Matchamousse met witte chocolade, bladerdeeg en frambozen
Matchamousse met witte chocolade, bladerdeeg en frambozen
Frisgroene mousse van matchapoeder en witte chocolade, krokant bladerdeeg met decorsuiker, verse frambozen en coulis van frambozen.
Matchamousse met witte chocolade, bladerdeeg en frambozen
Matchamousse met witte chocolade, bladerdeeg en frambozen
Frisgroene mousse van matchapoeder en witte chocolade, krokant bladerdeeg met decorsuiker, verse frambozen en coulis van frambozen.
Ingrediënten
4 personen
Eierdooiers
5
Suiker
40 g
Water
30 ml
Witte chocolade
200 g
Melk
1 scheutje
Gelatine
2 blaadjes
Matchapoeder
2 tl
Room
0,3 l
Diepvriesframbozen
200 g
Suiker
2 el
Water
1 scheutje
Vel bladerdeeg
1
Decoratiesuiker
4 el
Framboos
1 bakje
Witte chocoladeschilfers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de matchamousse:
200 g witte chocolade, 1 scheutje melk, 2 blaadjes gelatine, 30 ml Water
1
Laat de chocolade met een scheutje melk au bain marie smelten. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
40 g suiker, 30 ml Water
2
Breng de suiker met het water aan de kook en laat het meeste water verdampen.
0,3 l Room
3
Klop de slagroom half op en hou hem even apart.
4 eierdooiers
4
Klop de dooiers los in de keukenmachine en giet er al kloppend de suikersiroop bij.
2 tl matchapoeder
5
Voeg het matchapoeder toe aan de ruban.
6
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de gesmolten chocolade.
7
Voeg de chocolade toe aan de ruban met matcha en laat volledig koud kloppen.
8
Spatel de half opgeklopte slagroom onder de ruban met witte chocolade en matcha.
9
Stort de mousse in een kom, dek hem af en laat hem opstijven in de koelkast.
Voor het bladerdeeg met frambozen:
10
Verwarm de oven voor tot 190 °C.
1 eierdooier
11
Kluts een dooier met een scheutje water.
1 vel bladerdeeg
12
Snijd het bladerdeeg in een rechthoek.
13
Leg het bladerdeeg op een ovenplaat met een matje en strijk de bovenkant in met de dooier.
4 el decoratiesuiker
14
Strooi er flink wat decoratiesuiker over en leg er een vel bakpapier op.
15
Leg er een tweede bakplaat op en zet er wat gewicht op.
16
Schuif het bladerdeeg 25 minuten in een oven van 190 °C. Laat het bladerdeeg daarna afkoelen.
200 g diepvriesframbozen, 2 el suiker
17
Breng de diepvriesframbozen met de suiker en een scheut water aan de kook en kook ze in 10 minuten plat.
18
Mix en zeef de coulis en laat hem afkoelen.
Afwerking
19
Schep een flinke lepel matchamousse op een bord.
1 bakje framboos, witte chocoladeschilfers
20
Werk af met frambozen, de coulis en witte chocoladeschilfers.
21
Breek wat stukken van het bladerdeeg en steek ze tussen de mousse.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de matchamousse:
200 g witte chocolade, 1 scheutje melk, 2 blaadjes gelatine, 30 ml Water
1
Laat de chocolade met een scheutje melk au bain marie smelten. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
40 g suiker, 30 ml Water
2
Breng de suiker met het water aan de kook en laat het meeste water verdampen.
0,3 l Room
3
Klop de slagroom half op en hou hem even apart.
4 eierdooiers
4
Klop de dooiers los in de keukenmachine en giet er al kloppend de suikersiroop bij.
2 tl matchapoeder
5
Voeg het matchapoeder toe aan de ruban.
6
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de gesmolten chocolade.
7
Voeg de chocolade toe aan de ruban met matcha en laat volledig koud kloppen.
8
Spatel de half opgeklopte slagroom onder de ruban met witte chocolade en matcha.
9
Stort de mousse in een kom, dek hem af en laat hem opstijven in de koelkast.
