
Zoet en zuur gaan perfect samen. Dat bewijst deze moelleux met sinaasappelsiroop. Om het helemaal speciaal te maken, wordt de moelleux in een halve sinaasappel gegoten en gebakken op de barbecue.
Ingrediënten
- 100 g chocolade
- 110 g boter
- 100 g kristalsuiker
- 2 dooier
- 2 ei
- 65 g bloem
- 1 sinaasappel
- een snuif grof zout
- 4 sinaasappel
- een scheut oranjebloesem
Benodigdheden
- een barbecue
- een garde
- een zeef
- een spuitzak
- een uitsteekring
Bereiding
Bereiding
Verwarm de barbecue voor op 230 °C.
Smelt de boter en de chocolade op een zacht vuur.
Voeg bij de suiker de dooiers en de volledige eieren. Klop goed los. Zeef de bloem en voeg toe bij de rest.
Meng de gesmolten chocolade en boter onder het beslag.
Voeg er de sinaasappelzeste en een snuif grof zout aan toe.
Giet het beslag in de spuitzak en laat even rusten in de koelkast.
Snijd de sinaasappel in twee. Pers de sinaasappel. Let op: duw niet te hard want de halve sinaasappel wordt gebruikt als vormpje voor de moelleux.
Verwijder de pulp uit de sinaasappel.
Giet het sap in een pan samen met wat suiker en een scheutje oranjebloesem en breng aan de kook. Breng op smaak met de steranijs.
Leg de uitgelepelde sinaasappel in een uitsteekring en vul met het beslag.
Bak de moelleux ongeveer 10 minuten op de barbecue (de baktijd varieert van type barbecue en oven).
Giet de siroop in een kommetje en laat afkoelen.
Serveer de warme moelleux met de siroop.