dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Merguez-cheeseburger met Oud Roeselare en dragonmayonaise (thumbnail)Merguez-cheeseburger met Oud Roeselare en dragonmayonaise

Merguez-cheeseburger met Oud Roeselare en dragonmayonaise

40m
21
-
2.2K
Recepten

Merguez-cheeseburger met Oud Roeselare en dragonmayonaise

Huisgemaakte burgers smaken altijd beter! Deze merguezburgers met Belgische kaas en dragonmayonaise zijn daar het perfecte voorbeeld van. Je hebt er eigenlijk niet veel werk aan en het resultaat is zonder meer voortreffelijk!
Merguez-cheeseburger met Oud Roeselare en dragonmayonaise (thumbnail)Merguez-cheeseburger met Oud Roeselare en dragonmayonaise

Merguez-cheeseburger met Oud Roeselare en dragonmayonaise

40m
21
-
2.2K
Recepten

Merguez-cheeseburger met Oud Roeselare en dragonmayonaise

Huisgemaakte burgers smaken altijd beter! Deze merguezburgers met Belgische kaas en dragonmayonaise zijn daar het perfecte voorbeeld van. Je hebt er eigenlijk niet veel werk aan en het resultaat is zonder meer voortreffelijk!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Rode ui
1
Lamsgehakt
400 g
Rundergehakt
200 g
Harissa
1 tl
Paprikapoeder
1 snuifje
Lookpoeder
1 snuifje
Venkelpoeder
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Xeresazijn
0,1 l
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Eierdooiers
2
Spinazie
20 g
Mosterd
1 el
Mosterd
4 tl
Dragon
0,5 bosjes
Dragonazijn
1 scheutje
Olie met neutrale smaak
0,2 l
Andijvie
0,13
Augurken
4
Hamburgerbroodjes
4
Olijfolie
1 scheutje
Oud roeselare
4 plakken
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 rode ui, 400 g lamsgehakt, 200 g rundergehakt, 1 tl Harissa, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje venkelpoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 0,1 l xeresazijn
1
Pel de rode ui, snijd ze in halve ringen en laat ze marineren in de rode wijnazijn. Doe de twee soorten gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er de Harissa, het paprikapoeder, wat lookpoeder, het venkelpoeder en het komijnpoeder aan toe.
1 snuifje Provençaalse kruiden, 2 eierdooiers
2
Kruid met wat zout en wat Provençaalse kruiden. Voeg de dooiers toe en laat de machine even draaien met de K. Vorm met je handen 4 gelijke bollen van het gehakt en vorm ze tot mooie burgers. Dek de burgers af met wat folie en bewaar ze even in de koelkast.
20 g spinazie, 1 el mosterd, 0,5 bosjes dragon
3
Kuis en was de spinazie. Breng wat water aan de kook met bicarbonaat en kook de spinazie kort af. Doe de dooiers met de mosterd en een scheutje water in een maatbeker. Pluk de blaadjes van de dragon en voeg ze toe.
1 scheutje dragonazijn, 0,2 l olie met neutrale smaak
4
Giet de spinazie door een zeefje, spoel hem onder koud water, knijp het meeste water eruit en voeg hem toe aan de dooiers. Voeg er een scheutje azijn aan toe en zet de mixer erin. Kruid met peper en zout en voeg de olie er in een straaltje aan toe, tot je een gebonden mayonaise hebt.
0,13 Andijvie, 4 augurken
5
Snijd de andijvie grof en was hem in koud water. Laat de andijvie even uitlekken. Snijd de augurken in schijfjes.
4 hamburgerbroodjes, 1 scheutje olijfolie
6
Snijd de broodjes in twee en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de broodjes op een ovenplaatje. Laat wat boter met een scheutje olie heet worden in een pan en bak de hamburgers goudbruin aan beide kanten. Schuif de broodjes in de oven en haal ze eruit wanneer ze een beetje kleur hebben.
4 plakken Oud Roeselare
7
Leg de plakjes kaas op de burgers en schuif de pan nog even in de oven.
4 tl mosterd
8
Smeer een laagje mosterd op de onderkant van de broodjes, bedek de bovenkanten van de broodjes met een laagje dragonmayonaise en leg een burger met kaas op de mosterd.
9
Verdeel wat van de augurk en de gemarineerde rode ui over de kaas, leg er wat andijvie op en dek het broodje af met het deksel.
1
Pel de rode ui, snijd ze in halve ringen en laat ze marineren in de rode wijnazijn. Doe de twee soorten gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er de Harissa, het paprikapoeder, wat lookpoeder, het venkelpoeder en het komijnpoeder aan toe.
2
Kruid met wat zout en wat Provençaalse kruiden. Voeg de dooiers toe en laat de machine even draaien met de K. Vorm met je handen 4 gelijke bollen van het gehakt en vorm ze tot mooie burgers. Dek de burgers af met wat folie en bewaar ze even in de koelkast.