Voor het bladerdeeg met frambozen:
10
Verwarm de oven voor tot 190 °C.
1 eierdooier
11
Kluts een dooier met een scheutje water.
1 vel bladerdeeg
12
Snijd het bladerdeeg in een rechthoek.
13
Leg het bladerdeeg op een ovenplaat met een matje en strijk de bovenkant in met de dooier.
4 el decoratiesuiker
14
Strooi er flink wat decoratiesuiker over en leg er een vel bakpapier op.
15
Leg er een tweede bakplaat op en zet er wat gewicht op.
16
Schuif het bladerdeeg 25 minuten in een oven van 190 °C. Laat het bladerdeeg daarna afkoelen.
200 g diepvriesframbozen, 2 el suiker
17
Breng de diepvriesframbozen met de suiker en een scheut water aan de kook en kook ze in 10 minuten plat.
18
Mix en zeef de coulis en laat hem afkoelen.
Afwerking
19
Schep een flinke lepel matchamousse op een bord.
1 bakje framboos, witte chocoladeschilfers
20
Werk af met frambozen, de coulis en witte chocoladeschilfers.
21
Breek wat stukken van het bladerdeeg en steek ze tussen de mousse.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Eierdooiers
5
Suiker
40 g
Water
30 ml
Witte chocolade
200 g
Melk
1 scheutje
Gelatine
2 blaadjes
Matchapoeder
2 tl
Room
0,3 l
Diepvriesframbozen
200 g
Suiker
2 el
Water
1 scheutje
Vel bladerdeeg
1
Decoratiesuiker
4 el
Framboos
1 bakje
Witte chocoladeschilfers
Matchamousse met witte chocolade, bladerdeeg en frambozen
Frisgroene mousse van matchapoeder en witte chocolade, krokant bladerdeeg met decorsuiker, verse frambozen en coulis van frambozen.Instructies
Voor de matchamousse:
200 g witte chocolade, 1 scheutje melk, 2 blaadjes gelatine, 30 ml Water
1
Laat de chocolade met een scheutje melk au bain marie smelten. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
40 g suiker, 30 ml Water
2
Breng de suiker met het water aan de kook en laat het meeste water verdampen.
0,3 l Room
3
Klop de slagroom half op en hou hem even apart.
4 eierdooiers
4
Klop de dooiers los in de keukenmachine en giet er al kloppend de suikersiroop bij.
2 tl matchapoeder
5
Voeg het matchapoeder toe aan de ruban.
6
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de gesmolten chocolade.
7
Voeg de chocolade toe aan de ruban met matcha en laat volledig koud kloppen.
8
Spatel de half opgeklopte slagroom onder de ruban met witte chocolade en matcha.
9
Stort de mousse in een kom, dek hem af en laat hem opstijven in de koelkast.
Voor het bladerdeeg met frambozen:
10
Verwarm de oven voor tot 190 °C.
1 eierdooier
11
Kluts een dooier met een scheutje water.
1 vel bladerdeeg
12
Snijd het bladerdeeg in een rechthoek.
13
Leg het bladerdeeg op een ovenplaat met een matje en strijk de bovenkant in met de dooier.
4 el decoratiesuiker
14
Strooi er flink wat decoratiesuiker over en leg er een vel bakpapier op.
15
Leg er een tweede bakplaat op en zet er wat gewicht op.
16
Schuif het bladerdeeg 25 minuten in een oven van 190 °C. Laat het bladerdeeg daarna afkoelen.
200 g diepvriesframbozen, 2 el suiker
17
Breng de diepvriesframbozen met de suiker en een scheut water aan de kook en kook ze in 10 minuten plat.
18
Mix en zeef de coulis en laat hem afkoelen.
Afwerking
19
Schep een flinke lepel matchamousse op een bord.
1 bakje framboos, witte chocoladeschilfers
20
Werk af met frambozen, de coulis en witte chocoladeschilfers.
21
Breek wat stukken van het bladerdeeg en steek ze tussen de mousse.