
Dacht je dat sushi maken moeilijk is? Dit is een maki! Deze keer doet Jeroen het zonder vis. Van kleverige sushirijst, norivellen, gemarineerde watermeloen en krokante groentjes rolt hij heerlijke smaakbommetjes.
Ingrediënten
- 250 g sushirijst
- 375 ml water
- 6 eetlepel sushi-azijn
- 1 koffielepel keukenzout
- 200 g daikon
- ijsblokjes
- 2 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel miso
- 4 eetlepel sushiazijn
- een toefje wasabi
- 1 eetlepel sesamolie
- 0.5 watermeloen
- 4 norivellen
- enkele takjes koriander
- gember
- 1 eetlepel Bicky-uitjes
Benodigdheden
- haardroger
Bereiding
Voor de sushirijst
Spoel de sushirijst onder koud water tot het water helder blijft.
Doe de rijst met het water en het zout in een pan en breng het geheel aan de kook. Kook de rijst onder deksel gaar in 10 tot 12 minuten.
Kook de sushi-azijn en het zout kort op.
Schep de gare rijst in een ondiepe schaal, giet er het azijn-zoutmengsel over en laat de rijst zo snel mogelijk afkoelen.
Voor de vulling en afwerking
Schil de daikon, schil hem en snijd in dunne plakjes op de mandoline. Snijd de plakjes vervolgens julienne en bewaar op ijswater.
Meng de sojasaus met de misopasta, de sushiazijn, een toefje wasabi en de sesamolie in een kommetje.
Snijd de watermeloen à vif en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Schik vervolgens de plakjes op een bord. Wrijf de plakjes watermeloen in met de marinade van sojasaus. Laat de meloen even marineren.
Snijd een deel van de overige watermeloen en daikon in staafjes.
Leg een norivel open en bedek het met een dunne laag sushirijst.
Laat aan de bovenkant een centimeter vrij en smeer daar een dun laagje wasabi op.
Leg in het midden van het norivel enkele staafjes watermeloen, daikon en koriander, en rol vervolgens de sushi stevig op.
Snijd de sushi in stukjes en serveer zowel de maki en sashimi met de daikon. Werk af met wat bicky-uitjes en ingelegde gember