Instructies

1 rode ui, 400 g lamsgehakt, 200 g rundergehakt, 1 tl Harissa, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje venkelpoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 0,1 l xeresazijn
1
Pel de rode ui, snijd ze in halve ringen en laat ze marineren in de rode wijnazijn. Doe de twee soorten gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er de Harissa, het paprikapoeder, wat lookpoeder, het venkelpoeder en het komijnpoeder aan toe.
1 snuifje Provençaalse kruiden, 2 eierdooiers
2
Kruid met wat zout en wat Provençaalse kruiden. Voeg de dooiers toe en laat de machine even draaien met de K. Vorm met je handen 4 gelijke bollen van het gehakt en vorm ze tot mooie burgers. Dek de burgers af met wat folie en bewaar ze even in de koelkast.
20 g spinazie, 1 el mosterd, 0,5 bosjes dragon
3
Kuis en was de spinazie. Breng wat water aan de kook met bicarbonaat en kook de spinazie kort af. Doe de dooiers met de mosterd en een scheutje water in een maatbeker. Pluk de blaadjes van de dragon en voeg ze toe.
1 scheutje dragonazijn, 0,2 l olie met neutrale smaak
4
Giet de spinazie door een zeefje, spoel hem onder koud water, knijp het meeste water eruit en voeg hem toe aan de dooiers. Voeg er een scheutje azijn aan toe en zet de mixer erin. Kruid met peper en zout en voeg de olie er in een straaltje aan toe, tot je een gebonden mayonaise hebt.
0,13 Andijvie, 4 augurken
5
Snijd de andijvie grof en was hem in koud water. Laat de andijvie even uitlekken. Snijd de augurken in schijfjes.
4 hamburgerbroodjes, 1 scheutje olijfolie
6
Snijd de broodjes in twee en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de broodjes op een ovenplaatje. Laat wat boter met een scheutje olie heet worden in een pan en bak de hamburgers goudbruin aan beide kanten. Schuif de broodjes in de oven en haal ze eruit wanneer ze een beetje kleur hebben.
4 plakken Oud Roeselare
7
Leg de plakjes kaas op de burgers en schuif de pan nog even in de oven.
4 tl mosterd
8
Smeer een laagje mosterd op de onderkant van de broodjes, bedek de bovenkanten van de broodjes met een laagje dragonmayonaise en leg een burger met kaas op de mosterd.
9
Verdeel wat van de augurk en de gemarineerde rode ui over de kaas, leg er wat andijvie op en dek het broodje af met het deksel.
1
Pel de rode ui, snijd ze in halve ringen en laat ze marineren in de rode wijnazijn. Doe de twee soorten gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er de Harissa, het paprikapoeder, wat lookpoeder, het venkelpoeder en het komijnpoeder aan toe.
2
Kruid met wat zout en wat Provençaalse kruiden. Voeg de dooiers toe en laat de machine even draaien met de K. Vorm met je handen 4 gelijke bollen van het gehakt en vorm ze tot mooie burgers. Dek de burgers af met wat folie en bewaar ze even in de koelkast.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Merguez-cheeseburger met Oud Roeselare en dragonmayonaise (thumbnail)Merguez-cheeseburger met Oud Roeselare en dragonmayonaise
4 personen
40m
Ingrediënten
Rode ui
1
Lamsgehakt
400 g
Rundergehakt
200 g
Harissa
1 tl
Paprikapoeder
1 snuifje
Lookpoeder
1 snuifje
Venkelpoeder
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Xeresazijn
0,1 l
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Eierdooiers
2
Spinazie
20 g
Mosterd
1 el
Mosterd
4 tl
Dragon
0,5 bosjes
Dragonazijn
1 scheutje
Olie met neutrale smaak
0,2 l
Andijvie
0,13
Augurken
4
Hamburgerbroodjes
4
Olijfolie
1 scheutje
Oud roeselare
4 plakken

