Rodebietensalade met gerookte makreel, fetacrème en croutons
Rodebietensalade met gerookte makreel, fetacrème en croutons
Rodebietensalade met gerookte makreel, fetacrème en croutons
Rodebietensalade met gerookte makreel, fetacrème en croutons
Ingrediënten
4 personen
Steranijs
1
Rode wijnazijn
0,5 dl
Kristalsuiker
3 el
Zout
1 snuifje
Cayennepeper
2 snuifjes
Rode bieten
1
Feta
200 g
Ricotta
50 g
Griekse yoghurt
1 el
Citroenzeste
1
Boter
30 g
Olijfolie
1 scheutje
Zuurdesembrood
1
AppelJonagold
1
Veldsla
150 g
Gerookte makreel
400 g
Benodigdheden
Mandoline, keukenrobot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de rode biet
1 Steranijs, 0,5 dl Rode wijnazijn, 3 el kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
1
Doe het water, de azijn, steranijs, een snuif zout, een snuif peper en de suiker in een pan. Laat lichtjes opkoken.
1 Rode bieten
2
Schil de rode bieten en snijd in hele fijne reepjes. Doe de reepjes in een kom en overgiet ze met de marinade. Pel de rode ui, snijd in dunne sliertjes en meng onder de rode biet. Laat vervolgens afkoelen en marineren.
Voor de fetaroom
200 g feta, 50 g ricotta, 1 el Griekse yoghurt, 1 citroen, 1 snuifje cayennepeper
3
Doe de feta met de yoghurt, de ricotta, een scheut olijfolie en het sap, de zeste van de citroen in de kom van de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout, en blend tot een mooi geheel.
Voor de croutons
30 g boter, 1 scheutje olijfolie
4
Laat in een pan een klont boter en een scheut olijfolie warm worden.
1 Zuurdesembrood
5
Snijd enkele sneden brood af en snijd ze in blokjes. Doe ze in de pan en laat ze krokant bakken.
Voor de afwerking
1 appel
6
Schil de appels en snijd ze in dunne staafjes
150 g veldsla
7
Kuis en was de veldsla en laat hem uitlekken in een zeefje.
400 g gerookte makreel
8
Ontgraat de makreel.
9
Haal de rode biet uit de marinade en laat even uitlekken.
10
Schep een lepel fetaroom op een bord. Schep er vervolgens wat van de salade van rode biet op.
11
Werk af met een stukje gerookte makreel.
1
Doe het water, de azijn, steranijs, een snuif zout, een snuif peper en de suiker in een pan. Laat lichtjes opkoken.
2
Schil de rode bieten en snijd in hele fijne reepjes. Doe de reepjes in een kom en overgiet ze met de marinade. Pel de rode ui, snijd in dunne sliertjes en meng onder de rode biet. Laat vervolgens afkoelen en marineren.
Voor de rode biet
1 Steranijs, 0,5 dl Rode wijnazijn, 3 el kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
1
Doe het water, de azijn, steranijs, een snuif zout, een snuif peper en de suiker in een pan. Laat lichtjes opkoken.
1 Rode bieten
2
Schil de rode bieten en snijd in hele fijne reepjes. Doe de reepjes in een kom en overgiet ze met de marinade. Pel de rode ui, snijd in dunne sliertjes en meng onder de rode biet. Laat vervolgens afkoelen en marineren.
Voor de fetaroom
200 g feta, 50 g ricotta, 1 el Griekse yoghurt, 1 citroen, 1 snuifje cayennepeper
3
Doe de feta met de yoghurt, de ricotta, een scheut olijfolie en het sap, de zeste van de citroen in de kom van de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout, en blend tot een mooi geheel.
Voor de croutons
30 g boter, 1 scheutje olijfolie
4
Laat in een pan een klont boter en een scheut olijfolie warm worden.
1 Zuurdesembrood
5
Snijd enkele sneden brood af en snijd ze in blokjes. Doe ze in de pan en laat ze krokant bakken.
Voor de afwerking
1 appel
6
Schil de appels en snijd ze in dunne staafjes
150 g veldsla
7
Kuis en was de veldsla en laat hem uitlekken in een zeefje.
400 g gerookte makreel
8
Ontgraat de makreel.
9
Haal de rode biet uit de marinade en laat even uitlekken.
10
Schep een lepel fetaroom op een bord. Schep er vervolgens wat van de salade van rode biet op.
11
Werk af met een stukje gerookte makreel.
1
Doe het water, de azijn, steranijs, een snuif zout, een snuif peper en de suiker in een pan. Laat lichtjes opkoken.
2
Schil de rode bieten en snijd in hele fijne reepjes. Doe de reepjes in een kom en overgiet ze met de marinade. Pel de rode ui, snijd in dunne sliertjes en meng onder de rode biet. Laat vervolgens afkoelen en marineren.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Steranijs
1
Rode wijnazijn
0,5 dl
Kristalsuiker
3 el
Zout
1 snuifje
Cayennepeper
2 snuifjes
Rode bieten
1
Feta
200 g
Ricotta
50 g
Griekse yoghurt
1 el
Citroenzeste
1
Boter
30 g
Olijfolie
1 scheutje
Zuurdesembrood
1
AppelJonagold
1
Veldsla
150 g
Gerookte makreel
400 g
Rodebietensalade met gerookte makreel, fetacrème en croutons
Rode biet vormt de perfecte basis voor deze boeiende lunch met een luchtig opgeklopte fetacrème en een stukje gerookte makreel. Heerlijk met wat krokante zuurdesemcroutons!Instructies
Voor de rode biet
1 Steranijs, 0,5 dl Rode wijnazijn, 3 el kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
1
Doe het water, de azijn, steranijs, een snuif zout, een snuif peper en de suiker in een pan. Laat lichtjes opkoken.
1 Rode bieten
2
Schil de rode bieten en snijd in hele fijne reepjes. Doe de reepjes in een kom en overgiet ze met de marinade. Pel de rode ui, snijd in dunne sliertjes en meng onder de rode biet. Laat vervolgens afkoelen en marineren.
Voor de fetaroom
200 g feta, 50 g ricotta, 1 el Griekse yoghurt, 1 citroen, 1 snuifje cayennepeper
3
Doe de feta met de yoghurt, de ricotta, een scheut olijfolie en het sap, de zeste van de citroen in de kom van de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout, en blend tot een mooi geheel.
Voor de croutons
30 g boter, 1 scheutje olijfolie
4
Laat in een pan een klont boter en een scheut olijfolie warm worden.
1 Zuurdesembrood
5
Snijd enkele sneden brood af en snijd ze in blokjes. Doe ze in de pan en laat ze krokant bakken.
Voor de afwerking
1 appel
6
Schil de appels en snijd ze in dunne staafjes
150 g veldsla
7
Kuis en was de veldsla en laat hem uitlekken in een zeefje.
400 g gerookte makreel
8
Ontgraat de makreel.
9
Haal de rode biet uit de marinade en laat even uitlekken.
10
Schep een lepel fetaroom op een bord. Schep er vervolgens wat van de salade van rode biet op.
11
Werk af met een stukje gerookte makreel.