • 75 g kristalsuiker
  • 2 gelatineblaadje
  • 500 g mascarpone
  • 1 vanillestokje
  • 2 ei
  • 3 eetlepel pistachenoten
  • 1 vanillestokje
  • 5 dl melk
  • 2 ei
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 eetlepel pistachepasta
  • 500 g aardbeien
  • 100 g boterwafeltje

Benodigdheden

  • zeef
  • spuitzak
  • blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De aardbeienmousse

Doe het water in een steelpan en voeg de gedroogde hibiscus toe. Breng aan de kook.

Doe de diepvriesaardbeien met de suiker erbij en laat nog even koken tot je een soort compote hebt.

Leg de gelatineblaadjes te weken in koud water.

Schep de mascarpone in een kom. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en meng ze onder de mascarpone.

Haal de aardbeiencompote van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de compote. Schep de compote in de blender en mix tot een gladde coulis.

Giet de coulis door een zeefje bij de mascarpone en meng het geheel goed. 

Scheid de eieren en hou de eigelen apart. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de mascarpone.

Schep alles in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

De pistachesaus

Blend de pistachenootjes fijn.

Doe de fijngehakte pistachenootjes en de zaadjes van de vanillestok met de melk in een steelpan en breng aan de kook.

Scheid de eieren en voeg de dooiers bij de andere dooiers die je apart hebt gehouden. Roer ze los met de suiker. Voeg er de pistachepasta aan toe.

Giet de gekookte melk door een zeefje erbij en roer door. Giet de mengeling terug in de steelpan en laat de saus al roerend met een houten lepel indikken op het vuur. Laat de pistachesaus vervolgens volledig afkoelen.

Afwerking

Snijd de aardbeien in stukjes.

Schep wat van de afgekoelde pistachesaus in een diep bord of in een kommetje. Spuit er een flinke dot aardbeienmousse op. Werk af met stukjes verse aardbei, wat extra (gehakte) pistachenootjes en verkruimelde boterwafeltjes.

Mousse van aardbei en hibiscus, pistachesaus en boterwafeltjes