
Mie goreng ayam is een traditioneel Indonesisch gerecht met gebakken (goreng) noedels (mie) en kip (ayam). Jeroen wokt kipfilet met een heleboel groenten en noedels. Hij geeft er een krokant gebakken spiegelei bij. Door de sambal oelek en ketjap manis krijgt het gerecht zijn originele smaak. Snel klaar, gezond en lekker.
Ingrediënten
- 600 g kipfilet
- 1 courgette
- 0.5 venkel
- 2 wortel
- 0.33 Chinese kool
- 2 ui
- 3 teentje knoflook
- 5 gember
- 0.25 bussel koriander
- 250 g eiernoedels
- 4 koffielepel sambal
- 4 eetlepel Ketjap Manis
- 4 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepel sesamolie
- 1 limoen
- olie
- zout
- 1 ei
Benodigdheden
- een wok
Bereiding
De Mie goreng ayam
Haal de kip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Maak de venkel en de courgette schoon en snijd de groenten in fijne repen (julienne). Schil de wortelen en snijd ze ook in julienne. Snipper de Chinese kool.
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet de tenen met het plat van een mes.
Snijd op een andere snijplank de kip in reepjes.
Breng water aan de kook. Giet het over de eiernoedels en laat ze garen.
Verhit een flinke scheut neutrale olie in de wok. Kleur er de kippenblokjes in aan en schep ze met een schuimspaan uit de wok. Houd apart.
Bak de uien en de knoflook in dezelfde olie. Schil de gember en rasp hem erbij.
Doe sambal in de wok en laat even mee bakken. Doe er dan de kip en alle groenten bij. Draai het vuur hoog.
Schep de gare noedels met een tang uit het water en doe ze bij de kip met groenten. Laat de noedels mee bakken.
Voeg er ketjap manis, sojasaus, sesamolie en het sap van ½ limoen aan toe. Schep goed door elkaar en haal de wok van het vuur.
Verhit een scheut olie in een pan en bak spiegeleieren.
Serveer de noedels met een gebakken ei. Strooi er wat grof zout over en werk af met plukjes koriander.