Merguez-cheeseburger met Oud Roeselare en dragonmayonaise

Huisgemaakte burgers smaken altijd beter! Deze merguezburgers met Belgische kaas en dragonmayonaise zijn daar het perfecte voorbeeld van. Je hebt er eigenlijk niet veel werk aan en het resultaat is zonder meer voortreffelijk!
Instructies
1 rode ui, 400 g lamsgehakt, 200 g rundergehakt, 1 tl Harissa, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje venkelpoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 0,1 l xeresazijn
1
Pel de rode ui, snijd ze in halve ringen en laat ze marineren in de rode wijnazijn. Doe de twee soorten gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er de Harissa, het paprikapoeder, wat lookpoeder, het venkelpoeder en het komijnpoeder aan toe.
1 snuifje Provençaalse kruiden, 2 eierdooiers
2
Kruid met wat zout en wat Provençaalse kruiden. Voeg de dooiers toe en laat de machine even draaien met de K. Vorm met je handen 4 gelijke bollen van het gehakt en vorm ze tot mooie burgers. Dek de burgers af met wat folie en bewaar ze even in de koelkast.
20 g spinazie, 1 el mosterd, 0,5 bosjes dragon
3
Kuis en was de spinazie. Breng wat water aan de kook met bicarbonaat en kook de spinazie kort af. Doe de dooiers met de mosterd en een scheutje water in een maatbeker. Pluk de blaadjes van de dragon en voeg ze toe.
1 scheutje dragonazijn, 0,2 l olie met neutrale smaak
4
Giet de spinazie door een zeefje, spoel hem onder koud water, knijp het meeste water eruit en voeg hem toe aan de dooiers. Voeg er een scheutje azijn aan toe en zet de mixer erin. Kruid met peper en zout en voeg de olie er in een straaltje aan toe, tot je een gebonden mayonaise hebt.
0,13 Andijvie, 4 augurken
5
Snijd de andijvie grof en was hem in koud water. Laat de andijvie even uitlekken. Snijd de augurken in schijfjes.
4 hamburgerbroodjes, 1 scheutje olijfolie
6
Snijd de broodjes in twee en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de broodjes op een ovenplaatje. Laat wat boter met een scheutje olie heet worden in een pan en bak de hamburgers goudbruin aan beide kanten. Schuif de broodjes in de oven en haal ze eruit wanneer ze een beetje kleur hebben.
4 plakken Oud Roeselare
7
Leg de plakjes kaas op de burgers en schuif de pan nog even in de oven.
4 tl mosterd
8
Smeer een laagje mosterd op de onderkant van de broodjes, bedek de bovenkanten van de broodjes met een laagje dragonmayonaise en leg een burger met kaas op de mosterd.
9
Verdeel wat van de augurk en de gemarineerde rode ui over de kaas, leg er wat andijvie op en dek het broodje af met het deksel.