Gevulde meloen met bellota en feta
Gevulde meloen met bellota en feta
Gevulde meloen met bellota en feta
Gevulde meloen met bellota en feta
Ingrediënten
4 personen
Watermeloen
1
Meloen
1
Netmeloen
1
Granaatappel
1
Rucola
1 bosje
Olijfolie
Pijnboompitten
50 g
Ham
100 g
Frambozenazijn
Walnotenolie
Basilicum
0,25 bosjes
Feta
200 g
Benodigdheden
Keukenpapier, een parisiennelepel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 watermeloen
1
Snijd de watermeloen in vier stukken en verwijder de groene schil. Snijd de meloen verder in blokjes.
1 meloen, 1 netmeloen
2
Snijd de cavaillon en de netmeloen doormidden en verwijder de pitjes met een lepel. Haal bolletjes uit de twee meloenen met een parisiennelepel.
3
Zet de uitgeholde meloenen aan de kant om straks te vullen met de salade.
4
Doe de bolletjes meloen met de stukken watermeloen in een diepe mengschaal.
1 granaatappel
5
Snijd de granaatappel in twee en klop met een vijzelstamper of een gelijkaardig voorwerp op de halve vruchten. Zo haal je er de zaden makkelijk uit. Vang ze op in een kommetje.
TIPHoe rijper de granaatappel, hoe beter dit trucje werkt.
6
Doe de zaden van de granaatappel bij de meloen. Bewaar de schaal in de koelkast.
1 bosje Rucola
7
Was de rucola en laat uitlekken.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
8
Verhit een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
100 g ham, frambozenazijn, Walnotenolie
9
Snijd de bellota ham in fijne stukjes. Doe ze bij de meloen. Besprenkel rijkelijk met notenolie en frambozenazijn.
0,25 bosjes basilicum
10
Voeg ook de geroosterde pijnboompitten en de rucola toe. Scheur er de blaadjes basilicum in stukjes over.
11
Meng de salade goed door elkaar.
200 g feta
12
Vul de uitgeholde meloenhelften met de salade. Verkruimel er de feta over.
1 watermeloen
1
Snijd de watermeloen in vier stukken en verwijder de groene schil. Snijd de meloen verder in blokjes.
1 meloen, 1 netmeloen
2
Snijd de cavaillon en de netmeloen doormidden en verwijder de pitjes met een lepel. Haal bolletjes uit de twee meloenen met een parisiennelepel.
3
Zet de uitgeholde meloenen aan de kant om straks te vullen met de salade.
4
Doe de bolletjes meloen met de stukken watermeloen in een diepe mengschaal.
1 granaatappel
5
Snijd de granaatappel in twee en klop met een vijzelstamper of een gelijkaardig voorwerp op de halve vruchten. Zo haal je er de zaden makkelijk uit. Vang ze op in een kommetje.
TIPHoe rijper de granaatappel, hoe beter dit trucje werkt.
6
Doe de zaden van de granaatappel bij de meloen. Bewaar de schaal in de koelkast.
1 bosje Rucola
7
Was de rucola en laat uitlekken.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
8
Verhit een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
100 g ham, frambozenazijn, Walnotenolie
9
Snijd de bellota ham in fijne stukjes. Doe ze bij de meloen. Besprenkel rijkelijk met notenolie en frambozenazijn.
0,25 bosjes basilicum
10
Voeg ook de geroosterde pijnboompitten en de rucola toe. Scheur er de blaadjes basilicum in stukjes over.
11
Meng de salade goed door elkaar.
200 g feta
12
Vul de uitgeholde meloenhelften met de salade. Verkruimel er de feta over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Watermeloen
1
Meloen
1
Netmeloen
1
Granaatappel
1
Rucola
1 bosje
Olijfolie
Pijnboompitten
50 g
Ham
100 g
Frambozenazijn
Walnotenolie
Basilicum
0,25 bosjes
Feta
200 g
Gevulde meloen met bellota en feta
Superlatieven schieten te kort om de Ibérico de Bellota of Pata Negra te beschrijven. Deze kostbare ham komt uit de ongerepte streek van Extremadura in Spanje, aan de grens met Portugal. Heerlijk met een salade van meloen en een fris pintje erbij!Instructies
1 watermeloen
1
Snijd de watermeloen in vier stukken en verwijder de groene schil. Snijd de meloen verder in blokjes.
1 meloen, 1 netmeloen
2
Snijd de cavaillon en de netmeloen doormidden en verwijder de pitjes met een lepel. Haal bolletjes uit de twee meloenen met een parisiennelepel.
3
Zet de uitgeholde meloenen aan de kant om straks te vullen met de salade.
4
Doe de bolletjes meloen met de stukken watermeloen in een diepe mengschaal.
1 granaatappel
5
Snijd de granaatappel in twee en klop met een vijzelstamper of een gelijkaardig voorwerp op de halve vruchten. Zo haal je er de zaden makkelijk uit. Vang ze op in een kommetje.
TIPHoe rijper de granaatappel, hoe beter dit trucje werkt.
6
Doe de zaden van de granaatappel bij de meloen. Bewaar de schaal in de koelkast.
1 bosje Rucola
7
Was de rucola en laat uitlekken.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
8
Verhit een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
100 g ham, frambozenazijn, Walnotenolie
9
Snijd de bellota ham in fijne stukjes. Doe ze bij de meloen. Besprenkel rijkelijk met notenolie en frambozenazijn.
0,25 bosjes basilicum
10
Voeg ook de geroosterde pijnboompitten en de rucola toe. Scheur er de blaadjes basilicum in stukjes over.
11
Meng de salade goed door elkaar.
200 g feta
12
Vul de uitgeholde meloenhelften met de salade. Verkruimel er de feta over.