Marokkaanse kippenbouten met parelcouscous

Marokkaanse kippenbouten met parelcouscous

1d 7u
25
-
277
Recepten

Marokkaanse kippenbouten met parelcouscous

Een stoofpot van kip in tomatensaus met kikkererwten, abrikozen en parelcouscous.
Marokkaanse kippenbouten met parelcouscous

Marokkaanse kippenbouten met parelcouscous

1d 7u
25
-
277
Recepten

Marokkaanse kippenbouten met parelcouscous

Een stoofpot van kip in tomatensaus met kikkererwten, abrikozen en parelcouscous.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1d 7u
Ingrediënten25
Beoordeling-
Aantal likes277

Ingrediënten

4 personen
Kippenbillen
4
Olijfolie
4 el
Komijn
1 snuifje
Harissa
1 el
Uien
2
Wortelen
3
Selderstengels
4
Look
4 teentjes
Gember
30 g
Ras el hanout
1 snuifje
Harissa
1 el
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
400 g
Kikkererwtenin tomatensaus
600 g
Kippenbouillon
0,4 l
Kruidentuiltjevan tijm, rozemarijn en laurier
1
Gedroogde abrikozen
200 g
Parelcouscous
300 g
Water
0,6 l
Boter
50 g
Korianderenkele takjes
Rode chilipepers
0,5
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de kip

4 kippenbillen, 4 el olijfolie, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje komijn, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 el Harissa
1
Snijd de kippenbillen in stukken, wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met kippenkruiden, komijn, ras el hanout, gerookt paprikapoeder en harissa.
2
Kleur de kip aan alle kanten in olie in een grote pot en haal ze er daarna uit.

Voor de stoofpot

3
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
4
Doe de olie waar de kip in gebakken is weg en laat een nieuwe scheut warm worden.
2 uien, 30 g gember, 4 selderstengels, 4 teentjes Look
5
Snijd de ui grof en schil de gember, de selder en de look.
6
Snijd de selder in grote stukken en hak de look en de gember fijn. Stoof alles aan in de olie.
3 wortelen
7
Schil de wortelen, snijd ze grof en voeg ze toe.
1 snuifje komijn, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 el Harissa
8
Kruid met komijn, ras el hanout, gerookt paprikapoeder, kurkuma en harissa.
1 el Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Voeg dan de kip weer toe.
0,2 l witte wijn, 400 g Tomatenblokjes, 0,4 l Kippenbouillon, 600 g Kikkererwten (in tomatensaus), 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier)
10
Doe de witte wijn, de tomatenblokjes, de kippenbouillon en de kikkererwten in tomatensaus erbij en voeg de kruidentuil toe.
11
Zet een deksel op de pot en laat de kip een uur garen in de oven.

Voor de couscous en om af te werken

300 g parelcouscous, 0,6 l Water
12
Kook de couscous gaar in gezouten water en laat even uitlekken.
50 g boter
13
Schep alles weer in de pot en roer de boter door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
200 g Gedroogde abrikozen
14
Snijd de abrikozen in stukken en meng ze onder de kip.
15
Haal de kruidentuil uit de stoofpot.
koriander (enkele takjes), 0,5 rode chilipepers
16
Schep wat van de kip met de saus en de groenten in een bord en serveer met de couscous. Werk af met een takje koriander en wat fijngesneden chilipeper.
1
Snijd de kippenbillen in stukken, wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met kippenkruiden, komijn, ras el hanout, gerookt paprikapoeder en harissa.
2
Kleur de kip aan alle kanten in olie in een grote pot en haal ze er daarna uit.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Voor de kip

4 kippenbillen, 4 el olijfolie, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje komijn, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 el Harissa
1
Snijd de kippenbillen in stukken, wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met kippenkruiden, komijn, ras el hanout, gerookt paprikapoeder en harissa.
2
Kleur de kip aan alle kanten in olie in een grote pot en haal ze er daarna uit.

Voor de stoofpot

3
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
4
Doe de olie waar de kip in gebakken is weg en laat een nieuwe scheut warm worden.
2 uien, 30 g gember, 4 selderstengels, 4 teentjes Look
5
Snijd de ui grof en schil de gember, de selder en de look.
6
Snijd de selder in grote stukken en hak de look en de gember fijn. Stoof alles aan in de olie.
3 wortelen
7
Schil de wortelen, snijd ze grof en voeg ze toe.
1 snuifje komijn, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 el Harissa
8
Kruid met komijn, ras el hanout, gerookt paprikapoeder, kurkuma en harissa.
1 el Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Voeg dan de kip weer toe.
0,2 l witte wijn, 400 g Tomatenblokjes, 0,4 l Kippenbouillon, 600 g Kikkererwten (in tomatensaus), 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier)
10
Doe de witte wijn, de tomatenblokjes, de kippenbouillon en de kikkererwten in tomatensaus erbij en voeg de kruidentuil toe.
11
Zet een deksel op de pot en laat de kip een uur garen in de oven.

Voor de couscous en om af te werken

300 g parelcouscous, 0,6 l Water
12
Kook de couscous gaar in gezouten water en laat even uitlekken.
50 g boter
13
Schep alles weer in de pot en roer de boter door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
200 g Gedroogde abrikozen
14
Snijd de abrikozen in stukken en meng ze onder de kip.
15
Haal de kruidentuil uit de stoofpot.
koriander (enkele takjes), 0,5 rode chilipepers
16
Schep wat van de kip met de saus en de groenten in een bord en serveer met de couscous. Werk af met een takje koriander en wat fijngesneden chilipeper.
1
Snijd de kippenbillen in stukken, wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met kippenkruiden, komijn, ras el hanout, gerookt paprikapoeder en harissa.
2
Kleur de kip aan alle kanten in olie in een grote pot en haal ze er daarna uit.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden