dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tomatensaus (thumbnail)Tomatensaus

Tomatensaus

20m
0
90%
2.3K
Recepten

Tomatensaus

Met dit recept heb je op een vrij snelle manier een heel lekkere tomatensaus.
Tomatensaus (thumbnail)Tomatensaus

Tomatensaus

20m
0
90%
2.3K
Recepten

Tomatensaus

Met dit recept heb je op een vrij snelle manier een heel lekkere tomatensaus.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd20m
Ingrediënten0
Beoordeling90%
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Uien
2
Tomatenvleesof blokjes, in blik
800 g
Tomatenpureegeconcentreerd
80 g
Sambalnaar smaak
1 tl
Suiker
1 tl
Basilicum
Tijm
Oregano
Rode wijn
0,5 dl
Peper
Zout
Look
1 teentje

Benodigdheden

Staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Tomatensaus

1
Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in.
2
Pel de uien en snipper ze grof samen met het teentje look. (Later zeven we de saus.)
3
Stoof de stukjes ui en look in de hete olijfolie. Roer regelmatig even in de pot.
4
Voeg een schepje suiker en de geconcentreerde tomatenpuree erbij. Schep ook wat sambal in de pot, tenzij je geen licht-pikante saus wenst.
5
Laat alles enkele minuten bakken. Roer regelmatig even in de pot.
6
Schenk de rode wijn bij de groenten en laat het vocht voor een groot deel verdampen.
7
Giet de inhoud van de blikken met tomatenstukjes erbij
8
Knip de verse kruiden (tijm, oregano en basilicum), spoel ze even onder stromend water en hak ze fijn. Verwijder eventuele taaie takjes. Strooi de fijne kruiden in de pot en laat de saus 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
9
Mix de saus fijn met de staafmixer. Neem een tweede pot en plaats er een fijne zeef boven. Schep de saus met een pollepel in de zeef en druk ze er met de bodem van de lepel doorheen. Gooi de droge pulp weg.
10
Proef de saus en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
1
Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in.
2
Pel de uien en snipper ze grof samen met het teentje look. (Later zeven we de saus.)

Instructies

Tomatensaus

1
Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in.
2
Pel de uien en snipper ze grof samen met het teentje look. (Later zeven we de saus.)
3
Stoof de stukjes ui en look in de hete olijfolie. Roer regelmatig even in de pot.
4
Voeg een schepje suiker en de geconcentreerde tomatenpuree erbij. Schep ook wat sambal in de pot, tenzij je geen licht-pikante saus wenst.
5
Laat alles enkele minuten bakken. Roer regelmatig even in de pot.
6
Schenk de rode wijn bij de groenten en laat het vocht voor een groot deel verdampen.
7
Giet de inhoud van de blikken met tomatenstukjes erbij
8
Knip de verse kruiden (tijm, oregano en basilicum), spoel ze even onder stromend water en hak ze fijn. Verwijder eventuele taaie takjes. Strooi de fijne kruiden in de pot en laat de saus 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
9
Mix de saus fijn met de staafmixer. Neem een tweede pot en plaats er een fijne zeef boven. Schep de saus met een pollepel in de zeef en druk ze er met de bodem van de lepel doorheen. Gooi de droge pulp weg.
10
Proef de saus en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
1
Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in.
2
Pel de uien en snipper ze grof samen met het teentje look. (Later zeven we de saus.)

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tomatensaus (thumbnail)Tomatensaus
4 personen
20m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Uien
2
Tomatenvleesof blokjes, in blik
800 g
Tomatenpureegeconcentreerd
80 g
Sambalnaar smaak
1 tl
Suiker
1 tl
Basilicum
Tijm
Oregano
Rode wijn
0,5 dl
Peper
Zout
Look
1 teentje

Tomatensaus

Met dit recept heb je op een vrij snelle manier een heel lekkere tomatensaus.
Instructies

Tomatensaus

1
Zet een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in.
2
Pel de uien en snipper ze grof samen met het teentje look. (Later zeven we de saus.)
3
Stoof de stukjes ui en look in de hete olijfolie. Roer regelmatig even in de pot.
4
Voeg een schepje suiker en de geconcentreerde tomatenpuree erbij. Schep ook wat sambal in de pot, tenzij je geen licht-pikante saus wenst.
5
Laat alles enkele minuten bakken. Roer regelmatig even in de pot.
6
Schenk de rode wijn bij de groenten en laat het vocht voor een groot deel verdampen.
7
Giet de inhoud van de blikken met tomatenstukjes erbij
8
Knip de verse kruiden (tijm, oregano en basilicum), spoel ze even onder stromend water en hak ze fijn. Verwijder eventuele taaie takjes. Strooi de fijne kruiden in de pot en laat de saus 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
9
Mix de saus fijn met de staafmixer. Neem een tweede pot en plaats er een fijne zeef boven. Schep de saus met een pollepel in de zeef en druk ze er met de bodem van de lepel doorheen. Gooi de droge pulp weg.
10
Proef de saus en voeg naar smaak wat peper en zout toe.