Makreel met remoulade van pastinaak en gebakken krieltjes

Remoulade wordt op klassieke wijze gemaakt met knolselder. Jeroen bewijst dat een moderne versie van remoulade met pastinaak minstens even lekker is. Maak het gerecht af met gebakken makreel en aardappelen bereid à la meunière.   

Ingrediënten

  • 600 g makreel
  • 800 g krielaardappelen
  • zout
  • 2 pastinaak
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 koffielepel graanmosterd
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 flinke scheut appelazijn
  • peper
  • zout
  • 1 appel
  • 0.5 bussel platte peterselie
  • enkele blaadjes platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 2 klont boter
  • 0.5 citroen

Benodigdheden

  • Een mandoline

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Haal de makreel op tijd uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. 

Spoel de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. 

De remoulade

Schil de pastinaken en rasp ze in dunne sliertjes. 

Doe de mayonaise met de Griekse yoghurt, de graanmosterd, de scherpe mosterd, de kappertjes, de appelazijn, peper en zout in een ruime mengkom. Meng het tot een gladde saus. 

Meng de sliertjes pastinaak onder de saus.

Rasp de appel fijn en voeg ook deze toe aan de remoulade. 

Snijd de platte peterselie en de sjalot fijn. Voeg ze toe aan de remoulade. Meng er een scheutje olijfolie onder als de remoulade te droog zou zijn (optioneel).

Giet de krieltjes af en houd ze warm. 

Snijd nog wat peterselie fijn. 

Zet 2 pannen op het vuur en laat in iedere pan een klont boter smelten. 

Kruid de makreel met peper en zout. 

Bak de krieltjes in een pan met boter. Zet een andere pan op het vuur en laat er de makreel in bakken op de velkant. 

Blus de aardappelen met het citroensap en de peterselie. 

Draai de makreel om en zet het vuur onder de pan af. 

Serveer de remoulade met de gebakken makreel en de gebakken aardappelen. 

Makreel met remoulade van pastinaak en gebakken krieltjes