Macaroni met zalm en groentesaus
Macaroni met zalm en groentesaus
Een romige kaassaus met veel groenten, zalm uit blik en pasta, gegratineerd in de oven. Dit is eenvoudige en snelle kost, maar daarom niet minder lekker!
Macaroni met zalm en groentesaus
Macaroni met zalm en groentesaus
Een romige kaassaus met veel groenten, zalm uit blik en pasta, gegratineerd in de oven. Dit is eenvoudige en snelle kost, maar daarom niet minder lekker!
Ingrediënten
4 personen
Bloem
60 g
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Zalm
400 g
Olijfolie
1 scheutje
Ajuin
1
Look
1 teentje
Wortels
4
Selder
4 stengels
Champignons
1 bakje
Tijm
Laurier
Courgettes
0,5
Macaroni
400 g
Boter
50 g
Melk
0,8 l
Gruyere
250 g
Citroenen
0,5
Panko
50 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
400 g zalm
1
Laat de zalm even uitlekken in een zeefje en verwijder de graten en eventueel wat plakjes achtergebleven vel van de vis.
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 1 teentje Look
2
Laat een scheutje olijfolie warm worden in een pan. Snijd de ui fijn en stoof ze aan in de olie, net als de fijngeperste look.
4 Wortels, 4 stengels selder, 1 bakje champignons, tijm, laurier
3
Snijd de wortelen en de selder in blokjes en de champignons in vier en voeg alle groentjes toe aan de ui en de look. Kruid met tijm en laurier aan toe en laat de groenten even stoven.
0,5 courgettes
4
Voeg er tot slot nog de courgette in blokjes toe en stoof ze mee aan. Voeg er een scheutje water aan toe, kruid met peper en zout en zet een deksel op de pan.
400 g macaroni
5
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
50 g boter, 60 g bloem, 0,8 l melk
6
Laat de boter smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
250 g gruyere, 0,5 citroenen
7
Houd een beetje van de kaas apart om af te werken en laat de rest smelten in de saus. Kruid de saus met peper, zout en het sap van een halve citroen.
8
Voeg de stukjes zalm en de gestoofde groenten toe aan de saus en meng er de gare pasta onder. Je kunt de macaroni ook zo serveren of nog in de oven gratineren met een korst, hoe lees je in de volgende stap.
50 g panko
9
Stort de macaroni in een ovenschaal en laat de grillstand van de oven voorverwarmen. Meng de panko met de overschot van de gemalen kaas en een likje olijfolie en schep alles over de macaroni. Schuif de ovenschaal nog 10 minuten onder de hete grill en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
400 g zalm
1
Laat de zalm even uitlekken in een zeefje en verwijder de graten en eventueel wat plakjes achtergebleven vel van de vis.
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 1 teentje Look
2
Laat een scheutje olijfolie warm worden in een pan. Snijd de ui fijn en stoof ze aan in de olie, net als de fijngeperste look.
4 Wortels, 4 stengels selder, 1 bakje champignons, tijm, laurier
3
Snijd de wortelen en de selder in blokjes en de champignons in vier en voeg alle groentjes toe aan de ui en de look. Kruid met tijm en laurier aan toe en laat de groenten even stoven.
0,5 courgettes
4
Voeg er tot slot nog de courgette in blokjes toe en stoof ze mee aan. Voeg er een scheutje water aan toe, kruid met peper en zout en zet een deksel op de pan.
400 g macaroni
5
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
50 g boter, 60 g bloem, 0,8 l melk
6
Laat de boter smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
250 g gruyere, 0,5 citroenen
7
Houd een beetje van de kaas apart om af te werken en laat de rest smelten in de saus. Kruid de saus met peper, zout en het sap van een halve citroen.
8
Voeg de stukjes zalm en de gestoofde groenten toe aan de saus en meng er de gare pasta onder. Je kunt de macaroni ook zo serveren of nog in de oven gratineren met een korst, hoe lees je in de volgende stap.
50 g panko
9
Stort de macaroni in een ovenschaal en laat de grillstand van de oven voorverwarmen. Meng de panko met de overschot van de gemalen kaas en een likje olijfolie en schep alles over de macaroni. Schuif de ovenschaal nog 10 minuten onder de hete grill en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Zalm
400 g
Olijfolie
1 scheutje
Ajuin
1
Look
1 teentje
Wortels
4
Selder
4 stengels
Champignons
1 bakje
Tijm
Laurier
Courgettes
0,5
Macaroni
400 g
Boter
50 g
Bloem
60 g
Melk
0,8 l
Gruyere
250 g
Citroenen
0,5
Panko
50 g
Macaroni met zalm en groentesaus
Een romige kaassaus met veel groenten, zalm uit blik en pasta, gegratineerd in de oven. Dit is eenvoudige en snelle kost, maar daarom niet minder lekker!Instructies
400 g zalm
1
Laat de zalm even uitlekken in een zeefje en verwijder de graten en eventueel wat plakjes achtergebleven vel van de vis.
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 1 teentje Look
2
Laat een scheutje olijfolie warm worden in een pan. Snijd de ui fijn en stoof ze aan in de olie, net als de fijngeperste look.
4 Wortels, 4 stengels selder, 1 bakje champignons, tijm, laurier
3
Snijd de wortelen en de selder in blokjes en de champignons in vier en voeg alle groentjes toe aan de ui en de look. Kruid met tijm en laurier aan toe en laat de groenten even stoven.
0,5 courgettes
4
Voeg er tot slot nog de courgette in blokjes toe en stoof ze mee aan. Voeg er een scheutje water aan toe, kruid met peper en zout en zet een deksel op de pan.
400 g macaroni
5
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar.
50 g boter, 60 g bloem, 0,8 l melk
6
Laat de boter smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.
250 g gruyere, 0,5 citroenen
7
Houd een beetje van de kaas apart om af te werken en laat de rest smelten in de saus. Kruid de saus met peper, zout en het sap van een halve citroen.
8
Voeg de stukjes zalm en de gestoofde groenten toe aan de saus en meng er de gare pasta onder. Je kunt de macaroni ook zo serveren of nog in de oven gratineren met een korst, hoe lees je in de volgende stap.
50 g panko
9
Stort de macaroni in een ovenschaal en laat de grillstand van de oven voorverwarmen. Meng de panko met de overschot van de gemalen kaas en een likje olijfolie en schep alles over de macaroni. Schuif de ovenschaal nog 10 minuten onder de hete grill en serveer.