dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Mosselen met spinazie, gepekelde bloemkool en peterseliecoulis (thumbnail)Mosselen met spinazie, gepekelde bloemkool en peterseliecoulis

Mosselen met spinazie, gepekelde bloemkool en peterseliecoulis

45m
20
-
5.7K
Recepten

Mosselen met spinazie, gepekelde bloemkool en peterseliecoulis

Het tussengerecht van het Nationale Kerstmenu 2024: mosselen in mosseljus met peterselie, gestoofde spinazie, gepekelde bloemkoolroosjes en krokante zuurdesemcroutons.
Mosselen met spinazie, gepekelde bloemkool en peterseliecoulis (thumbnail)Mosselen met spinazie, gepekelde bloemkool en peterseliecoulis

Mosselen met spinazie, gepekelde bloemkool en peterseliecoulis

45m
20
-
5.7K
Recepten

Mosselen met spinazie, gepekelde bloemkool en peterseliecoulis

Het tussengerecht van het Nationale Kerstmenu 2024: mosselen in mosseljus met peterselie, gestoofde spinazie, gepekelde bloemkoolroosjes en krokante zuurdesemcroutons.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes5.7K

Ingrediënten

4 personen
Mosselen
1.000 g
Selderstengels
2
Ui
1
Look
2 teentjes
Tijmenkele takjes
Laurierblaadjesenkele
Witte wijn
0,1 l
Room
0,2 l
Peterselie
1 bosje
Look
1 teentje
Bloemkolen
0,25
Wittewijnazijn
0,2 l
Water
0,2 l
Zout
1 snuifje
Steranijs
1
Laurierblaadje
1
Suiker
4 el
Spinazie
250 g
Look
1 teentje
Zuurdesembrood
2 sneetjes
Peper
Boter
1

Benodigdheden

Zeef, staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de gepekelde bloemkool

0,2 l wittewijnazijn, 0,2 l Water, 1 snuifje zout, 4 el suiker, 1 Steranijs, 1 laurierblaadje
1
Breng de wittewijnazijn, het water, het zout, de suiker, de steranijs en de laurier aan de kook.
0,25 bloemkolen
2
Snijd de bloemkool in roosjes. Giet de marinade erover en laat afkoelen.

Voor de mosselen

2 selderstengels, 1 ui, 2 teentjes Look, tijm (enkele takjes), laurierblaadjes (enkele)
3
Snijd de selder, de ui en de look grof. Stoof de groenten in olijfolie en voeg er de tijm en de laurier aan toe.
1.000 g mosselen, 0,1 l witte wijn
4
Doe de mosselen erbij, blus met witte wijn en zet een deksel op de pot.
5
Giet de gare mosselen door een zeef en vang het vocht op.
0,2 l Room
6
Voeg de room toe aan het mosselvocht en laat voor de helft inkoken.
7
Haal de mosselen uit de schelpen.

Voor de peterseliecoulis en de spinazie

1 bosje peterselie, 1 teentje Look
8
Kook de peterselie gaar in water met geraspte look.
zout, peper
9
Spoel onder koud water en mix zonder de stelen fijn met de mixer. Breng op smaak met peper en zout.
250 g spinazie
10
Maak de spinazie schoon en stoof aan in boter.
1 teentje Look, peper, zout
11
Prik de look op een vork en roer ermee door de spinazie. Kruid met peper en zout.

Voor de croutons

2 sneetjes Zuurdesembrood
12
Snijd het brood in blokjes en bak ze in wat boter.

Afwerken

13
Schep een beetje gestoofde spinazie in een diep bord. Warm de mosselen op in wat mosselvocht en verdeel ze over de spinazie.
1 boter
14
Voeg de peterselie en een klont boter toe aan de rest van de mosselsaus en mix.
15
Verdeel de groene saus over de spinazie en de mosselen. Werk af met gepekelde bloemkoolroosjes en croutons.
1
Breng de wittewijnazijn, het water, het zout, de suiker, de steranijs en de laurier aan de kook.
2
Snijd de bloemkool in roosjes. Giet de marinade erover en laat afkoelen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Voor de gepekelde bloemkool

0,2 l wittewijnazijn, 0,2 l Water, 1 snuifje zout, 4 el suiker, 1 Steranijs, 1 laurierblaadje
1
Breng de wittewijnazijn, het water, het zout, de suiker, de steranijs en de laurier aan de kook.
0,25 bloemkolen
2
Snijd de bloemkool in roosjes. Giet de marinade erover en laat afkoelen.

Voor de mosselen

2 selderstengels, 1 ui, 2 teentjes Look, tijm (enkele takjes), laurierblaadjes (enkele)
3
Snijd de selder, de ui en de look grof. Stoof de groenten in olijfolie en voeg er de tijm en de laurier aan toe.
1.000 g mosselen, 0,1 l witte wijn
4
Doe de mosselen erbij, blus met witte wijn en zet een deksel op de pot.
5
Giet de gare mosselen door een zeef en vang het vocht op.
0,2 l Room
6
Voeg de room toe aan het mosselvocht en laat voor de helft inkoken.
7
Haal de mosselen uit de schelpen.

Voor de peterseliecoulis en de spinazie

1 bosje peterselie, 1 teentje Look
8
Kook de peterselie gaar in water met geraspte look.
zout, peper
9
Spoel onder koud water en mix zonder de stelen fijn met de mixer. Breng op smaak met peper en zout.
250 g spinazie
10
Maak de spinazie schoon en stoof aan in boter.
1 teentje Look, peper, zout
11
Prik de look op een vork en roer ermee door de spinazie. Kruid met peper en zout.

Voor de croutons

2 sneetjes Zuurdesembrood
12
Snijd het brood in blokjes en bak ze in wat boter.

Afwerken

13
Schep een beetje gestoofde spinazie in een diep bord. Warm de mosselen op in wat mosselvocht en verdeel ze over de spinazie.
1 boter
14
Voeg de peterselie en een klont boter toe aan de rest van de mosselsaus en mix.
15
Verdeel de groene saus over de spinazie en de mosselen. Werk af met gepekelde bloemkoolroosjes en croutons.
1
Breng de wittewijnazijn, het water, het zout, de suiker, de steranijs en de laurier aan de kook.
2
Snijd de bloemkool in roosjes. Giet de marinade erover en laat afkoelen.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Mosselen met spinazie, gepekelde bloemkool en peterseliecoulis (thumbnail)Mosselen met spinazie, gepekelde bloemkool en peterseliecoulis
4 personen
45m
Ingrediënten
Mosselen
1.000 g
Selderstengels
2
Ui
1
Look
2 teentjes
Tijmenkele takjes
Laurierblaadjesenkele
Witte wijn
0,1 l
Room
0,2 l
Peterselie
1 bosje
Look
1 teentje
Bloemkolen
0,25
Wittewijnazijn
0,2 l
Water
0,2 l
Zout
1 snuifje
Steranijs
1
Laurierblaadje
1
Suiker
4 el
Spinazie
250 g
Look
1 teentje
Zuurdesembrood
2 sneetjes
Peper
Boter
1

Mosselen met spinazie, gepekelde bloemkool en peterseliecoulis

Het tussengerecht van het Nationale Kerstmenu 2024: mosselen in mosseljus met peterselie, gestoofde spinazie, gepekelde bloemkoolroosjes en krokante zuurdesemcroutons.
Instructies

Voor de gepekelde bloemkool

0,2 l wittewijnazijn, 0,2 l Water, 1 snuifje zout, 4 el suiker, 1 Steranijs, 1 laurierblaadje
1
Breng de wittewijnazijn, het water, het zout, de suiker, de steranijs en de laurier aan de kook.
0,25 bloemkolen
2
Snijd de bloemkool in roosjes. Giet de marinade erover en laat afkoelen.

Voor de mosselen

2 selderstengels, 1 ui, 2 teentjes Look, tijm (enkele takjes), laurierblaadjes (enkele)
3
Snijd de selder, de ui en de look grof. Stoof de groenten in olijfolie en voeg er de tijm en de laurier aan toe.
1.000 g mosselen, 0,1 l witte wijn
4
Doe de mosselen erbij, blus met witte wijn en zet een deksel op de pot.
5
Giet de gare mosselen door een zeef en vang het vocht op.
0,2 l Room
6
Voeg de room toe aan het mosselvocht en laat voor de helft inkoken.
7
Haal de mosselen uit de schelpen.

Voor de peterseliecoulis en de spinazie

1 bosje peterselie, 1 teentje Look
8
Kook de peterselie gaar in water met geraspte look.
zout, peper
9
Spoel onder koud water en mix zonder de stelen fijn met de mixer. Breng op smaak met peper en zout.
250 g spinazie
10
Maak de spinazie schoon en stoof aan in boter.
1 teentje Look, peper, zout
11
Prik de look op een vork en roer ermee door de spinazie. Kruid met peper en zout.

Voor de croutons

2 sneetjes Zuurdesembrood
12
Snijd het brood in blokjes en bak ze in wat boter.

Afwerken

13
Schep een beetje gestoofde spinazie in een diep bord. Warm de mosselen op in wat mosselvocht en verdeel ze over de spinazie.
1 boter
14
Voeg de peterselie en een klont boter toe aan de rest van de mosselsaus en mix.
15
Verdeel de groene saus over de spinazie en de mosselen. Werk af met gepekelde bloemkoolroosjes en croutons.